INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  GRUPA A

Hațegan n-a îngenuncheat înainte de meci + Galezii l-au contestat pentru „roșu”! Cine i-a dat dreptate românului

Ovidiu Hațegan l-a eliminat pe Ethan Ampadu // foto: Guliver/gettyimages +16   FOTO
Ovidiu Hațegan l-a eliminat pe Ethan Ampadu // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 iunie 2021 21:20 / Actualizat duminica, 20 iunie 2021 21:41

După Polonia - Slovacia 1-2, Ovidiu Hațegan (40 de ani) a condus și meciul dintre Italia și Țara Galilor, scor 1-0. În ambele partide arbitrate de român la EURO până acum, un jucător a fost eliminat!

  • Italia a învins Țara Galilor, scor 1-0. În celălalt meci din grupa A, unul de-a dreptul spectaculos, Elveția a învins-o pe Turcia cu 3-1; 
  • Elveția încheie grupa pe locul 3, cu 4 puncte, și ar putea ajunge la rândul ei în optimi. Cele mai bune 4 echipe clasate pe locul 3 în grupe merg, de asemenea, în optimi!
  • În optimi, Italia va întâlni locul 2 din grupa C (Ucraina sau Austria), în timp ce Țara Galilor va înfrunta locul 2 din grupa B (Belgia, Rusia, Danemarca sau Finlanda). Italia va juca pe 26 iunie, de la 22:00, la Londra, iar Țara Galilor în aceeași zi, la Amsterdam (ora 19:00).

În minutul 55 al meciului de pe „Olimpico” dintre Italia și Țara Galilor, Ethan Ampadu (20 de ani), tânărul stoper galez, a fost eliminat pentru un fault neglijent asupra lui Federico Bernardeschi. Ampadu l-a călcat puternic pe italian în zona gleznei, iar Hațegan nu a stat pe gânduri: a scos „roșul” din buzunar și i l-a arătat fotbalistului care aparține de Chelsea.

+12 FOTO

Ovidiu Hațegan, al doilea cartonaș roșu la Euro 2020

John Hartson, unul dintre comentatorii galezi ai partidei, a fost uimit de decizia lui Hațegan, considerată a fi drastică. Totuși, Peter Walton, fost arbitru în Premier League, între 2003 și 2012, i-a dat dreptate lui Hațegan.

„Poți vedea clar că Ampadu a întrâziat interveția, pune piciorul forțat pe glezna jucătorului italian. VAR are să verifice, dar mi-e teamă că va fi cartonaș roșu, pentru că în instrucțiunile UEFA de dinaintea meciurilor se anunță că astfel de faulturi trebuie sancționate cu cartonaș roșu”, a declarat Walton, în prezent expert ITV în materie de arbitraj. 

Fanii galezi nu au fost impresionați de poziția luată de Walton. Potrivit Express UK, aceștia au început să-l critice pe fostul arbitru: „Să-l văd pe Peter Walton spunând că a fost de cartonaș roșu mă face să cred chiar mai tare că nu a fost!” și „Dacă Peter Walton spune că este de cartonaș roșu, știm cu toții că trebuia acordat cartonașul galben” sunt doar câteva dintre reacții.

O intrare urâtă, trebuie să spun, este genul de intrare care îl poate lăsa pe Federico Bernardeschi cu glezna ruptă! Ampadu intră cu piciorul întins și îl prinde chiar în zona gleznei. E clar că nu a vrut, va fi devastat. 

- Nathan Blake, expert BBC, potrivit Wales Online

În momentele în care părăsea terenul, Ampadu părea descumpănit. Tânărul jucător a fost consolat de mai mulți coechipieri, printre care Gareth Bale. 

+12 FOTO

Hațegan n-a îngenuncheat înainte de meci

Înainte de fluierul de start al partidei, patru dintre jucătorii Italiei și arbitrii români care au condus partida (Ovidiu Hațegan, Radu Ghinguleac și Sebastian Gheorghe) au preferat să nu îngenuncheze în sprijinul mișcării Black Lives Matter. În schimb, toți galezii s-au așezat în genunchi pentru a susține mișcarea care are scopul de a trage un semnal de alarmă în privința rasismului.

Hațegan n-a îngenuncheat înainte de meci + Galezii l-au contestat pentru „roșu”! Cine i-a dat dreptate românului
Ovidiu Hațegan, în fața lui Gareth Bale, care a îngenuncheat înainte de Italia-Țara Galilor, foto: Imago

Euro la indigo » Eric a recreat faza primului gol din meciul Portugalia - Germania

Mai multe știri de la EURO 2020:

Italia, regina schemelor la Euro 2020 » Faza care i-a bulversat pe galezi
GRUPA A
Italia, regina schemelor la Euro 2020 » Faza care i-a bulversat pe galezi
Attila Fiola, explicații pentru gesturile de la golul cu Franța: „De asta am făcut-o!”
Euro 2020
Attila Fiola, explicații pentru gesturile de la golul cu Franța: „De asta am făcut-o!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (39)
tandd
tandd  •  21 Iunie 2021, 13:25
Postat de silvio_roja_luciann_is_randoom pe 21 Iunie 2021, 00:48

Bah *** ..putea sa dea galben ...nu a fost intentie

ce treaba are intentia cu faultu?)))e rosu indiscutabil nu stiu ce poti comenta ptr o asemenea faza simpla.Cand faci asemenea intrari te expui singur,daca le ratezi e direct rosu.

razvan1751012
razvan1751012  •  21 Iunie 2021, 11:01

Foarte bine ca nu s a pus în genunchi ce era obligat ?

florar
florar  •  21 Iunie 2021, 10:53

Asteptam ca arbitrii romani sa sanctioneze la fel astfel de intrari si in campionatul romanesc...Dar daca nu au facut o la 7 copci si nas spart....Slabe sperante...

Vezi toate comentariile (39)
Comentează