INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  FRANȚA

UPDATE Surpriză mare înainte de Euro 2020! E oficial: Benzema revine la naționala Franței după 5 ani

Karim Benzema ar putea reveni la naționala Franței după 5 ani. Foto: Imago
Karim Benzema ar putea reveni la naționala Franței după 5 ani. Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 18 mai 2021 14:14 / Actualizat marti, 18 mai 2021 21:34

Karim Benzema, convocat la Euro 2020?! Selecționerul Didier Deschamps va anunța diseară lotul de 26 de jucători al Franței, și atacantul lui Real Madrid, exclus din 2015 după ”scandalul Valbuena”, va fi probabil chemat.

UPDATE ora 21:30. E oficial. Deschamps a anunțat lista pentru Euro. Benzema e acolo!

UPDATE. Revenirea lui Karim Benzema în naționala Franței e bătută în cuie! Prestigiosul cotidian L'Equipe a anunțat în urmă cu scurt timp că atacantul lui Real Madrid va fi convocat în mod sigur de selecționerul Didier Deschamps pentru EURO din această vară. 

Știrea inițială

De cinci ani și jumătate nu a mai jucat Karim Benzema pentru Franței. Mai exact, de la amicalul contra Armeniei, câștigat de Les Bleus cu 4-0 la Nice, pe 8 octombrie 2015, când a marcat două goluri. Ultimele sale reușite pentru "cocoșii galici".

Karim Benzema, acuzat de complicitate la tentativă de șantaj

După "scandalul Valbuena", atacantul lui Real fiind acuzat de complicitate la tentativă de șantaj (fostul său coleg de națională a fost amenințat că, dacă nu plătește 100.000 de euro, va fi făcută publică o înregistare intimă cu el și iubita sa), Didier Deschamps l-a exclus din lotul albaștrilor. Și nu l-a mai chemat niciodată de atunci, oricât de bine a jucat ulterior. Declarația lui Benzema, "selecționerul a cedat la presiunea părții rasiste a Franței", i-a închis ușa naționalei.

Le Parisien: "Revenirea lui Benzema e aproape o certitudine"

Acum însă, Deschamps ar fi gata să-l reprimească la lot. În ediția sa de astăzi, L'Équipe a titrat pe copertă: "Benzema, ipoteza unei întoarceri". Adăugând în subtitlu: "Deschamps va anunța în această seară cei 26 de jucători pentru Euro. Prezența lui Benzema nu e total îndepărtată". Mai târziu, Le Parisien a susținut că nu mai este doar o speculație. Și că revenirea jucătorului în vârstă de 33 de ani ”este aproape o certitudine”.

Președintele federației a insistat pentru Benzema

Noël Le Graët, președintele federației franceze, un fan al lui Karim, a insistat mereu pentru readucerea lui Benzema printre albaștri. Foarte probabil, el va fi diseară în grupul de 26 pentru Euro. Deschamps l-ar fi iertat. Vrea să formeze un duet de șoc în ofensivă: Benzema - Mbappé!

81 de selecțiiare Karim Benzema la naționala Franței, marcând 27 de goluri

29 de goluriși 8 pase decisive a reușit atacantul lui Real în acest sezon în toate competițiile

Golurile marcate de Benzema în El Clasico

Citește mai multe știri despre Euro 2020:

Arena Națională, aproape gata pentru Euro 2020 » Ce modificări s-au făcut

Ce facilităţi vor avea turiştii străini care vor veni la meciurile de la Campionatul European care vor fi organizate în capitală. Anunţul Primăriei Bucureşti

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
flosud97
flosud97  •  18 Mai 2021, 19:49

AR fi fraier daca Benzema AR accepta sa vina la echipa nationala, sa joace cu giroud si cu altii pe care marele Deschamps IA chemat pana acum

polistul68
polistul68  •  18 Mai 2021, 18:57
Postat de 22cea pe 18 Mai 2021, 18:44

Alt francez get-beget :)))

Asta e cu globalizarea..macar la ei "iezista" o explicatie, au fost un mare imperiu...dar acum si la nemti, jumate din jucatori sunt de culoare...la rusi apar brazilienii...numai noi nu vrem/avem e cine sa naturalizam...acum 10 ani, erau ceva jucatori straini, cu valoare ( Adailton, Wesley, Szukala, Karamian, Cisovsky), dar atunci nu i-am vrut.

22cea
22cea  •  18 Mai 2021, 18:44

Alt francez get-beget :)))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează