INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  DELEGARE

În sfârșit! Istvan Kovacs a fost şi el delegat la un meci de la EURO 2020

Istvan Kovacs debutează la EURO. FOTO: Guliver/Getty Images
Istvan Kovacs debutează la EURO. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 iunie 2021 14:06 / Actualizat sambata, 19 iunie 2021 14:44

Istvan Kovacs (36 de ani) era singurul arbitru care nu condusese niciun meci până acum la EURO 2020. Românul a primit astăzi întâia sa delegare la un European.

UEFA a anunțat brigăzile de arbitri pentru meciurile de luni, iar Istvan Kovacs, rezervă la două partide până acum, va debuta, în cele din urmă, la EURO 2020. 

Ajutat de Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, Kovacs va împărți dreptatea în meciul Macedonia de Nord - Țările de Jos, care va avea loc luni, de la ora 19:00, în Grupa C de la Campionatul European.

50.000 de eurova fi baremul pe care fiecare dintre arbitrii prezenți la CE din vară îl va încasa; se va adăuga un bonus de câte 4.500 de euro pentru fiecare meci arbitrat

Premieră: România are doi arbitri la EURO 2020 

Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs sunt printre cei 18 „centrali” aleși de UEFA pentru turneul final. Naționala nu e la EURO, dar stadion avem. Și arbitri. Chiar doi, ca niciodată. Fiecare cu brigada lui națională.

La 40 de ani, Ovidiu Hațegan e în vârful carierei, prezent la al doilea turneu final continental (după CE 2016) în cel mai bun sezon al său. Cu cele mai multe meciuri de Champions League: 7. Va fi ajutat de Sebastian Gheorghe și Radu Ghinguleac

Până acum, Hațegan a arbitrat Polonia - Slovacia 1-2, urmând să fie la centru la meciul Italia - Țara Galilor.

Istvan Kovacs, 36 de ani, în premieră la EURO, vine și el după o stagiune performantă, conducând inclusiv Manchester United - Granada 2-0, în sferturile de finală Europa League, cea mai înaltă fază atinsă de „centralul” din Carei în cupele europene. Asistenți vor fi Vasile Marinescu și Mihai Artene.

Ce a impus UEFA pentru EURO 2020

 UEFA vrea o folosire mai rară a VAR la acest turneu. Roberto Rosetti, șeful arbitrilor forului european, a anunțat că „Video Assistant Referee” nu va interveni decât în cazul unor greșeli evidente. 

Cei patru arbitri din teren vor fi supervizați de la distanță, dintr-un centru unic aflat la Nyon, de un VAR, un asistent, un coordonator și trei tehnicieni. Nu va exista, astfel, la fiecare din cele 11 stadioane o brigadă VAR benficiiind de ajutorul tehnologiei!

VIDEO Gheorghe Constantin „Vâlcea”, omul care i-a descoperit pe Hațegan și Kovacs, concluzii dure

Citește și alte știri despre EURO 2020: 

Cristiano Ronaldo n-a fost primul! Cine i-a luat fața la EURO în războiul contra sucurilor: „Să nu beți Coca Cola!”

EXCLUSIV GSP a aflat cu ce sunt servite VIP-urile care merg pe Arena Națională, la meciurile de la Euro » Pui marinat în lapte de cocos și plăcintă turcească

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
leu.mr
leu.mr  •  19 Iunie 2021, 18:43

"Video Assistant Referee” nu va interveni decât în cazul unor greșeli evidente - pai daca sint evidente de ce mai e nevoie de VAR ???

mihaijojo76
mihaijojo76  •  19 Iunie 2021, 15:30

Bafta Istvan si felicitari!!! Inca o palma pt cei care te contesta!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează