INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  DANEMARCA

Mărturia medicului care l-a resuscitat pe Eriksen: „Inițial am simțit că avea puls. Imediat, lucrurile s-au schimbat. Din fericire, s-a agățat de viață”

Christian Eriksen +21   FOTO
Christian Eriksen

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 iunie 2021 00:08 / Actualizat duminica, 13 iunie 2021 08:40

Medicul naționalei Danemarcei, Morten Boesen, a vorbit despre momentele dramatice prin care a trecut danezul Christian Eriksen la meciul cu Finlanda. 

  • Eriksen s-a prăbușit în momentul în care Danemarca executa un aut. Grăbindu-se să primească mingea, Christian a căzut la pământ, în timp ce balonul l-a atins în zona genunchiului.
  • A fost resuscitat chiar pe gazon și dus cu ambulanța la spital. Când ieșea de pe teren pe targă, fotbalistul a fost fotografiat și s-a putut observa că își revenise.

Mărturia medicului care l-a resuscitat pe Eriksen

„Am fost chemați când s-a prăbușit pe gazon. Stătea pe o parte și respira. Inițial am simțit că avea puls, dar, imediat, lucrurile s-au schimbat. Am început rapid manevrele de resuscitare. 

Doctorul de la stadion ne-a ajutat enorm, ca și restul echipei de urgență. L-am readus printre noi și am vorbit cu el înainte de a-l transporta la spital. Din fericire, s-a agățat de viață”, a spus medicul.

+17 FOTO

Medic ATI, despre intervenția în cazul lui Christian Eriksen: „Asta m-a surprins”

Un cunoscut medic ATI din România, care a urmărit meciul Danemarca - Finlanda 0-1, a spus că-n cazul Eriksen „a fost oprire cardiacă probabil fără oprire respiratorie, care a avut nevoie de șoc electric pentru defibrilare” și a rămas surprins că ambulanța n-a fost chemată pe teren, însă a subliniat că „sunt sigur că organizatorii au respectat toate regulile”

Cazul Eriksen a fost urmărit de îndeaproape de un cunoscut medic ATI din România, care a acceptat să vorbească pentru GSP.ro despre incidentul de la Copenhaga.

„Pare că a fost oprire cardiacă probabil fără oprire respiratorie, care a avut nevoie de șoc electric pentru defibrilare. În termeni medicali, ritm ECG de tip fibrilație ventriculara sau tahicardie electrică fără puls. 

N-am cronometrat, dar mi s a părut că a durat ceva timp resuscitarea. Având în vedere că la ieșirea de pe teren era vigil (n.r. treaz), respira spontan cu masca de oxigen, cu mișcări coordonate, mă aștept să fie bine. Să vedem ce spun și buletinele medicale”.

Citește și: 

Medic ATI, despre intervenția în cazul lui Christian Eriksen: „Asta m-a surprins”

FOTO Simon Kjaer, eroul de la Copenhaga » Ce a făcut fundașul danez, imediat după ce Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (8)
samamiroshi
samamiroshi  •  13 Iunie 2021, 11:18
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Si tu ai acces la internet...Cauta si citeste ce au declarat responsabilii,ca este o stire falsa.Nici macar nu s-a vaccinat...Dar nah,si tu esti destept...D'aia e tara aia pe penultimul loc la vaccinare,ca sunt o groaza de "dastepti" ca dumneata...

gicab
gicab  •  13 Iunie 2021, 09:12

In România nu chemau ambulanta pe teren ca stricau gazonul lui plicusor

duster4
duster4  •  13 Iunie 2021, 08:54
Postat de gicab pe 13 Iunie 2021, 08:50

Ai grija ca se ia

Nici o sansa, am imunitate.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează