INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  DANEMARCA - FINLANDA

UPDATE Eriksen a fost stabilizat la spital, după ce s-a prăbușit pe teren » Vorbește și respiră singur

FOTO PRINCIPALĂ: AFP +21   FOTO
FOTO PRINCIPALĂ: AFP

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 iunie 2021 21:39 / Actualizat sambata, 12 iunie 2021 22:08

EURO 2020. Christian Eriksen (29 de ani) s-a prăbușit pe gazon în minutul 43 al meciului Danemarca - Finlanda, la scorul de 0-0. Danezul a fost stabilizat la spital.

  • Eriksen s-a prăbușit în momentul în care Danemarca executa un aut. Grăbindu-se să primească mingea, Christian a căzut la pământ, în timp ce balonul l-a atins în zona genunchiului.
  • A fost resuscitat chiar pe gazon și dus cu ambulanța la spital. Când ieșea de pe teren pe targă, fotbalistul a fost fotografiat și s-a putut observa că își revenise.

UPDATE, ora 21:58. De pe patul de spital, Eriksen și-a apelat colegii pe FaceTime pentru a le cere să joace partida, întrucât se simte mai bine, informează ZDF, deținătorul de drepturi pentru Euro 2020 din Germania.

UPDATE, ora 21:38. Directorul sportiv al Federației daneze, Peter Møller, a dat un interviu în presa din Danemarca: „Christian a căzut pe gazon și a avut nevoie să fie resuscitat. Și-a revenit pe teren, înainte de a fi transportat în afara stadionului. A primit un tratament extrem de rapid, care l-a salvat. E la spital pentru investigații, am vorbit cu el. Și jucătorii au vorbit cu el și e bine. Sunt vești bune pentru el și familia lui. Ne gândim la ei. Meciul se va juca mai mult din șoc și din adrenalină decât din orice altceva”.

UPDATE, ora 21:10. Danemarca - Finlanda se reia. Federația daneză a anunțat că meciul Danemarca - Finlanda, suspendat după prăbușirea lui Eriksen, se va relua de la 21:30. Jucătorii au decis sa joace după ce li s-a confirmat că Eriksen este OK.

Echipele au ieșit la încălzire. Întâi se vor juca ultimele 5 minute ale primei reprize. După o scurtă pauză va începe actul secund. Urmărește AICI evoluția partidei televizate de Pro X!

UPDATE, ora 21:04. „Eriksen respiră singur și poate vorbi”, a spus Martin Schoofs, agentul danezului, pentru NPO Radio 1. Impresarul a ținut legătura cu tatăl fotbalistului.

UPDATE, ora 20:55. Directorul sportiv al lui Inter, Giuseppe Marotta, a vorbit la Sky Sport despre faptul că „există motive de optimism” în cazul lui Eriksen. Marotta spune că a vorbit cu stafful naționalei daneze.

UPDATE, ora 20:38. „Eriksen este treaz și va efectua examinări suplimentare la Rigshospitalet”, comunică federația daneză de fotbal.

UPDATE, ora 20:35. Eriksen este internat la Rigshospitalet, lângă Copenhaga.

UPDATE, ora 20:30. UEFA confirmă: „Jucătorul a fost stabilizat la spital”. Întreg stadionul a aplaudat după anunțul crainicului.

UPDATE, ora 20:27. Un fotograf Reuters susține că l-a văzut pe Eriksen ridicând brațul în timp ce era scos de pe teren. Nu s-a anunțat încă oficial nimic despre starea lui Christian Eriksen.

UPDATE, ora 20:21. „Un coleg de la Reuters l-a văzut pe Eriksen ridicând mâna în timp ce era scos de pe teren. Avem speranțe”, scrie pe Twitter jurnalistul Philip O'Connor. „Se pare că Eriksen a părăsit conștient terenul”, notează și RTVE Deportes.

UPDATE, ora 20:18. Conform The Guardian, partida are șanse mici să fie continuată în această seară.

UPDATE, ora 20:08. Eriksen a fost transportat la spital.

UPDATE, ora 19:57. Eriksen e scos de pe teren pe targă. Tot stadionul îi strigă numele.

UPDATE, ora 19:56. „Meciul e suspendat de către UEFA”, anunță comentatorul ProTV, Alex Rădulescu.

UPDATE, ora 19:55. Jucătorii Finlandei se îndreaptă către vestiare.

Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon în timpul meciului Danemarca - Finlanda

+17 FOTO

Mijlocașul lui Inter nu a fost lovit de nimeni înainte. Acesta a rămas inconștient pe gazon și nu a mai putut respira. Medicii l-au resuscitat pe teren aproximativ 15 minute. S-a apelat și la defibrilator.

Jucătorii Danemarcei nu s-au putut opri din plâns. Aceștia au format un zid uman în jurul lui Eriksen, pentru a nu fi filmat momentul în care colegul lor se zbate pentru viață.

Suporterii de pe stadionul din Copenhaga sunt șocați. Mulți dintre ei au privit scenele dramatice cu lacrimi în ochi.

Avem o situație dificilă. Trebuie să rămâneți pe scaune până când vă putem spune mai multe 
- Anunțul crainicului

Ploaia torențială i-a alungat pe austrieci la antrenamentul oficial. Arena Națională s-a transformat în piscină

Citește mai multe știri de la Euro 2020:

Regizorul transmisiunii de la Danemarca - Finlanda, criticat pentru imaginile cu partenera lui Christian Eriksen: „Lipsă de umanitate! Trebuie dat afară imediat”

S-a încheiat prima rundă a grupei A de la Euro » Clasamentul actualizat

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (79)
alskar
alskar  •  12 Iunie 2021, 23:25

fenomenul numit fotbal este superb. Fanii danezi și finlandezi scandând numele lui Eriksen: img-9gag-fun.9cache.com/photo/axMPpGp_460svav1.mp4

gogoas
gogoas  •  12 Iunie 2021, 22:36
Postat de gogoas pe 12 Iunie 2021, 22:34

Off topic : Pina la 16 drcembrie 1989 jucam de.la egal la egal cu cluburile italiene dar si cele de club

Corectie = nationala italiei

gogoas
gogoas  •  12 Iunie 2021, 22:34

Off topic : Pina la 16 drcembrie 1989 jucam de.la egal la egal cu cluburile italiene dar si cele de club

Vezi toate comentariile (79)
Comentează