INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  FRANȚA - GERMANIA 1-0

„Ne-am bătut singuri” » Concluzii dure ale nemților după bătălia de la Munchen

Germania, criticată dur după înfrângerea cu Franța de la Euro 2020: „Ne-am bătut singuri”
Germania, criticată dur după înfrângerea cu Franța de la Euro 2020: „Ne-am bătut singuri”

Articol de - Publicat miercuri, 16 iunie 2021 09:30 / Actualizat miercuri, 16 iunie 2021 10:26

Tabloidul Bild din Germania nu acuză autogolul lui Mats Hummels (32 de ani), ci strategia selecționerului Joachim Low (61 de ani) și lipsa de idei și de eficacitate în ofensivă.

Germania nu mai „mușcă" din adversar decât la propriu! Rudiger și-a înfipt caninii în spatele lui Pogba, însă acolo unde el și coechipierii ar fi trebuit s-o facă, în careul francez, nemții s-au dovedit o babă știrbă. 

„Ne-am bătut singuri. I-am servit favoritei Franța primele trei puncte la Euro pe o tavă de argint", a concluzionat Bild, cu trimitere la autogolul lui Hummels, întâiul al unui jucător german la un turneu final de CE. Iar premiera lui Hummels nu e singura care ne arată că adversara tricolorilor în preliminariile CM 2022 nu mai este în acest moment ce-a fost o dată: 

  • A fost prima oară când Germania a pierdut meciul de debut la Euro. La precedentele 12 participări începuse cu 7 victorii și 5 remize.
  • Tot întâia oară este când Mannschaftul suferă două eșecuri la rând în partide oficiale disputate pe teren propriu: 2-3 cu Macedonia de Nord, în calificările pentru Mondialul 2022, și acest 0-1 cu Franța de marți.
  • Și încă o cifră care șochează. Germania la ultimele două turnee finale: 1 victorie, 2-1 cu Suedia la CM 2018, și 4 eșecuri, dintre care două în fața Franței

Explicații? Schimbul de generații, după titlul mondial cucerit în 2014 și dezastrul ce a urmat 4 ani mai târziu, în Rusia (eliminare din faza grupelor). Selecționerul Joachim Low a încercat unul în forță, însă a trebuit să constate că jucătorii ce vin nu sunt la fel de valoroși ca predecesorii. A plătit cu postul, urmând ca după Euro să i-l predea fostului său secund, Hansi Flick. 

Dar ca să nu încheie jenant, a acceptat că fără unii dintre „bătrâni”, Hummels, Thomas Muller, nu se poate și i-a readus în lot pe ultimii metri dinaintea Euro. Nu e de ajuns. 

Problema Germaniei e în ofensivă

Marea problemă a Germaniei e în ofensivă. Națiunea care i-a dat fotbalului pe celebrii Uwe Seeler, Gerd Muller, Jurgen Klinsmann, Klaus Fischer sau Rudi Voller nu are la ora actuală un "vârf" veritabil. 

După Miroslav Klose, la CM 2014, nimic cu adevărat de valoare n-a mai apărut. În Bundesliga, legea o fac un polonez, Lewandowski, și norvegianul Haaland

Fără soluții viabile, Low improvizează. Însă Havertz e mult prea crud, marți n-a intrat nicio clipă în meci, iar munchenezii Sane și Gnabry sunt departe de forma cea mai bună, din cauza accidentărilor și a COVID-19, care pe ultimul l-a ținut de două ori câte 14 zile pe margine în 2020 - 2021. 

Contra Franței, tabloidul Bild a mai evidențiat o problemă: „Tactica temătoare a lui Low, cu trei fundași centrali și cinci apărători în total pe faza defensivă. 

De asemenea, Muller dus în bandă, când el ar fi fost mai util în centru, de unde ar fi putut pasa decisiv. Senzația a fost că Jogi a mizat pe un punct. Nu i-a ieșit".

Ca să fiu sincer, am dat mult. Dar ca să fiu sincer până la capăt, ofensiv n-a fost de ajuns. Nu ne rămâne decât să fim uniți, ca o echipă, și să răspundem cu Portugalia.
- Thomas Muller, atacant Germania

Eșecul ne doare. Pe mine în mod special, pentru că autogolul meu a decis partida. Am dat totul și am oferit o luptă pe cinste. Însă n-am atins încă potențialul maxim, mai ales în ofensivă.
- Mats Hummels, fundaș Germania

Când pierzi primul meci, și mai ai doar două ca să dregi situația, presiunea e imensă. Nu mai e nevoie de alte discuții.
- Toni Kroos, mijlocaș Germania

A fost un meci intens, brutal de intens. Am dat totul, am luptat până la sfârșit, dar un autogol a decis partida. Nu-i poți face niciun reproș lui Hummels, a fost ghinion. Avem încă două meciuri în care trebuie să dregem situația.    
- Joachim Low, selecționer Germania

VIDEO Budapesta, unicul loc de la EURO 2020 unde toate biletele au fost vândute

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Pogba l-a imitat pe Cristiano Ronaldo! Ce l-a deranjat pe francez la conferința de presă

Panduru reacționează după scandalul de la Austria - Macedonia de Nord: „FRF a știut ce face! Dacă tăceați, nu se schimba nimic”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
dragdim
dragdim  •  16 Iunie 2021, 14:45

Gnabry a jucat in centru și nu s-a văzut, Gundogan și Kroos parca au fost adversari, Low a pus jucătorii sa joace pe alte posturi, in alt sistem de joc și a creat mai multă confuzie in propria-i echipa. N-am văzut Germania sa apeleze niciodată la centrări plouate mai mult ca ieri. Din păcate Low e incapabil sa găsească un sistem și o formula in care sa scoată maxim din jucatori. Nu au vârf de careu, atunci de ce încearcă mereu sa marcheze din centrări? Fără Schweinsteiger viața e pustiu, pentru ca nu văd alt lider pe teren.

minos3
minos3  •  16 Iunie 2021, 11:12

Din pacate, Germania nu prea are oameni de atac. Muller este singurul care mai misca, dar si el este sub pretentiile unei echipe ca Germania. Ironia maxima: la acest campionat avem un atacant fara echipa (Lewandowski) si o echipa fara atacat (Germania)

leu.mr
leu.mr  •  16 Iunie 2021, 10:50

Nu cred ca Germania iese din grupa...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează