INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  GERMANIA

Anchetă la Euro 2020 după Franța - Germania » UEFA a anunțat deja decizia finală

UEFA a încetat investigația asupra lui Manuel Neuer (35 de ani), căpitanul Germaniei, care a purtat o banderolă în culorile curcubeului la ultimele meciuri ale nemților.
UEFA a încetat investigația asupra lui Manuel Neuer (35 de ani), căpitanul Germaniei, care a purtat o banderolă în culorile curcubeului la ultimele meciuri ale nemților.

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 iunie 2021 22:02 / Actualizat luni, 21 iunie 2021 10:45

UEFA a încetat investigația asupra lui Manuel Neuer (35 de ani), căpitanul Germaniei, care a purtat o banderolă în culorile curcubeului la ultimele meciuri ale nemților.

Împotriva Letoniei, într-un amical câștigat de nemți cu 7-1, precum și în primele meciuri de la EURO 2020, cu Franța (0-1) și Portugalia (4-2), Manuel Neuer a purtat o banderolă de căpitan în culorile curcubeului, în semn de susținere pentru comunitatea LGBT+ pe durata Pride Month (luna mândriei).

UEFA a reacționat și a demarat o investigație pentru a determina dacă banderola reprezintă un simbol politic, jucătorilor și echipelor fiindu-le interzise astfel de demonstrații.

UEFA, decizie în cazul banderolei lui Manuel Neuer

Astăzi, forul continental a transmis Federației Germane de Fotbal că a încetat investigația, determinând că Neuer susține o „cauză bună”.

„UEFA a comunicat astăzi Federației Germane de Fotbal că a încetat analiza asupra banderolei de căpitan în culorile curcubeului purtată de Manuel Neuer. Într-o scrisoare, banderola a fost evaluată drept un simbol al echipei pentru diversitate și, așadar, pentru o cauză bună”, a anunțat Federația Germană de Fotbal.

„Regulile spun că banderola furnizată de UEFA trebuie purtată. Iunie este „Pride Month” în sport, o ocazie pentru a suține mai multă diversitate. În acest an, DFB (n.r. - Federația Germană de Fotbal) participă prin mai multe campanii. 

Manuel Neuer a purtat banderola în culorile curcubeului de la amicalul cu Letonia, în semn de simbol și de angajament clar al întregii echipe pentru diversitate, deschidere și toleranță, precum și împotriva urii și excluderii. Mesajul este: suntem plini de culoare”, a explicat Jens Grittner, ofițerul de presă al Federației, potrivit Goal.com.

Ce vor să facă nemții la meciul direct cu Ungaria

La meciul dintre Germania și Ungaria, stadionul „Allianz Arena” din Munchen ar putea fi iluminat în culorile curcubeului.

Meciul dintre Germania și Ungaria, din ultima etapă a grupelor de la EURO 2020, se va disputa pe „Allianz Arena” din Munchen, iar consilierii din capitala Bavariei au venit cu o sugestie aparte, aceea de a avea arena lui Bayern iluminată în culorile curcubeului, ca semn de suport pentru comunitatea LGBT.

„Allianz Arena”, în culorile curcubeului la Germania - Ungaria?

Propunerea consilierilor din Munchen vine după ce parlamentul din Ungaria a votat pe 15 iunie o nouă lege, care interzice schimbul de informații considerat a promova homosexualitatea sau identitățile de gen non-binare în rândul persoanelor sub 18 ani.

„Această lege reprezintă un mare pas înapoi în privința drepturilor persoanele lesbiene, gay, bisexuale și transgender, ultima dintr-o serie de măsuri luate peste ani care constituie o restricție sistematică a statului de drept și a libertăților de bază în Ungaria.

În această situație, la scurt timp după trecerea legislației, meciul echipei naționale a Germaniei împotriva Ungariei oferă o platformă publică prin care să transmitem mesajul că Munchen reprezintă o societate diversă și tolerantă”, au transmis consilierii, potrivit dw.com.

„Munchen sprijină diversitatea, toleranța și egalitatea în sport și în societate”, se mai arată în moțiunea depusă de toate cele 6 facțiuni din consiliul orașului Munchen, adresată primarului Dieter Reiter.

Mai multe știri de la EURO 2020:

Hațegan n-a îngenuncheat înainte de meci + Galezii l-au contestat pentru „roșu”! Cine i-a dat dreptate românului
GRUPA A
Hațegan n-a îngenuncheat înainte de meci + Galezii l-au contestat pentru „roșu”! Cine i-a dat dreptate românului
Italia a schimbat portarul în minutul 89! Motivul pentru care Mancini l-a scos pe Donnarumma
Euro 2020
Italia a schimbat portarul în minutul 89! Motivul pentru care Mancini l-a scos pe Donnarumma

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
ali.bec
ali.bec  •  21 Iunie 2021, 13:32
Postat de muzzi pe 21 Iunie 2021, 04:24

in Germania, poate! in Pipera cred ca arhanghelul Sf,Gheorghe e de alta parere!

Gheorghe nu-i așa rău cum pare. Altfel Iosif și Abigayl nu s-ar juca non-stop 3x23 sub brad.

buuuuuuuu
buuuuuuuu  •  21 Iunie 2021, 12:01

As fi curios daca echipele naționale ar protesta împotriva Quatar pentru turneul de anul viitor, doar e o cauză buna văzând cum sunt respectate drepturile omului în acea țară ( mai ceva că drepturile diverșilor normali in Europa) ce ar spune UEFA.

buuuuuuuu
buuuuuuuu  •  21 Iunie 2021, 11:57
Postat de adrianciprian pe 21 Iunie 2021, 10:13

O lume în care nu trebuie să-ți fie rușine cu sexualitatea ta? Waw, ce coșmar, ce distopic!

Sincer fiecare să facă ce vrea în lumea asta, ***. Sa îi vedem zilnic vb de drepturile lor îi mult. Sa își însușească bunuri comune pentru ei nu. Curcubeul este al tuturor dar de când și-au însușit asta ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează