INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  OLANDA - UCRAINA 3-2

FOTO Olanda - Ucraina 3-2 » Primul thriller de la Euro 2020: 5 goluri marcate într-o repriză

Olanda - Ucraina, grupe Euro 2020, LIVE pe GSP.ro +13   FOTO
Olanda - Ucraina, grupe Euro 2020, LIVE pe GSP.ro

Articol de - Publicat duminica, 13 iunie 2021 23:32 / Actualizat luni, 14 iunie 2021 00:04

Olanda a învins Ucraina, scor 3-2, în cel mai spectaculos meci de până acum de la Euro 2020. 

Programul complet al turneului EURO 2020

Denzel Dumfries a influențat toate reușitele Oranje. După o repriză în care Bușcian amânase golul, ucrainenii au egalat incredibil de la 0-2. Dar tot aripa dreaptă a decis partida. 

Olanda - Ucraina, primul thriller de la Euro 2020

Grupa deschisă pe Arena Națională a continuat cu spectacolul de la Amsterdam. Aproape 14.000 de fani, pe Johan Cruyff Arena, la primul oficial Țările de Jos - Ucraina. Tânăra trupă a lui Șevcenko, cu jucătorii de la Euro cel mai puțini uzați în acest sezon, în căutarea surprizei contra batavilor, fără De Ligt.

Frank de Boer a păstrat 5-3-2-ul hulit de fani, cu zece debutanți la un Euro, preluând instant controlul. Pe primul contraatac, Depay a avut șansa golului, însă Bușcian s-a opus. Tot portarul lui Lucescu de la Kiev l-a blocat pe Dumfries. Agresive și eficiente la recuperare, gazdele au întins plasa de pase în fața zidului albastru. 

În careul celălalt, doar Iarmolenko a încercat ceva. Lipsesc scânteia, imaginația, centrările din benzi, dar fanii au răbdare. Și Wijnaldum l-a remarcat pe Bușcian. Apoi, Dumfries a ratat incredibil, cu capul din 6 metri!

+9 FOTO

Olanda - Ucraina, repriză cu 5 goluri la Euro 2020

Trebuia să apară și o centrare bună. Denzel Dumfries a demarat pe spațiu liber, Weghorst a tras om după el în careu, Bușcian a respins prost mingea în față și Wijnaldum n- a mai iertat. Și tot aripa dreaptă a livrat imediat ocazia de 2-0. 

2.528 de zileau trecut de când Olanda nu mai înscrisese la un turneu final. Tot Wijnaldum a marcat ultima dată pentru „Portocala mecanică”, la Mondialul din 2014

Weghorst a tras și VAR a validat, considerând că Dumfries, care l-a derutat pe portar, n-a fost în ofsaid. 2-0 e periculos și-n patru minute Iarmolenko, eurogol din afara careului, și Iaremciuk, servit de Malinovski, au redus la tăcere stadionul. Retrezit la viață (3-2) de același MVP, Dumfries

FINAL  » Olanda - Ucraina 3-2

  • Au marcat: Wijnaldum 52, Weghorst 59, Dumfries 85 / Yarmolenko 75, Yaremchuk 79

Live + Statistici

Olanda - Ucraina » Echipele de start

Olanda: Stelekenburg - Dumfries, Timber, De Vrij, Blind, Van Aanholt - De Roon, Winlaldum, F. De Jong - Weghorst, Depay 
Selecționer: Frank de Boer 

Ucraina: Bushchan - Karavaev, Zabarnyi, Matviienko, Mykolenko - Zinchenko, Sydorchuk, Malinovsky - Yarmolenko, Yaremchuk, Zubkov
Selecționer: Andriy Shevchenko

Conflictul dintre Ucraina și Rusia a izbucnit și în fotbal imediat după ce Federația de la Kiev a prezentat tricourile pe care le vor purta fotbaliștii lui Andrei Șevcenko la Amsterdam și București.

Astfel, cele două variante de echipament au imprimate salutul făcut cunoscut în timpul Maidanului, „Slavă (Glorie) Ucrainei (Slava Ukraini)” și „Slavă Eroilor (Heroiam Slava)”, dar și conturul țării cu tot cu Crimea și teritoriile ocupate din Donbas - detalii, pe larg, AICI.

Citește mai multe știri de la Euro 2020:

Medic ATI, despre intervenția în cazul lui Christian Eriksen: „Asta m-a surprins”

„Chris, I love you!” » Lukaku i-a dedicat primul gol lui Eriksen, rușii s-au bătut singuri

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (12)
holland
holland  •  14 Iunie 2021, 08:55

Frank de Boer e un fel de Radoi al nostru. La 2-0 face exact ce a facut si Radoi in meciul cu Macedonia. Scoate 2 oameni din dispozitiv experimentati si introduce 2 jucatori tineri fara experienta care gresesc grav mai ales la golul 2 al Ucrainei. Nathan Ake era pierdut in centrul defensivei. Macar si-a mai spalat pacatele la centrarea de 3-2. Slabi in defensiva rau de tot. Nu ii vad mai sus de optimi.

emilou
emilou  •  14 Iunie 2021, 01:29

Ajungem sa-l regretam pe Pyatov

1948
1948  •  14 Iunie 2021, 00:19
Postat de jim_raynor pe 13 Iunie 2021, 23:36

ce meci!

ai vrut probabil sa spui ce meci slab . Olanda nu ajunge in sferturi.Ucraina a fost naiva azi. S a descoperit putin in startul celei de a doua reprize, iesind la joc si asa a aparut primul gol, pe greseala de aparare pe centru&portar. In prima repriza olanda n a avut ocazii clare, doar tikitaka steril.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează