INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  DELEGARE

Ovidiu Hațegan arbitrează din nou la EURO 2020! Va conduce una dintre favoritele la câștigarea turneului

Ovidiu Hațegan va fi acum la centru la meciul Italia – Țara Galilor // FOTO: Guliver/GettyImages
Ovidiu Hațegan va fi acum la centru la meciul Italia – Țara Galilor // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 iunie 2021 12:25 / Actualizat vineri, 18 iunie 2021 12:30

Ovidiu Hațegan (40 de ani) a fost delegat din nou la un meci de la EURO 2020.

După ce a arbitrat Polonia – Slovacia (1-2), Ovidiu Hațegan va fi acum la centru la meciul Italia – Țara Galilor. Partida este programată duminică, 20 iunie, de la ora 19:00.

La meciul din Grupa A, Hațegan va fi ajutat de asistenții Radu Ghinguleac și Sebastian Gheorghe. Polonezul Paweel Gil va fi arbitru VAR, în timp ce asistenți VAR vor fi François Letexier, Benjamin Pagès și Pol van Boekel.

6,5e nota primită de Ovidiu Hațegan în Gazzetta dello Sport, pentru arbitrajul din meciul Cehia – Slovacia

 Val de reacții contradictorii după arbitrajul lui Hațegan din Polonia - Slovacia 

Deciziile lui Ovidiu Hațegan din meciul Polonia - Slovacia (1-2)  au împărțit în tabere presa internațională.

Englezii și italienii susțin că eliminarea lui Krychowiak a fost exagerată, polonezii, fair-play, apreciază că al doilea „galben” luat de mijlocaș „e numai prostia lui”.

Deși căpitanul Lewandowski i-a cerut socoteală pe teren lui Hațegan, jurnaliștii de la Varșovia nu-l arată cu degetul pe arbitrul român. Dimpotrivă. Marcin Borzęcki, de la Sport.tvp.pl, apreciază că jucătorul lor "merită nota 1 pe o scară de la 1 la 100 pentru ce a făcut!". Iar colegul Lukasz Jachimiak, de la ziarul Sport, e de aceeași părere: "Pentru ce a trebuit să se enerveze Krychowiak? A meritat cartonașul roșu. A fost numai prostia lui". 

În Anglia, majoritatea specialiștilor postului ITV, care a transmis partida, sunt de partea lui Krychowiak. Dacă fostul arbitru Peter Walton a apreciat al doilea „galben” drept just, fostul internațional scoțian Ally McCoist și fostul mijlocaș al „Portocalei Mecanice”, Nigel De Jong, consideră că decizia eliminării polonezului „a fost prea dură”. 

În Italia, reputatul „Gazzetta dello Sport” îi impută lui Hațegan mai degrabă primul avertisment: „Al doilea «galben» văzut de Krychowiak le-a tăiat polonezilor picioarele. Un fault inutil, în condițiile în care mai avea un avertisment, pentru o intrare măruntă pedepsită sever”.

VIDEO Continuă EURO 2020! Totul despre Portugalia - Germania

Citește mai multe știri despre EURO 2020: 

Mesajul lui Eriksen pentru colegi după partida pierdută de Danemarca în fața Belgiei: „Ați fost geniali!”

UEFA amenință Londra: „Mutăm semifinalele și finala Euro la Budapesta dacă nu faceți asta!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
elgabri
elgabri  •  18 Iunie 2021, 18:21

A fost varza primul meci el a decis rezultatul ! Slab arbitru doar ca tre sa fim si noi prezenti cu ceva la Euro.

zdromburici
zdromburici  •  18 Iunie 2021, 14:17

Au arbitrat impecabil primul meci, daca repeta acelasi lucru si duminica vor prinde sigur o optime sau un sfert de finala. Super performanta, bravo lor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează