INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  PORTUGALIA - GERMANIA 2-4

Detalii interesante despre omul meciului din partida Portugalia - Germania! N-a evoluat niciodată la juniori și când l-au descoperit era băut!

Detalii halucinante despre omul meciului din partida Portugalia - Germania! +48   FOTO
Detalii halucinante despre omul meciului din partida Portugalia - Germania!

Articol de - Publicat duminica, 20 iunie 2021 11:52 / Actualizat luni, 21 iunie 2021 18:06

Desemnat de UEFA cel mai bun jucător de pe teren în meciul Portugalia - Germania 2-4, Robin Gosens (26 de ani) are un trecut de senzație. El a jucat direct la amatori, venea după o petrecere când Vitesse l-a invitat la probe și visul lui a fost să se facă polițist, ca bunicul.

Robin Gosens a ieșit definitiv din anonimat la 4-2 cu Portugalia. E primul internațional german implicat la înscrierea a trei goluri într-o partidă disputată la un turneu final de la Bastian Schweinsteiger, în 2008, tot împotriva ibericilor (3-2). 

Nemții s-au îndrăgostit deja de jucătorul Atalantei, desemnat „omul meciului” după un gol și două assisturi împotriva lui Ronaldo.

Gosens are un picior mai lung decât celălalt. Ca Gerd Muller! 

Iar tabloidul Bild, din dorința de a-l „explica” cititorilor, a descoperit în biografia lui Robin câteva detalii mai mult decât interesante: 

  • Mama lui e nemțoaică, tatăl, olandez. A crescut în Germania, la 500 de metri de granița cu vecinii batavi, și posedă dublă cetățenie. 
  • Bunicul e polițist, meserie la care visa și el: „M-am înscris la interviuri în mai multe rânduri. În Nordrhein-Westfalen am fost refuzat din cauză că am un picior mai lung decât celălalt”. 

    Ca legendarul Gerd Muller! Iar în Rheinland-Pfalz „am făcut pasul în următoarea rundă, însă am renunțat după ce am semnat primul contract profesionist la fotbal”. 
  • N-a călcat niciodată într-un centru de copii și juniori. Drumul lui în fotbal l-a dus direct la amatori, în Germania, și apoi la profesioniști, în Țările de Jos.
  •  Senzațional este cum a ajuns la Vitesse Arnhem: „Am fost dintre aceia care considera că joacă chiar mai bine după câteva pahare de alcool. Așa că înaintea unui meci de amatori n-am avut nicio problemă să merg la o petrecere. 
    Am venit rupt de acolo, dar chiar și așa am făcut un meci bun și am dat și gol. 

La final, nu știam cum să fac mai repede un duș și să ajung în pat, când pe umăr mă bate cineva și-mi vorbește într-o germană aproximativă: 

«Vrei să mergi cu noi la Arnhem, să dai niște probe de joc?». Mi-am dat acordul privind în jos, pentru ca scouterul lui Vitesse să nu simtă mirosul de alcool". 

Așa a ajuns Gosens la Vitesse, în 2012, și apoi să semneze primul lui contract profesionist!

1,19 milioane de euroa plătit Atalanta ca să-l ia pe Gosens, în 2017, de la Heracles Almelo. Acum valorează 34 milioane euro

FOTO: Alexandra Fechete
+44 FOTO

FOTO: Alexandra Fechete

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ștefan Radu, lăudat pentru decizia luată: „Nu cred că un alt jucător ar fi făcut la fel”

UEFA, lovitură în disputa FCSB - CSA Steaua » Ce apare în programul pentru Euro 2020

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
dragdim
dragdim  •  21 Iunie 2021, 05:53
Postat de penultimul pe 20 Iunie 2021, 16:50

Portughezilor li se spune lusitani, nu iberici. Desi tehnic, Lusitania făcea parte din Iberia. Autorul s-ar face *** daca ar scrie chestiile astea in Spania sau Portugalia. Da' in România merge și așa.

Și scorul nu a fost 3-2 la meciul ăla ci 3-1.

penultimul
penultimul  •  20 Iunie 2021, 16:50

Portughezilor li se spune lusitani, nu iberici. Desi tehnic, Lusitania făcea parte din Iberia. Autorul s-ar face *** daca ar scrie chestiile astea in Spania sau Portugalia. Da' in România merge și așa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

radu876
radu876  •  20 Iunie 2021, 14:10

nu a fost si kroos implicat in 3 goluri la celebrul meci cu brazilia?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează