INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  GRUPA B

Record la EURO 2020: numărul de autogoluri de la această ediție nu a mai fost văzut

Articol de - Publicat marti, 22 iunie 2021 17:00 / Actualizat marti, 22 iunie 2021 17:00

Și finlandezul Hrádecký, al doilea portar de la Euro 2020, a marcat luni în proprie poartă, în Finlanda - Belgia 0-2. Deja s-a dat dublul numărului maxim de autogoluri la un Euro, 6!

După meciurile de luni, există patru jucători cu câte trei goluri la Euro 2020: Cristiano Ronaldo, Schick, Wijnaldum și Romelu Lukaku. Paradoxal însă, cel mai bun marcator la acest turneu final este "autogolul". Deja au înscris în proprie poartă șase fotbaliști în faza grupelor, care încă nu s-a terminat! 

Finlandezul născut la Bratislava, Lukáš Hrádecký, a comis-o în eșecul (0-2) cu Belgia, care i-a ajutat pe danezi să termine seria pe locul secund. Este ultimul din serie și al doilea portar cu această nedorită contraperformanță la actualul CE.

Imaginile de senzație nesurprinse de camerele TV în Finlanda-Belgia: reclamă la o criptomonedă din partea unei fane care „a invadat” terenul
GRUPA B
Imaginile de senzație nesurprinse de camerele TV în Finlanda-Belgia: reclamă la o criptomonedă din partea unei fane care „a invadat” terenul

Record la EURO 2020: numărul de autogoluri de la această ediție nu a mai fost văzut

Primul goalkeeper ce și-a văzut numele pe lista neagră a fost polonezul Wojciech Szczęsny, la 1-2 cu Slovacia. Lanțul, deschis de turcul Merih Demiral, la 0-3 cu Italia, îi include și pe Mats Hummels, decisiv în înfrângerea nemților contra Franței (0-1), și pe portughezii Rúben Dias și Raphaël Guerreiro, în partida de coșmar cu Germania (2-4), ambii în prima repriză. 

S-a ajuns chiar la dublul numărului maxim de autogoluri (trei) înregistrat la precedenta ediție, Euro 2016! Și mai lipsesc tot trei pentru a egala totalul consemnat din 1960 încoace. Primul ghinionist din istoria CE a fost Anton Ondruš, în Cehoslovacia - Olanda (3-1 după prelungiri), din 1976.

Romelu Lukaku, de neoprit

Belgia a beneficiat luni în premieră de un autogol la Euro și trupa lui Roberto Martinez a câștigat pentru întâia oară toate partidele din grupă la un CE (o mai făcuse la CM 2018). A fost preludiul succesului clar conturat la St. Petersburg de liderul autoritar al grupei și pe care și-a pus, din nou, amprenta Lukaku, care a mai avut un gol anulat cu VAR la 0-0. 

Are zece reușite la Euro și CM! "Esta arma noastră secretă", avertizează De Bruyne.

Citește și: 

UEFA a decis: Allianz Arena nu va fi iluminat în culorile curcubeului la Germania-Ungaria! Cum au reacționat autoritățile maghiare: „Slavă Domnului”

Ce a pățit Boloni la un antrenament cu Cristiano Ronaldo, Marius Niculae și Jardel: „Pur și simplu nu accepta asta”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează