INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  TURCIA - ITALIA 0-3

FOTO Turcia - Italia 0-3 » I-au sufocat! „Squadra Azzurra” își anunță candidatura la primul trofeu după 50 de ani

Italia a învins-o pe Turcia, scor 3-0, în primul meci de la Euro 2020! „Squadra Azzurra” își depune candidatura la trofeu. Ar fi primul după mai bine de 50 de ani. +20   FOTO
Italia a învins-o pe Turcia, scor 3-0, în primul meci de la Euro 2020! „Squadra Azzurra” își depune candidatura la trofeu. Ar fi primul după mai bine de 50 de ani.

Articol de - Publicat vineri, 11 iunie 2021 23:48 / Actualizat sambata, 12 iunie 2021 00:01

Italia a învins-o pe Turcia, scor 3-0, în primul meci de la Euro 2020! „Squadra Azzurra” își depune candidatura la trofeu. Ar fi primul după mai bine de 50 de ani.

Programul complet al turneului EURO 2020

Turcia - Italia 0-3 » Cronică: Bella squadra!

Italia a impresionat la startul Euro. Un joc de atac total răsplătit cu trei goluri frumoase. Turcia, sufocată la Roma!

Așteptarea a luat sfârșit. Nu ne-am bucurat în 2020 de acest Euro în jurul continentului, în 11 orașe din 11 țări, inclusiv Bucureștiul. Îl savurăm acum, după ce am suferit un an din cauza pandemiei.

+16 FOTO

Mai bătrâni, dar mai dinamici

La Roma e sărbătoare, chiar și cu 17.500 de spectatori, 25 la sută din capacitatea emblematicului "Olimpico". Toți vibrează în numele fotbalului.

Italia, squadra azzurra în alb complet, e mult mai experimentată, cu o medie de vârstă a primului "11" de 28,45 ani. Chiar dacă în poartă e Donnarumma, 22 de ani și 106 zile, cel mai tânăr goalkeeper din istoria turneelor finale (CE-CM). Turcia, 24 de ani media lotului, cea mai scăzută la această întrecere, îl are în vârf pe Burak Yilmaz, veteranul de 35 de ani. Așa ajunge la 26,18 ani în formula de start.

Doar că diferența mare de vârstă e aproape invizibilă. Peninsularii par mai proaspeți, mai dinamici, mai ofensivi. Atacă uneori cu fundașii centrali la 40 de metri de poarta adversă. 

"Bătrânii" Chiellini și Bonucci (36 și 34 de ani) sunt acolo, împingând jocul. Spinazzola e ca o aripă pe stânga, iar cei trei din față presează permanent. Doar au câștigat ultimele opt meciuri, cu un golaveraj uluitor: 25-0!

Turcii nu mai seamănă cu acei jucători vulcanici care au zdrobit Țările de Jos în martie, 4-2. Se apără în 11. Și contraatacurile sunt rare.

Penalty, dar ce contează! Spectacol, Italia!

Ocaziile mari sunt ale Italiei. Insigne, după un un-doi de efect, șut pe lângă. Apoi lovitura de cap a lui Chiellini respinsă incredibil de Çakir. Cazemata lui Şenol Güneş încă rezistă, însă planează un semn de întrebare la pauză. 

Nu a fost henț la Çelik în careu spre finalul primei reprize? Nu a fost penalty? Cam da! Italienii au cerut de patru ori 11 metri. A patra a fost. Arbitrul Danny Makkelie nu a reacționat. Nici VAR.

Turcia - Italia 0-3 » I-au sufocat! „Squadra Azzurra” își anunță candidatura la primul trofeu după 50 de ani
Faza la care Italia ar fi putut să primească penalty

Nu s-a schimbat nimic după miniședințele de la vestiare. "Ienicerii", doar în apărare. Italienii (au avut 14-0 raportul șuturilor la pauză), tot mai aproape de poartă. Jucând astfel, era imposibil ca peninsularii să nu înscrie. Și au făcut-o. Nu o dată, ci de trei ori. 

Demiral, autogol, la centrarea lui Berardi (53). 0-1. 0-2, Immobile (66)! Și Insigne, 0-3 (79). Da, acesta e scorul corect. Italia zboară din primul meci. Frumoasă squadra! 

1968este anul în care Italia a câștigat singurul Euro

Turcia - Italia 0-3

Turcia - Italia, echipele de start

TURCIA: Cakir - Celik, Demiral, Soyuncu, Meras - Yokuslu, Tufan, Yazici - Karaman, Yilmaz, Calhanoglu
REZERVE: Gunok, Bayindir - Under, Tokoz, Antalyali, Kabak, Unal, Kokcu, Kahveci, Ayhan, Muldur, Dervisoglu
SELECȚIONER: Şenol Güneş

ITALIA: Donnarumma - Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola - Barrella, Jorginho, Locatelli - Berardi, Immobile, Insigne
REZERVE: Sirigu, Meret - Di Lorenzo, Belotti, Pessina, Emerson, Chiesa, Acerbi, Cristante, Bernardeschi, Raspadori, Bastoni
SELECȚIONER: Roberto Mancini

Stadio Olimpico (Roma)
Arbitru: Danny Makkelie (Olanda)

Intră în fiecare zi pe GSP.RO, în secțiunea de Pariuri Sportive, pentru a găsi PONTURI pentru toate partidele de la EURO 2020!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (68)
dexter
dexter  •  12 Iunie 2021, 10:51
Postat de eugen_76pan pe 12 Iunie 2021, 08:13

Gac pariu pe cat freti ca Italia nu va trece de optimi..

Lasa ca trece Serbia...

corectu
corectu  •  12 Iunie 2021, 10:18

Lăudăros,ca deobicei Luce.Ce mai zic analiștii sportivi care nu mai pridideau cu laudele,în frunte cu Decebal.

reteleanu
reteleanu  •  12 Iunie 2021, 08:53

italia chiar va fi FOARTE greu de batut (cand te gandesti ca mai e si chiesa acolo sau varful de la torino...). oricum eu o socoteam principala favorita (inaintea unei belgii cu absente esentiale si a germaniei fara mari jucatori). de anglia n-are rost sa vorbim, probabil va iesi din grupe, ca aproape intotdeauna.

Vezi toate comentariile (68)
Comentează