INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  TURCIA - ITALIA

Turcia, loserul consecvent! 3 statistici tari după debutul Campionatului European

Italia a învins-o pe Turcia, scor 3-0, în primul meci de la Euro 2020. +20   FOTO
Italia a învins-o pe Turcia, scor 3-0, în primul meci de la Euro 2020.

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 iunie 2021 00:55 / Actualizat sambata, 12 iunie 2021 10:22

Italia a învins-o pe Turcia, scor 3-0, în primul meci de la Euro 2020.

Naționala lui Roberto Mancini a făcut un joc solid și și-a consolidat postura de favorită în grupa A, din care mai fac parte Țara Galilor și Elveția.

Turcia - Italia 0-3 » 3 statistici tari după debutul Euro 2020

  • Italia a ajuns la 9 meciuri fără gol primit. Cea mai lungă serie după mai bine de 30 de ani (10 partide între noiembrie 1989 - iunie 1990).
  • Victoria Italiei cu Turcia, 3-0, este cea mai categorică dintre partidele care au deschis un Campionat European.
  • Turcia a pierdut meciul de deschidere la fiecare turneu major la care a participat (Euro + Campionat Mondial), 7/7 eșecuri. Singura națională care a bifat mai mult de 3 turnee finale și nu a evitat nici măcar o dată înfrângerea în prima partidă.

Am evoluat bine. Fiind primul meci, nu a fost ușor, mai ales că am evoluat contra unei formații puternice. Publicul ne-a ajutat, a fost crucial pentru noi și pentru jocul nostru rapid.
- Roberto Mancini, selecționer Italia

Spectacol de culoare pe Stadio Olimpico » Festivitatea de deschidere a Euro 2020

Euro 2020, un turneu final special, amânat un an din cauza pandemiei de coronavirus, a avut o festivitate de deschidere pe măsură. Un spectacol încântător de sunete și lumini a fost pus în scenă pe Stadio Olimpico.

Cele 24 de naționale calificate la Euro 2020 au fost reprezentate pe stadion de câte un balon uriaș, în culorile drapelului. A urmat punctul culminant, apariția tenorului Andrea Bocelli, care a interpretat „Nessun dorma”, acompaniat de fanii italieni din tribune.

+8 FOTO

„We are the people”, imnul creat de Martin Garrix, Bono și The Edge, a fost la rândul său adus în fața publicului prin intermediul unui studio virtual.

Tot ce trebuie să știi înainte de Olanda - Ungaria

Citește mai multe știri despre Euro 2020:

Spectacol de culoare pe Stadio Olimpico » Festivitatea de deschidere a Euro 2020 i-a lăsat mască pe fani

Delegația Macedoniei de Nord se plânge de restricțiile din București: „E ca o închisoare!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
romeverest
romeverest  •  12 Iunie 2021, 11:57

Astia sunt tinerii talentati si promovati de catre Lucescu la nationala Turciei ?? Atunci se explica de ce Federatia l-a demis pe Lucescu !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează