INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  UCRAINA

Ucrainenii cer explicații României, după un incident petrecut pe Arena Națională » A fost contactată Ambasada

Suporterii Ucrainei au fost prezenți în număr mare la București. FOTO: Guliver/Getty Images
Suporterii Ucrainei au fost prezenți în număr mare la București. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de , - Publicat miercuri, 23 iunie 2021 13:58 / Actualizat miercuri, 23 iunie 2021 15:53

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, vrea „clarificări” după ce fanii n-au fost lăsați să intre la meciul cu Austria cu steagul Crimeii.

Ultimul meci al Ucrainei la București a adus o situație care a inflamat spiritele în vecini. Mai mulți suporteri au încercat să intre pe stadion cu un steag ce avea mesajul „Crimeea e Ucraina”, însă au fost întorși la intrare și rugați să-l lase la garderobă. 

Ucrainenii cer explicații României, după un incident petrecut pe Arena Națională » A fost contactată Ambasada
Doi ucraineni, afișând steagul lângă garderoba unde au fost puși să-l lase / Foto: Dmytro Serhiyovych / Facebook

Povestea a fost postată de un fan ucrainean, Dmitro Serhiiovici, care a punctat că „poliția unui stat care recunoaște suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei are o cu totul altă opinie”. Acesta l-a și notificat pe ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, și a povestit ce au pățit amicii care au încercat să introducă steagul.

Trași deoparte

Astfel, cei doi bărbați au adus două steaguri. Unul pe care scria „Kiev”, altul - „Crimeea e Ucraina”. Serhiiovici povestește că, la vederea ultimului, aceștia au fost trași deoparte și fotografiați. „Ni s-a spus că nu pot introduce banner-ul, fiind politică”, povestește el. Tot el spune că oamenii legii au fost de neînduplecat, nici când bărbații au arătat imagini de pe Google Maps cu harta Ucrainei.

Nici argumentele polițistului ucrainean n-au fost de folos, așa că bannerul n-a putut fi introdus pe stadion. Cu un meci înainte, un suporter ucrainean n-a fost lăsat cu toba, însă intervenția președintelui federației, Andrei Pavelko, a rezolvat situația.

Ce zice Jandarmeria

„Ministrul de externe Dmitro Kuleba a contactat de îndată Ambasada Ucrainei în România pentru a lua legătura cu partea română și a clarifica situația”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Ucraina, Oleg Nikolenko.

Cum la intrare sunt două controale, ale voluntarilor UEFA și ale Jandarmeriei Române, Gazeta Sporturilor a contactat Jandarmeria, identificată în presa ucraineană drept „poliția din România”.

"Regulile privind accesul pe stadion au fost stabilite de către organizator, care a interzis afișarea de bannere sau steaguri cu mesaje politice sau care incită la discriminare ori ură națională. Unul dintre suporterii ucraineni avea un steag pe care era un mesaj în limba engleză și o hartă. 

Având în vedere că mesajul nu respecta regulile stabilite și aduse la cunoștința spectatorilor la momentul cumpărării biletelor, a fost depozitat de către voluntari în locurile special amenajate și înapoiat suporterului la încheierea meciului" este explicația oficială a Jandarmeriei.

Citește și alte articole despre EURO 2020:

Viktor Orban, decizie radicală înainte de Germania - Ungaria: ce a hotărât, după polemica născută în jurul LGBTQ

FOTO Anglia câștigă grupa D și e gata de șocul de pe Wembley! Croația și Cehia merg și ele în „optimi” la Euro 2020

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (28)
st.il.
st.il.  •  25 Iunie 2021, 14:19

Românii sunt mai discreți și mai împăciuitori. Rușii, în schimb, sunt mult mai...practici !...Știu ei ce știu !...:)))

mandpv964
mandpv964  •  24 Iunie 2021, 16:34
Postat de misterverde pe 24 Iunie 2021, 13:44

Ești pe lângă.. România a câștigat insulation serpilor cu 25 de ore înainte de a intra om patrimoniul României.. romanii au vandut o .. deci insulation serpilor a fost a României...

Alt prost.. Baaaa, Insula Serpilor apartine Ucrainei!!! Ai inteles!! Tu, si toti *** care nu si - au citit nici macar buletinul!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

misterverde
misterverde  •  24 Iunie 2021, 13:44
Postat de mandpv964 pe 24 Iunie 2021, 12:51

Ba amaratule, dupa multi ani de procese la Haga, Insula Serpilor a fost recunoscuta doar o stanca, nu Insula locuita. Asa ca ramane in componenta Ucrainei cu doar máx 12 mile marine de jur imprejur. Ucrainienii, niste rusnaci rapaci, au vrut sa fie declarata Insula locuita, cu toate drepturile care recurgeau de aici. Are o importanta majora din punct de vedere militar. Esti si prost, si ***.

Ești pe lângă.. România a câștigat insulation serpilor cu 25 de ore înainte de a intra om patrimoniul României.. romanii au vandut o .. deci insulation serpilor a fost a României...

Vezi toate comentariile (28)
Comentează