INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  GRUPA F

UPDATE UEFA a decis: Allianz Arena nu va fi iluminat în culorile curcubeului la Germania-Ungaria! Cum au reacționat autoritățile maghiare: „Slavă Domnului”

Așa au dorit nemții să arate Allianz Arena la meciul dintre Germania și Ungaria
Așa au dorit nemții să arate Allianz Arena la meciul dintre Germania și Ungaria

Articol de GSP - Publicat marti, 22 iunie 2021 16:25 / Actualizat marti, 22 iunie 2021 16:25

UEFA blochează inițiativa nemților de a ilumina Allianz Arena din Munchen, stadionul care va găzdui meciul dintre Germania și Ungaria, în culorile curcubeului.

UPDATE 16:20 » Ungaria reacționează după decizia UEFA

„UEFA a luat decizia corectă prin a nu se implica într-o provocare politică la adresa Ungariei. Salvă Domnului că mai există bun simț printre liderii fotbalului european”, a spus Peter Szijjarto, miinstrul de Externe din Ungaria, potrivit AFP.

Cu o zi înainte, el criticase planul nemților: „Ar fi extrem de dăunător și periculos să amestecăm sportul și politica”.

UEFA blochează propunerea pro-LGBT: Allianz Arena nu va fi iluminat în curcubeu la Germania-Ungaria!

Consilierii din capitala Bavariei au venit cu o sugestie aparte, aceea de a avea arena lui Bayern iluminată în culorile curcubeului, ca semn de suport pentru comunitatea LGBT. După ce Peter Szijjarto, ministrul de externe din Ungaria, a intervenit și a declarat că politica nu trebuie amestecată în sport, se pare că UEFA blochează inițiativa nemților.

Jens Grittner, purtător de cuvânt al Federației Germane de Fotbal, a transmis pentru BILD că „UEFA solicită un design uniform al stadioanelor. Dar poate nu trebuie neapărat să aprinzi luminile la meciul de miercuri”.

În schimb, Allianz Arena va fi iluminat în sprijinul comunității LGBT pe 28 iunie, când niciun meci nu este programat în Munchen.

Planurile autorităților din Germania sunt astfel date peste cap. Steffen Seibert, purtător de cuvânt al guvernului, declarase că „drapelul în curcubeu reprezintă modul în care vrem să trăim - cu respect unul față de celălalt și fără discriminare”. Iar Markus Soder, prim ministrul din Bavaria, este de părere că „ar fi un semnal care să suțină libertatea societății noastre”.

Imaginile de senzație nesurprinse de camerele TV în Finlanda-Belgia: reclamă la o criptomonedă din partea unei fane care „a invadat” terenul
GRUPA B
Imaginile de senzație nesurprinse de camerele TV în Finlanda-Belgia: reclamă la o criptomonedă din partea unei fane care „a invadat” terenul

EURO 2020. Controversă înainte de Germania - Ungaria: „Face foarte mult rău”

Consider că este foarte dăunător și periculos atunci când cineva încearcă să amestece politica cu sportul. Au existat unele încercări de acest fel în istoria lumii și ele au sfârșit foarte rău. Toată lumea își da seama că despre asta e vorba, noi în Ungaria am adoptat o lege pentru a proteja copiii ungari și există un protest împotriva noastră în Europa Occidentală, care se vrea a fi exprimat și prin aducerea politicii la un eveniment sportiv. Cred că face mult rău acest demers, iar germanii știu și ei asta
- Szijjarto, ministrul de externe din Ungaria, potrivit RTE. 

Propunerea consilierilor din Munchen a venit după ce parlamentul din Ungaria a votat pe 15 iunie o nouă lege, care interzice schimbul de informații considerat a promova homosexualitatea sau identitățile de gen non-binare în rândul persoanelor sub 18 ani.

„Această lege reprezintă un mare pas înapoi în privința drepturilor persoanele lesbiene, gay, bisexuale și transgender, ultima dintr-o serie de măsuri luate peste ani care constituie o restricție sistematică a statului de drept și a libertăților de bază în Ungaria.

În această situație, la scurt timp după trecerea legislației, meciul echipei naționale a Germaniei împotriva Ungariei oferă o platformă publică prin care să transmitem mesajul că Munchen reprezintă o societate diversă și tolerantă”, au transmis consilierii, potrivit dw.com.

„Munchen sprijină diversitatea, toleranța și egalitatea în sport și în societate”, se mai arată în moțiunea depusă de toate cele 6 facțiuni din consiliul orașului Munchen, adresată primarului Dieter Reiter.

UEFA a decis: Allianz Arena nu va fi iluminat în culorile curcubeului la Germania-Ungaria! Cum au reacționat autoritățile maghiare: „Slavă Domnului”
Așa ar fi arătat „Allianz Arena” la meciul Germania - Ungaria

UEFA, decizie în cazul banderolei lui Manuel Neuer

Acesta nu reprezintă primul gest al nemților venit în sprijinul comunităților minoritare. La primele două meciuri din grupele EURO 2020, înfrângerea cu Franța, scor 0-1, și victoria cu Portugalia, scor 4-2, căpitanul Manuel Neuer a purtat o banderolă de căpitan în culorile curcubeului.

UEFA a reacționat și a demarat o investigație pentru a determina dacă banderola reprezintă un simbol politic, jucătorilor și echipelor fiindu-le interzise astfel de demonstrații.

În cele din urmă, forul continental a transmis Federației Germane de Fotbal că a încetat investigația, determinând că Neuer susține o „cauză bună”.

„Regulile spun că banderola furnizată de UEFA trebuie purtată. Iunie este „Pride Month” în sport, o ocazie pentru a suține mai multă diversitate. În acest an, DFB (n.r. - Federația Germană de Fotbal) participă prin mai multe campanii.

Manuel Neuer a purtat banderola în culorile curcubeului de la amicalul cu Letonia, în semn de simbol și de angajament clar al întregii echipe pentru diversitate, deschidere și toleranță, precum și împotriva urii și excluderii. Mesajul este: suntem plini de culoare”, a explicat Jens Grittner, ofițerul de presă al Federației, potrivit Goal.com.

Citește mai multe știri de la EURO 2020:

Jurnalista care l-a contrat pe Guardiola, surprinsă pe Arena Națională! Asistă la Ucraina - Austria
Ucraina - Austria
Jurnalista care l-a contrat pe Guardiola, surprinsă pe Arena Națională! Asistă la Ucraina - Austria
Cristiano Ronaldo, pus la zid de un nume mare din istoria lui Bayern Munchen: „Așa, pare un măscărici!”
GRUPA F
Cristiano Ronaldo, pus la zid de un nume mare din istoria lui Bayern Munchen: „Așa, pare un măscărici!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
alexzece
alexzece  •  23 Iunie 2021, 15:09
Postat de adrianciprian pe 22 Iunie 2021, 11:04

Citești ce aberații medievale vorbește ungurul și îți dai seama câtă frustrare zace în conducerea vecinilor noștri.

Frustrare pentru ce? *** Pai ne comparam noi cu ungurii? Tara asta e vanduta,metru cu metru, atat fizic cat si ideologic. O tara de popandai aserviti, atat politicienii, cat si oamenii de rand. Niste *** fara coloana vertebrala.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alexzece
alexzece  •  23 Iunie 2021, 15:07

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rocky5
rocky5  •  23 Iunie 2021, 01:15
Postat de catalynn pe 22 Iunie 2021, 11:34

Jos palaria pt maghiari! Io-s corect, nu am nicio problema sa recunosc valoarea și meritul adversarului dacă chiar exista, iar aici vecinii ne-au bătut practic la pielea goală! Nu doar pe noi! :-)))

Ungurii ne bat la toate capitolele! Au politicieni mult peste marionetele de la noi! Din toată Europa ei sunt singurii care au luat atitudine in fața aberatiilor celor ce vor sa ne convingă, iar noi sa ne supunem, ca alții sunt cei normali, iar cei cu familii si copii sunt de domeniul trecutului!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează