INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  GRUPA B

UEFA, gest simbolic după Danemarca - Finlanda 0-1: Eriksen, numit „vedeta meciului”! Ce mesaj a transmis președintele forului

Christian Eriksen, în Danemarca - Finlanda // foto: Guliver/gettyimages +21   FOTO
Christian Eriksen, în Danemarca - Finlanda // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 iunie 2021 07:25 / Actualizat duminica, 13 iunie 2021 07:25

Christian Eriksen (29 de ani) a fost numit „vedeta meciului” Danemarca - Finlanda 0-1, distincția primită de cel mai bun jucător de pe teren la finalul partidelor de la EURO 2020.

Gest simbolic din partea comisiei tehnice a UEFA după Danemarca - Finlanda 0-1. Christian Eriksen, mijlocașul danezilor, care s-a prăbușit pe teren în prima repriză, fiind resuscitat și ulterior transportat la spital, a primit distincția de „Star of the Match” din partea UEFA. În traducere, vedeta meciului.

Eriksen a rezistat pe teren doar 43 de minute, astfel că gestul forului continental este unul simbolic, în fața dramei care a îndurerat lumea fotbalului.

Aleksander Ceferin: „Fotbalul este frumos, iar Christian îl joacă frumos”

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a avut un mesaj pentru Eriksen:

„Momente ca acesta pun totul din viață în perspectivă. Îi doresc lui Christian o recuperare rapidă și deplină și mă rog ca familia lui să aibă putere și credință.

În aceste momente, unitatea familiei fotbalului este atât de puternică, iar el și familia sa poartă cu ei urările și rugăciunile tuturor. Am auzit că fanii ambelor echipe i-au cântat numele. Fotbalul este frumos, iar Christian îl joacă frumos”.

În cele 43 de minute jucate, Eriksen a atins balonul de 38 de ori, a pasat cu acuratețe în 23 de rânduri din 26 de încercări, a oferit două pase cheie, o centrare bună din 7 încercate și o pasă lungă precisă, din 3 tentative.

De asemenea, a avut un șut pe poartă, unul blocat, nu a reușit vreun dribling și a pierdut mingea de 11 ori, conform statisticilor Sofascore.

+17 FOTO

Mai multe știri despre Christian Eriksen:

Scut uman! Imagini impresionante: cu lacrimi în ochi, danezii l-au protejat pe Eriksen, care lupta pentru viața lui

Părerea specialistului în cazul lui Eriksen: „Murea dacă nu se intervenea rapid. Sunt șanse mici să mai joace”

Simon Kjaer, eroul de la Copenhaga » Ce a făcut fundașul danez, imediat după ce Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close