INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  UEFA

FOTO Ce gafă a UEFA, înainte de Ungaria - Portugalia! Românii s-au sesizat: sute de comentarii pe Facebook

UEFA a gafat, în ziua meciului Ungaria - Portugalia
UEFA a gafat, în ziua meciului Ungaria - Portugalia

Articol de GSP - Publicat marti, 15 iunie 2021 11:46 / Actualizat marti, 15 iunie 2021 15:58

Pagina de Facebook a UEFA a făcut o gafă de proporții astăzi, în ziua meciului Ungaria - Portugalia (ora 19:00). Reprezentanții forului de la Nyon au încurcat Budpesta, orașul care găzduiește partida, cu Bucureștiul, capitala României. 

A devenit deja o obișnuință ca cele două capitale europene - ambele organizează meciuri la acest European - să fie confundate între ele, în special în preajma unor evenimente sportive. S-a întâmplat și astăzi, când preview-ul meciului Ungaria - Portugalia conținea o gafă uriașă: 

„Primul meci al zilei este Ungaria - Portugalia, la București. De unde urmărești partida?”, au scris cei de la UEFA pe contul oficial de Facebook, potrivit TV Telekom Sport. Ulterior, postarea care adunase sute de comentarii ironice a fost ștearsă. 

Ce gafă a UEFA, înainte de Ungaria - Portugalia! Românii s-au sesizat: sute de comentarii pe Facebook

A doua eroare din 2021

În luna februarie a acestui an, presa din Anglia a dat-o în bară, în ziua în care Bucureștiul a găzduit supermeciul Atletico Madrid - Chelsea, contând pentru turul optimilor de finală din Champions League.

Cunoscutul portal goal.com, descris drept „cel mai mare site web de fotbal din lume”, a prefațat partida de la București, însă autorul articolului a confundat Arena Națională cu „Puskas Arena” din Budapesta.

„Chelsea o înfruntă pe Atletico, liderul din La Liga, pe stadionul Puskas Arena din Budapesta, în prima manșă a confruntării din optimile Champions League. Meciul a fost mutat în România, din cauza restricțiilor de călătorie provocate de coronavirus”.

Confuzia București - Budapesta, la ordinea zilei

În 2012, când Atletico Madrid a înfruntat-o pe Athletic Bilbao în finala Europa League de la București, aproximativ 400 de fani ai bascilor au greșit destinația și au ajuns la Budapesta, în capitala Ungariei. 

„Este o eroare care se comite destul de des, în condițiile în care până și crainicul stadionului a intrat în acest joc. «Bună seara, Budapesta, și bine ați venit la finala Europa League», a spus el, înainte de a fi huiduit de către fanii ambelor echipe»”, scria presa străină la acel moment.

VIDEO Budapesta, unicul loc de la EURO 2020 unde toate biletele au fost vândute

Citește și alte știri despre EURO 2020:

Christian Eriksen, mesaj de pe patul de spital » „Ce frumos să-l văd râzând!” + UEFA se apără

REPORTAJ UNGARIA - PORTUGALIA. Trimisul special GSP transmite din Budapesta: „De ce Puskas Arena e singurul stadion de la EURO care se va umple la capacitate maximă”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
talpaiadului
talpaiadului  •  15 Iunie 2021, 16:09
Postat de albertinhoo pe 15 Iunie 2021, 13:41

Cel mai tare a fost cand trebuiau sa zboare la Budapesta si au ajuns la Bucuresti. :))) Parca italieni au fost.

N-a fost vina italienilor, ei si-au luat bilete la zborul catre Budapesta, dar pilotul era fan CFR si normal ca a incurcat Bucurestiul cu Budapesta :)

albertinhoo
albertinhoo  •  15 Iunie 2021, 13:41
Postat de ravenpaladin pe 15 Iunie 2021, 13:22

Ce revoltata este presa scrisa de la noi despre incurcaturile astea cu capitalele ,dar de ce nu se mira si revolta nimeni pe lipsa culturii generale de catre presa internationala.....si ne numesc pe noi inculti.

Cel mai tare a fost cand trebuiau sa zboare la Budapesta si au ajuns la Bucuresti. :))) Parca italieni au fost.

albertinhoo
albertinhoo  •  15 Iunie 2021, 13:40
Postat de tiligol pe 15 Iunie 2021, 13:23

Bine,confuzia onoreaza bucurestiul...sa vezi ungurii ce se revolta daca ii confuzi capitala lor europeana cu groapa de gunoi din sudul tarii..

Tot *** te gasesc dupa ce-am revenit pe GSP!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează