INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  CORESPONDENȚĂ GSP DIN UNGARIA

VIDEO + FOTO UNGARIA - PORTUGALIA. Reporterul GSP, agresat în Budapesta: „Stați drepți, trece «Brigada Carpaților»!”

Cei mai temuți ultrași maghiari au avut recital / FOTO: Theodor Jumătate (GSP) +6   FOTO
Cei mai temuți ultrași maghiari au avut recital / FOTO: Theodor Jumătate (GSP)

Articol de - Publicat marti, 15 iunie 2021 16:00 / Actualizat marti, 15 iunie 2021 17:04

Atmosferă incendiară înainte de Ungaria - Portugalia (azi, ora 19:00), primul meci al zilei de la EURO 2020 și unul dintre puținele care se vor disputa cu casa închisă. 

  • Theodor Jumătate, jurnalist cu 26 de ani de experiență în presa de sport și șef al departamentului Fotbal Internațional la Gazeta Sporturilor, se află la Budapesta, unde va asista la confruntarea Ungaria - Portugalia.

Suporterii maghiari și cei portughezi au dat-o la pace înainte de meci. S-au strâns în Fan Zone-ul de lângă Piața Eroilor din Budapesta, unde au băut la unison cantități industriale de bere și au participat împreună la diverse jocuri: teckball, fotbal sau tenis cu piciorul. 

Jurnalistul GSP prezent în Ungaria s-a apropiat prea mult de suporteri, iar aceștia au reacționat violent: l-au împins, înjurat și lovit cu un băț de tobe peste mână.

Nici fanii, nici polițiștii nu poartă mască

Atmosfera relaxată din Budapesta, oraș unde inclusiv autoritățile lasă de înțeles că pandemia a luat sfârșit, s-a reflectat cel mai bine și în atitudinea polițiștilor: deși într-un număr foarte mare, reprezentanții forțelor de ordine nu purtau mască de protecție. De altfel, nici suporterii prezenți în Fan Zone nu purtau mască, sfidarea la adresa pandemiei fiind completă. 

Stați drepți, trece „Brigada Carpaților”!

În jurul orei locale 15:00, „Brigada Carpaților”, cea mai temută facțiune a ultrașilor maghiari, a plecat într-un marș de 3 kilometri spre stadion. Nu înainte ca suporterii să aprindă materiale pirotehnice și să scandeze celebrul îndemn maghiar la luptă: „Ria, Ria, Ungaria”.

Fanaticii unguri și-au arătat, însă, și latura sensibilă: au scandat pentru Christian Eriksen, danezul care a trecut prin momente cumplite sâmbătă.

FOTO: Theodor Jumătate (GSP)
FOTO: Theodor Jumătate (GSP)
FOTO: Theodor Jumătate (GSP)
FOTO: Theodor Jumătate (GSP)
FOTO: Theodor Jumătate (GSP)
+2 FOTO
  • Sursă FOTO+VIDEO: Theodor Jumătate (GSP)

Vezi și:

REPORTAJ UNGARIA - PORTUGALIA. Trimisul special GSP transmite din Budapesta: „De ce Puskas Arena e singurul stadion de la EURO care se va umple la capacitate maximă”

EXCLUSIV Cristiano Ronaldo și Loți Boloni, întâlnire secretă în Ungaria: „Eu sunt maghiar, n-ar fi frumos să apar alături de el”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (27)
adicn
adicn  •  16 Iunie 2021, 15:22

Dintre toate țările prin care trec, pe aci au Carpații cea mai mică suprafață, dar ei îi ”reclamă” :)))))

adicn
adicn  •  16 Iunie 2021, 15:19

Băi Jumătate, umbli cu jumătăți de măsură? De ce nu scrii și despre ce strigau la sfârșit, despre România? Atunci nu o să mai pară așa civilizați, ai?

kuba
kuba  •  16 Iunie 2021, 10:56

Oare ungurii fumau și ei țigări Carpați ?!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează