INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ROMÂNIA - BELARUS 2-1

A spart gheața în tricoul naționalei și se declară de partea ultrașilor: „Sunt naționalist! Îmi place deviza celor din galerie, «Uniți sub tricolor»”

România a învins Belarusul, scor 2-1, în runda secundă a grupei I din preliminariile EURO 2024. Andrei Burcă, marcatorul celui de-al doilea gol, a vrut să sărbătorească alături de ultrașii din peluză. +10   FOTO
România a învins Belarusul, scor 2-1, în runda secundă a grupei I din preliminariile EURO 2024. Andrei Burcă, marcatorul celui de-al doilea gol, a vrut să sărbătorească alături de ultrașii din peluză.

Articol de - Publicat miercuri, 29 martie 2023 00:09 / Actualizat miercuri, 29 martie 2023 01:24

România a învins Belarusul, scor 2-1, în runda secundă a grupei I din preliminariile EURO 2024. Andrei Burcă, marcatorul celui de-al doilea gol, a vrut să sărbătorească alături de ultrașii din peluză. 

Andrei Burcă a sărbătorit în mare stil primul gol în tricoul naționalei. A sprintat spre una dintre peluze, iar la final a dezvăluit motivul. Spune că empatizează cu gruparea „Uniți sub tricolor”, chiar dacă ultrașii au provocat constant probleme la meciurile naționale. 

Au comis-o și pe Arena Națională! Scandări xenofobe și conflict între două galerii din Liga 1 + toate mesajele afișate la România - Belarus
România - Belarus
Au comis-o și pe Arena Națională! Scandări xenofobe și conflict între două galerii din Liga 1 + toate mesajele afișate la România - Belarus

Andrei Burcă, după România - Belarus 2-1: „Sunt naționalist! Apreciez «Uniți sub tricolor»”

„N-am cuvinte să descriu, e un vis devenit realitate, să marchez sub tricolor. Îmi iubesc țara, sunt naționalist. Îmi place deviza celor din galerie, «Uniți sub tricolor», mai ales după ultimele evenimente, ce s-a întâmplat acolo cu Ungaria. Voiam să iau un fular și să mă bucur. 

Nu mai știu de câte ori am pupat stema. E o mândrie pentru mine să îmi reprezint țara și să o ajut să ia cele trei puncte.

O primă repriză bună, am început bine și partea secundă, am avut o bară. Apoi a intervenit o stare de relaxare. Trebuie să rezolvăm asta dacă vrem să mergem la EURO. După minutul 75 am intrat în jocul lor. 

La gol am urmărit mingea, știam unde se duce. Important e că am luat cele trei puncte. Mă bucur că am marcat, dar aș fi preferat să nu primim. Ne oferea încredere pentru viitor. 

Aș vrea ca la CFR Cluj, 1-0, să fim pragmatici, să știm ce vrem. Când putem face scor, să liniștim meciul”, a spus Andrei Burcă la „Digi Sport Special”. 

Nu știți ce s-a discutat după meciul nostru cu Andorra? Ei n-au avut șut pe poartă. Au luat roșu, da. Olanda a dat gol după 40 de minute cu Gibraltar. Sunt echipe care își dau viața. Aleargă, sunt agresivi. Chiar am simțit că o să facă egal Kosovo și că Israel va pierde
- Andrei Burcă

Olimpiu Moruțan, după România - Belarus 2-1

„Ne bucurăm foarte mult că am luat cele 6 puncte. Trebuia să începem foarte bine, să avem moral și să facem o figură frumoasă în iunie. Ne bucurăm că s-a terminat egal Kosovo - Andorra, ne ajută pe noi. 

Important e că am trecut cu bine peste final, nu e bine să stai așa pe sfârșit de meci, dar sperăm să punem la punct toate lucrurile. Noi trebuie să fim mai atenți în fața porții și să dăm două-trei goluri. Adversarul nu te iartă. Pe final am stat cu emoții. 

Eu joc unde mă bagă antrenorul, am jucat doi ani și în dreapta. Îmi place. Suntem un grup unit, colegi de la U21. Ne cunoaștem foarte bine. 

Eu am un singur gând de când am mers în Serie B, să promovez cu Pisa. Dacă nu va fi promovare, voi vedea la vară ce va fi pentru mine”, a spus Moruțan. 

VIDEO Denis Alibec, după România - Belarus 2-1: „Sunt dezamăgit că nu am reușit să marchez”

Clasamentul actualizat în grupa I preliminară:

VIDEO. Scandări xenofobe la adresa Ungariei în timpul partidei dintre România și Belarus

Citește și alte știri despre echipa națională a României: 

VIDEO Delegația României, apariție ireproșabilă înaintea meciului cu Belarus » Cine a fost cel mai grăbit „tricolor”

Edi Iordănescu a făcut 3 schimbări pentru România - Belarus » A dispărut „surpriza” din partida cu Andorra

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (29)
istet10
istet10  •  02 Aprilie 2023, 17:38
Postat de luisharcsa pe 02 Aprilie 2023, 15:46

Tu esti doar prost. Simplu

Afara.

luisharcsa
luisharcsa  •  02 Aprilie 2023, 15:46
Postat de istet10 pe 02 Aprilie 2023, 12:04

Prost esti tu si neamul tau. Eu repet ce trebuie sa fie sfant pt orice cetatean roman. Eu nu oblig pe careva sa fie cetatean roman.

Tu esti doar prost. Simplu

istet10
istet10  •  02 Aprilie 2023, 12:04
Postat de luisharcsa pe 02 Aprilie 2023, 01:02

Cu tine degeaba. Esti prost. Te repeti incontinu

Prost esti tu si neamul tau. Eu repet ce trebuie sa fie sfant pt orice cetatean roman. Eu nu oblig pe careva sa fie cetatean roman.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează