INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ROMÂNIA - BELARUS 2-1

FOTO Maghiarii, scandalizați de un mesaj afișat în tribune la România - Belarus: „Asta în afara cântecelor deja cunoscute...”

FOTO: Cristi Preda (GSP.ro) +10   FOTO
FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)

Articol de - Publicat miercuri, 29 martie 2023 17:35 / Actualizat miercuri, 29 martie 2023 18:11

Presa maghiară a reacționat în urma mesajelor afișate în tribunele Arenei Naționale la meciul dintre România și Belarus, scor 2-1, din preliminariile EURO 2024. 

Ultrașii „tricolori” nu s-au putut abține în timpul meciului cu Belarus. Au afișat în tribunele Arenei Naționalei mai multe mesaje naționaliste, dar și unele xenofobe împotriva Ungariei. 

Răspuns pentru Iordănescu & Alibec: „Lăsați văicăreala!
EDITORIAL
Răspuns pentru Iordănescu & Alibec: „Lăsați văicăreala!"

Presa din Ungaria, cu ochii pe România - Belarus 2-1

Nemzetispor, cea mai importantă publicație sportivă din Ungaria, a fost cu ochii pe meci și a atras atenția asupra derapajelor din tribune. Totul vine la o săptămână după de Federația de la Budapesta s-a lăudat că poate afișa harta Ungariei Mari la meciurile naționalei. 

„În afara cântecelor deja cunoscute, au afișat o hartă a Mongoliei cu textul: «Mongolia este adevărata Ungarie Mare». Toate astea vin după ce Federația din România a protestat împotriva folosirii hărții Ungariei Mari”, au scris cei de la Nemzeti.

FOTO. Mesajele afișate în tribune la România - Belarus

+6 FOTO

1. Într-una dintre peluze a fost afișată data „24 martie 1999”. Este ziua în care NATO a început bombardamentele în timpul războiului din Kosovo. „Tricolorii” îi au adversari pe kosovari în grupa preliminară pentru EURO 2024.

2. „În inima țării, revizionism șovin teritorial / Autoritățile pun iar batista pe țambal”.

3. „Eroii români uciși în prizoneriat zac în Belarus fără cruce creștină la cap”, a fost un alt mesaj apărut în peluză.

  • Potrivit istoricilor militari, aproximativ 300.000 de soldați români au murit în timpul celui de-al doilea război mondial. Dintre ei, 54.600 ar fi fost prizonieri pe teritoriul Uniunii Sovietice.

4. La câteva minute distanță a apărut și primul articol din Constituția României, pe un banner: „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”.

5. Reprezentanții Peluzei Nord FCSB au venit cu o hartă a României Mari.

+6 FOTO

VIDEO. Edi Iordănescu, conferință de presă după meciul câștigat de tricolori cu 2-1 în fața Belarusului: „Ne lipsesc maturitatea și pragmatismul”

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Cîrjan lansează acuzații incendiare, după ce a refuzat convocarea: „Nu mai e naționala României, e naționala unor interese. Stoichiță decide schimbările” + Susține că a fost umilit de legenda Craiovei Maxima

Îi cer demisia lui Georgy Kondratyev, selecționerul Belarusului, după ce a pierdut în România: „Despre asta când va vorbi?”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (35)
tristan
tristan  •  01 Aprilie 2023, 10:57
Postat de Haha1989 pe 30 Martie 2023, 05:17

Ne mai miram ca ăștia cu un sg neuron se comporta asa? Pai ăștia de la gsp și celalalt ziar sporto cancanist agita spiritele zi de zi. Zi de zi scriu ceva inpotriva ungurilor. Am impresia ca ***. Bannerele alea sunt introduse cu acordul organizatorilor. Despre ce vorbim? În fine, de câte ori scri ceva de ziariști comentariul tău nu e publicat.

ai dreptate...ce le mai place scandalul...pe mine ma lasa rece ca galeria lui Ferencvaros afiseaza harta Ungariei mari... din partea mea sa se imbrace inea..asta nu inseamna absolut nimic pt niste oameni normal...ca doar n or schimba granitele 100 de ultrasi

skylines
skylines  •  30 Martie 2023, 10:11

Chestia cu bombardamentele din 1999 nu este un afront adus celor din Kosovo, reprezintă un protest fată de bombardarea Serbiei de către NATO.

skylines
skylines  •  30 Martie 2023, 10:04

Înțeleg că cei din presa de la Budapesta s-au scandalizat pare să fie o notă de patriotism local și evident au reacționat. Eu n-am observat ca presa noastră să fie “scandalizată” după meciul Ungaria-Estonia când maghiarii au afișat in tribună steagul Ungariei mari. Presa de la noi pare să fi pornit o “vânătoare de vrăjitoare”tot împotriva suporterilor noștri, lucru greu de înțeles și de digerat.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează