INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ALASHKERT - FCSB

ALASHKERT - FCSB 0-3 // FOTO Vicecampioana e deja în turul III preliminar, după o repriză secundă excelentă!

Articol de - Publicat joi, 25 iulie 2019 21:59

FCSB a trecut de Alashkert, scor 3-0, în prima manșă a turului II  preliminar din Europa League. 

  • Câștigătoarea dublei manșe dintre FCSB și Alashkert joacă mai departe cu învingătoarea dintre Mlada Boleslav (Cehia) și Ordabasy (Kazahstan).
  • Jurnalistul Gazetei Sporturilor Andrei Crăițoiu se află în Erevan (Armenia) de unde transmite cele mai noi informații legate de partida dintre Alashkert și FSCB.

De 60 de minute a avut nevoie FSCB să spargă barajul armenilor, o echipă care a râs de steliști în prima parte a meciului, atunci când Vlad a fost eroul echipei lui Andone.

Când șahul e la putere în Armenia nici nu te miră de ce meciul din Europa League s-a jucat într-o bază sportivă. La ora meciului termometrele arătau 30 de grade, mult sub arșița de peste zi. Steliștii s-au tratat cu energizante reci ca gheața, nu cu coniac fin de la Ararat de 20 de ani.

Cinci minute de coșmar!

Cum absențele îi dau mari bătăi de cap, Bogdan Andone a trebuit să improvizeze din nou. După ce s-a „distrat” cu Roman I și cu Bălașa pe postul de fundaș stânga, Filip a fost trimis să are flancul și să-l facă uitat pe Junior Morais. Doar că începutul de meci i-a dat palpitații serioase. Cinci minute steliștii n-au ieșit din careu! A fost bombardament, vicecampioana era groggy. Roș-albaștrii nu știau ce i-a lovit.

Grigoryan (13) a tras năpraznic puțin pe lângă, Vlad și-a salvat echipa (14) după ce-a scos de sub bară torpila lui Nenadovici, iar Hayrapetyan a încercat colțul lung (16). Dacă eram la box, din colț se arunca prosopul.

Aici, doar urletele lui Andone se auzeau: „Hai bă să ne trezim!”, „Urcă cu ea nu mai da înapoi” și „Bă, mai atenți, bă! Atenție, bă”. Cu mâna în cap și îngândurat, tehnicianul a încercat să-i scoată din anestezie pe-ai săi. Man și Cristea au dat semnalul revenirii, dar n-au putut să înscrie. Vlad a fost din nou eroul steliștilor, cu o nouă paradă de zile mari (39) după șutul spre vinclu a lui Sekulici.

I-au salvat oamenii lui Hagi

Andone o zbughește primul la vestiare, iar la reluare Hora dispare de pe teren. Cum și Gnohere e accidentat, Planici îi întoarce pe fundașii adverși în careu (53) și trage puțin pe lângă. Armenii au obosit, iar steliștii simt asta. Îi iau la mână și îi manevrează simplu. Defensiva a adormit, fundașii se întrec în greșeli.

Tănase profită de eroarea portarului Cancarevici și deschide scorul (60). Transpirațiile îl trec iar pe Andone, după doar 6 minute la șansa marea lui Marmentini. Vână bate perfect o lovitură liberă de pe stânga, Cristea se înalță, bagă „capul” din șase metri la colțul lung, plutind peste toată apărarea, iar galeria armeană amuțește (68). E 2-0!

Degeaba s-au mai chinuit armenii pentru golul de onoare, nu le-a mai ieșit nimic. Câteva ocazii sporadice și cam atât. Coman (82) a închis scorul cu un voleu spectaculos de la 16 metri și calificarea în turul 3 pare rezolvată.

Se-aude fluierul de final și sună telefonul la Radio Erevan. Un fan al lui Alashkert a întrebat care e diferența dintre basmele românești și cele armene. Radio Ereven i-a răspuns imediat: „Basmele românești încep cu «A fost odată ca niciodată», în timp ce ale noastre încep doar cu «Va fi odată...»”. Ne vedem la Giurgiu!

FINAL » Alashkert - FCSB 0-3

  • Au marcat: Fl: Tănase '60, I. Cristea 68, Fl. Coman 82

Vezi AICI live + statistici

S-a terminat! FCSB face un pas uriaș spre turul III preliminar.
min. 89:
Florinel Coman are o incursiune de excepție în flancul stâng. E placat de un fundaș advers, dar arbitrul lasă jocul să meargă.
min. 82: GOL FCSB, 0-3!
Florinel Coman înscrie cu un voleu spectaculos de la 16 metri.
min. 68: GOL FCSB, 0-2! 
Iulian Cristea reia spectaculos cu capul, la colțul lung, dintr-o centrare a lui Ionuț Vînă. E primul gol european al fundașului central. 
min. 67:
Șansă imensă ratată de gazde. Lovitura de cap trimisă de Voskanyan se scurge milimetric pe lângă stâlpul din dreapta porții.
min. 64:
FCSB izbutește o acțiune ofensivă cursivă. Florinel Coman, omul aflat la finalizar, este însă surprins în offside.
min. 60: GOL FCSB, 0-1!
Florin Tănase marchează după o serie incredibilă de gafe în defensiva adversă. Fundașii centrali nu se înțeleg și resping mingea către propriul portar. Acesta boxează defectuos, iar „decarul” vicecampioanei trimite mingea în poarta goală.
min. 58:
Nedelcu ratează complet o preluare ușoară. Mingea ajunge la Hayrapetyan. Mijlocașul armean trimite slab dintr-o poziție ideală, singur cu Andrei Vlad.
min. 53:
Bogdan Planic șutează din întoarcere de la marginea careului de 16 metri. Mingea trece puțin pe lângă poartă.
min. 49:
Vînă șutează de la 30 de metri. Deși lovitura nu are forță, mingea îi pune mari probleme portarului advers.
min. 46:
Bogdan Andone schimbă la pauză. Răzvan Oaidă întră în locul lui Ioan Hora. Florin Tănase trece vârf împins.

Startul reprizei secunde întârzie. Sunt probleme cu plasa unei porți.

S-a terminat prima repriză!
min. 45+2:
Florin Tănase vine lansat pe linia de 16 metri dar trimite mult peste.
min. 39:
Vlad scoate din nou miraculos șutul lui Sekulic. Mingea e scoasă de sub bara transversală și respinsă în corner.
min. 33:
Nedelcu se resimte după un duel cu Tankov. Echipa medicală intervine.
min. 32:
FCSB trece pe lângă deschiderea scorului. Iulian Cristea nu reușește să împingă mingea în poartă din trei metri. Încă un corner pentru bucureșteni.
min. 28:
Arbitrul înfruntării acordă o pauză de hidratare.
min. 24:
Șutul lui Man de la marginea careului e blocat de alunecarea unui apărător armean.
min. 16:
Iulian Cristea vede cartonașul galben pentru un fault comis asupra lui Tankov.
min. 13:
Andrei Vlad respinge spectaculos în bară șutul trimis de Nenadovic de la marginea careului de 16 metri.
min. 1: Micuța arenă care aparține Federației Armene de Fotbal e plină. Aproximativ 1.400 de spectatori asistă la meci. 

A început partida!

Echipele de de start

FCSB: A. Vlad - Ov. Popescu, Planic, I. Cristea, L. Filip - Fl. Tănase, Nedelcu, Vână - Man, Hora, Fl. Coman
Rezerve: Băldrădean, Moutinho, Salomao, Oaidă, Perianu, Belu, Ardelean
Antrenor: Bogdan Andone

ALASHKERT: Cancarevic - Voskanyan, Ishkhanyan, Daghbashyan, Mkoyan - Coelho Andrade, Sekulic, Grigorayan, Hayrapetyan, Nenadovic - Tankov
Rezerve: Avagyan - Stojkovic, Thiago Galvao, Marmentini, Shahinyan, Pogosyan, Ghadymyan
Antrenor: Abraham Khashmanyan

Stadion: FFA Academy (Erevan)
Arbitru: Robert Harvey / Asistenți: Wayne McDonnell și Mark Gavin

Încălzirea celor de la FCSB

 

Cei de la FCSB au ajuns la stadion

 

După un start bun de sezon cu 3 victorii consecutive, FCSB s-a împiedicat în week-end, 0-0 cu Sepsi. Urmează însă o confruntare accesibilă cu Alashkert, locul 4 în ultimul sezon din campionatul Armeniei. Ambele formații au avut parte de confruntări accesibile în primul tur preliminar din Europa League.

FCSB a trecut de Milsami cu două victorii fără emoții, 2-0 și 2-1, în timp ce armenii au învins-o la pas pe Makedonija GP din Macedonia, 3-1 acasă și 3-0 în deplasare. Alashkert întâlnește pentru al doilea an la rând o echipă din România în cupele europene. Sezonul trecut, în turul III al EL, armenii au fost eliminați de CFR, după două înfrângeri, 0-2 la Erevan și 0-5 la Cluj.

„Istoria ne face favoriți!”

Lucian Filip, cel mai vechi fotbalist din lotul FCSB, nu concepe ratarea calificării.

„Suntem favoriți. Asta arată istoria noastră. Nu putem compara ce am făcut noi cu ce au făcut adversarii. Chiar dacă este foarte cald și am avut probleme cu zborul, nu am avea nicio scuză dacă nu am trece de acest tur. Valoarea și aspirațiile noastre sunt mult mai mari. Am văzut imagini. Sunt câțiva jucători cu calități, sunt agresivi, dar e greu să facem o evaluare după doar câteva vizualizări”, a spus mijlocașul central la conferința de presă. 

 

Citește și:

FOTO Vicecampioana a ajuns la hotelul din Erevan » Cum arată camerele, cum sunt împărțiți elevii lui Andone și cine e singurul oficial care stă la alt etaj

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (315)
catalynn
catalynn  •  26 Iulie 2019, 11:12
Postat de Abigail Laslas pe 26 Iulie 2019, 09:30

prostia ta nu are margini

Io ce am spus s-a adeverit la virgula! Bun, au fost și câteva întârzieri inerente, dar pe total s-a ajuns fix unde am “proorocit” :-)))) Râdeai acum 3 ani ca nu se va înființa Steaua in veci, ca nu se va face stadion și restul, radeai chiar și prin primăvara când ti-am spus ca asta e ultimul sezon al FC fcsb. Văd ca ti-a cam dispărut rasul :-)))))

1618597915124142
Alexandru Chis  •  26 Iulie 2019, 10:20

Va imaginati cam ce s-ar fdi intamplat daca Vlad inca cele doua "boabe" ce se prefigurau pana la pauza? Oricum, FCSB a fost in postura celui care "..., noroc sa ai"!

1198766430181192
Abigail Laslas  •  26 Iulie 2019, 09:31
Postat de cluj_cluj pe 26 Iulie 2019, 09:27

Esti clarvazator ***? Zi si in ce an, ca trebuie cel putin 3 sa ajunga din liga a 4-a in liga intai....

nu zicea de clona mediocra de la amatori

Vezi toate comentariile (315)
Comentează