INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RAPID VIENA - FCSB, JOI, 21:30, GSP.RO

Atenție, FCSB! Cele 5 mari pericole de la granița către 10 milioane de euro

Articol de , - Publicat marti, 21 august 2018 09:00

Rapid Viena e o echipă cu o cotă mai bună decât FCSB, iar din întreg lotul se disting 5 jucători de care Dică şi compania trebuie să aibă mare grijă.

Viena e graniţa pe care FCSB trebuie să o treacă pentru a sta din nou la masa bogaţilor. Nu la cea a multor zeci de milioane de euro din Champions League, însă şi Europa League poate produce peste 10 milioane din bonusuri UEFA, market pool, dar şi din bilete. Pentru a accesa aceste venituri consistente, Pintilii şi compania mai au de trecut de o echipă: Rapid Viena.

Adversarul nu are un nume uriaş pe continent. În cupele europene e departe de renumele Stelei, iar echipa actuală nu are vedete internaţionale. Totuşi, ocupanta locului 3 la finalul ediţiei precedente a campionatului din Austria e o formaţie care are câţiva jucători interesanţi, cu o cotă de piaţă relativ bună şi care par să fie în momentul de faţă principalele pericole pentru FCSB. Gazeta Sporturilor îi prezintă şi le face o scurtă caracterizare:

DEJAN LJUBICICI

06 dejan ljubicici

- 20 de ani
- mijlocaş central
- internaţional de tineret, 5 selecţii în naţionala Austriei U21
- are 1,86 metri
COTĂ: 3 milioane de euro

STEFAN SCHWAB

06 stefan schwab

- 27 de ani
- mijlocaş central
- căpitanul echipei
- cumpărat de la Admira Wacker pentru 400.000 de euro
- la al 5-lea sezon consecutiv la Rapid
- 127 de meciuri şi 30 de goluri doar în campionat pentru Rapid
- 15 meciuri la naţionala de seniori a Austriei
COTĂ: 2,5 milioane de euro

BOLI MBOMBO

06 boli mbombo

- 23 de ani
- fundaş stânga
- născut în Congo, la Kinshaşa, are şi cetăţenie belgiană
- cumpărat de la FC Bruges în vara trecută, pentru aproape 1 milion de euro
COTĂ: 3 milioane de euro

THOMAS MURG

06 thomas murg

- 23 de ani
- atacant, mijlocaş ofensiv
- e decarul lui Rapid Viena
- cumpărat cu 700.000 de euro de la Ried, în 2016
- are 5 selecţii în naţionala U21 a Austriei
- 10 goluri în 33 de meciuri sezonul trecut
COTĂ: 2,5 milioane de euro

DENI ALAR

06 deni alar

- 28 de ani
- croat-austriac
- cumpărat acum de la Sturm Graz pentru 600.000 de euro
- în precedentele două sezoane la Sturm: 36 de goluri în 70 de meciuri de campionat
- 2 selecţii la naţionala mare, 13 selecţii şi două goluri la U21 Austria
- ultima selecţie la seniori, în luna mai: amicalul Austria - Rusia 1-0, înainte de Mondiale
COTĂ: 2,5 milioane de euro

Man n-ar prinde nici top 6!

Valoarea întregului lot al celor de la Rapid Viena e superioară celei a FCSB-ului. Conform site-ului transfermarkt, austriecii sunt cotaţi la aproape 32 de milioane de euro, în timp ce clubul lui Becali atinge în jur de 25 de milioane de euro. Primii 6 fotbalişti de la Rapid în ierarhia acestui top sunt de 3 şi 2,5 milioane de euro, în vreme ce stelistul cel mai bine cotat e Dennis Man, cu un nivel de 2,2 milioane de euro.
JUCĂTOR COTA DE PIAŢĂ (euro)
Man 2.200.000
Gnohere 2.000.000
R. Benzar 2.000.000
Tănase 1.800.000
Planici 1.700.000

PRIMUL "11" RAPID VIENA: 4-2-3-1
Strebinger - Potzmann, Sonnleitner, Barac, Mbombo - Schwab, Ljubicici - Murg, Knasmullner, V. Berisha - Alar

3 străini are Rapid Viena în echipa de bază: belgianul-congolez Mbombo, croatul Barac şi norvegianul Berisha

Trei pierderi importante

Vestea bună e că Rapid Viena nu se va putea baza pe trei piese cu greutate dintre jucătorii care se află acum în lot. Toţi sunt accidentaţi!
# În primul rând, unul dintre cei doi stoperi titulari din sezonul precedent. Hofmann are o accidentare la genunchi, suferită la finalul lunii iulie, şi va absenta şi joi. În locul lui va evolua croatul Mateo Barac, cumpărat în această vară de la Osiek cu 1,3 milioane de euro.
# Apoi, pe mijlocaşul de bandă Philipp Schobesberger. Are 24 de ani, a jucat sezonul trecut 30 de meciuri şi a marcat 5 goluri, motiv pentru care a şi bifat o selecţie în naţionala Austriei. N-a jucat niciun meci în acest sezon.
# A treia absenţă este cea a atacantului sârb Pavlovici. El a ajuns la Rapid tot în actualul mercato, fiind achiziţionat de la Copenhaga. Suma de transfer: 1,3 milioane de euro. Este însă accidentat de o lungă perioadă, ultima partidă jucată pentru FC Copenhaga datează din luna februarie, duelul cu Atletico Madrid, în "16"-imile Europa League. Pavlovici, 24 de ani, e un vârf bine cotat, care are inclusiv 5 selecţii în naţionala Serbiei, iar în ultimii 2 ani în care a jucat a marcat peste 35 de goluri!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (32)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  22 August 2018, 05:11
Postat de lucghencea pe 21 August 2018, 20:34

F.C.Fcsb nu a fost vreodata STEAUA si nici nu este , si orice asociere istorica sau de Palmares dintre clubul cu adresa flotanta ba pe la Marriot ba prin Mogosoaia ba prin Popesti Leordeni este ilicita si nu are nicio legatura cu clubul rosu albastru din Ghencea unde antreneaza Marius Lacatus , castigatorul a nenumarate trofee europene si nationale . Lupta STEAUA , jos cu hotia si se stiu ei care-s hotii .

hai ca ai dat *** in *** cu propaganda asta ieftina in ce-l priveste pe marele, incredibilul si unicul Marius Lakatosz! care va conduce spre glorie, nefiind capabil sa promoveze din liga a 4-a in liga a 3-a ! (las` ca are mami grija de mine, cum era o reclama cu un copil pe olita!)...singurul moment cu adevarat unic in viata lui este cand a pus talpa la Ardeleanu, de i-au pocnit aluia tibia si peroneul de parca erau de zahar! bine, mai sunt si momentele, nenumarate, in care isi palmuia si scuipa adeversarii, dar ii este iertat, doar a fost atat de mare....atat de mare ca se milogea de cioban pentru o ciorba atunci cand *** era steaua! astia cu campania *** sunteti penibili, mai e ceva de adaugat? si jet cu remarci genul "gigistule" ca eu *** *** asa *** p...*** si negoita si mai stiu eu care!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lucghencea
lucghencea  •  21 August 2018, 20:34

F.C.Fcsb nu a fost vreodata STEAUA si nici nu este , si orice asociere istorica sau de Palmares dintre clubul cu adresa flotanta ba pe la Marriot ba prin Mogosoaia ba prin Popesti Leordeni este ilicita si nu are nicio legatura cu clubul rosu albastru din Ghencea unde antreneaza Marius Lacatus , castigatorul a nenumarate trofee europene si nationale . Lupta STEAUA , jos cu hotia si se stiu ei care-s hotii .

wishmaster
wishmaster  •  21 August 2018, 19:34
Postat de red_dog72 pe 21 August 2018, 13:07

Ma cat de ipocriti sa fiti, voi astia slujitori la stana, sa vorbiti despre altii ca runca cu obiecte si fac nu stiu ce nenorociri, cand voi v-ati facut de ras aruncand cu obiecte in jucatorii vostri si ranindu-l la nas pe insipidul ala de nedelcu! Se pare ca v-ati molipsit cu totii de nesimtire si impertinenta de la mm puscarie!

las'ca mi-aduc aminte acum câțiva ani, la un Steaua-Dinamo, când scapase Torjica Lannister singur spre poarta și i-a aruncat peluza voastra năpârlită o petarda chiar intre picioare, de a dat-o ăla in aut de poarta direct... sa moara *** de inima, nu alta! se uita și ala ca prostul și nu înțelegea ce-au *** cu el :D :D memorie selectiva ca la *** mai rar, bibicule! :)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează