INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CUPA UEFA - SEMIFINALE, TUR / BAYERN MUNCHEN - ZENIT ST. PETERSBURG 1-1

Cu ruşii nu-i de glumă

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 aprilie 2008 00:00

Trupa olandezului Advocaat ia în serios cucerirea trofeului după remiza de la Munchen.

La trei ani după ce ŢSKA Mos­cova a triumfat la Lisabona, 3-1 cu Sporting, o altă for­ma­ţie din Rusia, Zenit St. Petersburg, tin­de să joace finala Cupei UEFA. Lă­sînd în plan secund campionatul, unde se află momentan abia pe locul 9, cu 7 puncte în 6 etape, trupa experimentatului Dick Ad­vo­caat, solidă şi eficientă, tratează în­tre­ce­rea cît se poate de serios, cu un trio Timoşciuk-Zirianov- Pogreb­ni­ak extraordinar.

Venită din calificări, a depăşit pe parcurs nume mari ca Villarreal, Marseille şi Leverkusen (bătută acasă cu 4-1 ) şi este gata s-o răpună şi pe Bayern. Turul de pe “Allianz Arena”, 1-1, o confirmă. Re­zis­tînd insistenţei nemţilor (lip­siţi de golgeretul Toni, suspendat), alb-albaştrii au practicat un fotbal bun, curajos, de calitate, cu destule ocazii create. Au avut ambiţie, dar şi noroc, egalarea venind prin autogolul brazilianului, “cap” la centrarea lui Faizulin.

Suficient însă să dea mari emo­ţii liderului din Bundesliga. “În retur vor fi suspendaţi Arşavin şi Ricksen, totuşi nu disperăm. Avem şansa noastră, ne-o jucăm”, a zis Ad­vo­caat. Dincolo, păreri diferite. “Po­si­bilităţi egale”, a estimat an­tre­norul Hitz­feld, contrat de pre­şe­dintele Rum­menigge: “Dacă am ieşit vii la Ge­tafe, vom rezista şi la St. Petersburg”.

Două nasuri rupte: Klose şi Van Bommel

Miroslav Klose şi-a fracturat nasul în timpul meciului cu Zenit. Atacantul german a strîns însă din dinţi şi a jucat pînă la final.

Cu nasul rupt a evoluat şi olandezul Van Bommel, care se accidentase în finala Cupei de sîmbăta trecută. Avînd probleme musculare, portarul Kahn a trebuit înlocuit în minutul 67. Prezenţa sa, ca şi a lui Klose, mîine cu Stuttgart este incertă.

Despre Zenit

Clubul e preluat din 2005 de Gazprom.
Antrenorul Advocaat, adus în 2006, e plătit cu 3 milioane de euro pe sezon.
Bugetul anual e de 100 de milioane de euro, cel mai mare din Rusia.
Lotul actual are 11 străini, dintre care se detaşează Timoşciuk, Ricksen şi Fatih Tekke.
9 din cei 13 jucători ruşi din efectivul alb-albastru sînt internaţionali.
Pogrebniak e pe locul secund în topul marcatorilor din Cupa UEFA, cu 9 goluri, unul sub Toni (Bayern).
Mijlocaşul ucrainean Timoşciuk, fost elev al lui Lucescu la Şahtior, e cel mai scump transfer din fotbalul rus: 15 milioane de euro.
Timoşciuk are cel mai mare salariu, 3 milioane de euro. Urmează Arşavin, cu 2,5 milioane.
Titlul cucerit în 2007 e al doilea din istoria clubului (primul în 1984).
Gazprom finanţează construirea unui nou stadion, de 5 stele, cu 60.000 de locuri şi un cost de 250 de milioane de euro.

Playtech: Specialiștii trag un semnal de alarmă. Ce riscă să pățească femeile ce s-au imunizat împotriva Covid-19


Comentarii (10)
 •  26 Aprilie 2008, 13:45

Care brazilian?

 •  26 Aprilie 2008, 13:44

Venită din calificări, a depăşit pe parcurs nume mari ca Villarreal, Marseille şi Leverkusen (bătută acasă cu 4-1 ) şi este gata s-o răpună şi pe Bayern. Turul de pe “Allianz Arena”, 1-1, o confirmă. Re­zis­tînd insistenţei nemţilor (lip­siţi de golgeretul Toni, suspendat), alb-albaştrii au practicat un fotbal bun, curajos, de calitate, cu destule ocazii create. Au avut ambiţie, dar şi noroc, egalarea venind prin autogolul brazilianului, “cap” la centrarea lui Faiz

 •  26 Aprilie 2008, 12:31

Manchester ia CL si Fiorentina bate in finala Cupei Uefa pe Zenit ;).Nu mai aberati , Chelsea nu e echipa. Sunt doar vedete acolo , nu e un grup unit.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează