INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  HAPOEL - RAPID 0-1

Dani face banii! Herea a dat berea! Rapidul a plecat cu cele 3 puncte din Israel

Dani Coman a zidit poarta Rapidului +9   FOTO
Dani Coman a zidit poarta Rapidului

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 16 septembrie 2011 02:31

Coman le-a dat o palmă fanilor care l-au înjurat de la revenirea în Giuleşti şi, datorită evoluţiei sale senzaţionale, Rapidul a luat toate punctele aseară VEZI AICI REZUMATUL VIDEO!


După 5 ani de zile, Rapidul a respirat aseară din nou aerul european din faza grupelor şi sorţii au făcut să se întîmple tot în Ţara Sfîntă, pe terenul lui Hapoel Tel-Aviv, acolo unde remizaseră în sezonul 2006-2007. Emoţiile s-au simţit puţin în debutul partidei, dar după ratarea lui Al Lala (15), rapidiştii s-au dezlănţuit.

Deac, "argint viu"
Tonul a fost dat de Deac, fotbalistul despre care în urmă cu cîteva zile se vorbea că va mai juca abia la primăvară. Mijlocaşul împrumutat de la Schalke a fost cel care a ameninţat primul poarta lui Edel, dar şutul său a trecut puţin pe lîngă poartă, într-o fază din care ar fi putut scoate mai mult, dacă nu rata preluarea. Apoi, 5 minute mai tîrziu, tot el a trimis de la distanţă, dar şutul a fost reţinut. În minutul 24, fostul ceferist şi-a arătat clasa, cînd după o pasă în adîncime a lui Grigore l-a lăsat pe Cassio singur cu portarul, după un călcîi fin, de senzaţie. Însă brazilianul a întîrziat execuţia, fiind blocat în momentul şutului.

A fost momentul în care israelienii au preluat iniţiativa şi pînă la pauză au controlat jocul, reuşind să-i înghesuie pe alb-vişinii în propria jumătate, dar Dani Coman a renăscut în Ţara Sfîntă, redevenind portarul din urmă cu cîţiva ani, cînd era idolul tribunei rapidiste. Acesta l-a scos din minţi pe starul israelienilor, Tamuz, cînd a reuşit să-l blocheze în două rînduri, în aceeaşi fază. Pentru ca înainte de pauză, duelul să se repete.

Herea, acelaşi om cu golul
Partea a doua a debutat la fel, cu Robocop făcînd minuni, enervîndu-i la culme pe israelieni. Treptat, Rapidul a pus iar stăpînire pe joc, iar Deac a reieşit la rampa. A întors uşor doi adversari, i-a pasat înapoi lui Duarte, care i-a pus pe cap mingea golgeterului Herea. Mingea trimisă cu calm de "decarul" giuleştean s-a oprit în plasa porţi lui Edel, iar Răzvan era în delir! Pancu, înlocuitorul lui Cassio, a fost la un pas de a înscrie şi el, însă lobul său a fost respins în corner.

Pe final, Hapoel a forţat egalarea, dar Coman a lăsat impresia că ar putea păstra rezultatul chiar dacă Herea şi compania ar pleca la vestiare! A făcut minuni, făcîndu-i pe suporterii giuleşteni să regrete tratamentul la care l-au supus în ultimul an. Datorită lui, Rapidul are parte de un start perfect în grupe şi poate spera la primăvara europeană.

CIfrele meciului
Hapoel  -   Rapid
55,7%    posesie    44,3%
13    şuturi    10
7        şuturi pe poartă    7
8    cornere    6
6    ocazii    4

Copos a fost la Ierusalim
Ieri, la prînz, George Copos, însoţit de sora sa, Mariţa, şi de cîţiva oameni de afaceri pe care i-a invitat la partida de aseară, a mers la Ierusalim pentru a vizita Oraşul Sfînt. Copos a vizitat Grădina Ghetsimani, după care a trecut prin "Poarta Leilor", locul pe unde a intrat Iisus în Ierusalim, în ziua de Florii. În final, patronul Rapidului a fost şi s-a rugat la Sfîntul Mormînt şi la Zidul Plîngerii.

Deac a insistat să joace
Deşi se temea că nu-l va mai putea folosi pe Ciprian Deac în acest an, Răzvan Lucescu l-a titularizat pe acesta aseară. Mijlocaşul a făcut deplasarea în Israel, dar iniţial antrenorul nu dorea să-l trimită de la început pe teren, preferînd să-l odihnească pe mijlocaş, după ce la partida cu Sportul, de sîmbăta trecută, a părăsit terenul accidentat. Deac a insistat însă să evolueze, iar Răzvan a cedat şi l-a trimis din primul minut.

Au avut penalty refuzat
Giuleştenii puteau deschide scorul încă din minutul 6, însă arbitrul estonian Hannes Kaasik s-a făcut că nu vede faultul clar în careu al lui Pecalka la Cassio. Brazilianul a preluat mingea pe lîngă fundaşul advers, iar israelianul l-a agăţat şi l-a doborît la pămînt. Degeaba au protestat giuleştenii, "centralul" a lăsat jocul să continue şi l-a ameninţat pe atacantul Rapidului că-i va acorda "galben" dacă nu se potoleşte.

inbox
- Crainicul stadionului a gafat aseară, confundînd-o pe Rapid cu Dinamo, în momentul în care a anunţat componenţa celor două echipe.
- Rapidul a fost susţinută aseară de aproximativ 50 de fani. Aceştia au afişat un steag al României pe care era scris: "Neşu, te iubim".

VEZI MAI JOS O GALERIE FOTO DE LA MECI!

Grupa C
Hapoel Tel Aviv - Rapid Bucureşti 0-1 (Herea 55) VEZI AICI CUM S-A DESFĂŞURAT MECIUL ŞI IMAGINI FOTO!
PSV Eindhoven - Legia Varşovia 1-0 (Mertens 21)

Clasament:
1. PSV Eindhoven 1m 3p
2. Rapid Bucureşti 1m 3p
3. Hapoel Tel Aviv 1m 0p
4. Legia Varşovia 1m 0p

Meciurile următoare:
29 septembrie
Rapid Bucureşti - PSV Eindhoven
Legia Varşovia Hapoel Tel Aviv

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
florin_boss93
florin_boss93  •  16 Septembrie 2011, 17:13

ma astia de la gsp...posesia a fost 45 % pt hapoel si 55% pt Rapid nu cum ati pus voi invers...

ovidiuzaharia
ovidiuzaharia  •  16 Septembrie 2011, 13:01
Postat de dexter71 pe 16 Septembrie 2011, 01:56

Sunt stelist 100% de o viata dar nu pot sa nu remarc ce frumoasa echipa are Rapidul ! Bravo pentru rezultat si sa va vad spre semifinale, incolo.... Sunteti tari de tot!

multumim! Succes si voua in EL.

hardstuffrealm
hardstuffrealm  •  16 Septembrie 2011, 11:59

Intr-adevar, Burca merita un loc de titul, desi nici Glauber nu e mai prejos si are si avantajul ca e mai inalt (faze fixe). Chiar daca Surdu m-a enervat la culme, tot zic ca e mai bun decat Cassio. Si nu inteleg de ce nu i se mai da o sansa lui Sburlea. Chiar cred ca are sanse sa devina atcantul de care avem nevoie cu disperare. Daca nu, trebuie sa asteptam pana se zgarceste Copos sa scoata banii pentru un atacant macar la fel de bun ca Pancu. Pancu, e Pancu! RESPECT PE VIATA PENTRU CINE ESTI, PANCULE!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close