INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  MACCABI - STEAUA 5-0

Deplasarea în Israel a fost un dezastru la toate capitolele » Steaua matrimonială: doi într-un pat!

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 octombrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 22 octombrie 2011 10:59

Jucătorii roş-albaştrilor au fost scandalizaţi de faptul că la hotelul din Haifa au fost cazaţi în camere care conţineau un singur pat, unii dintre ei primind saltele sau paturi pliante pe care să poată dormi


Nu doar ziua de joi a fost una de coşmar pentru Steaua în Israel, ci şi ziua de miercuri, cea în care fotbaliştii au ajuns la Haifa. De fapt, coşmarul a început cu mai bine de 24 de ore înaintea startului jocului. Motivul a fost reprezentat de condiţiile proaste pe care fraţii Costea şi compania le-au găsit la hotelul unde s-a cazat Steaua.

Camere schimbate, canapele refuzate şi saltele pe jos
După ce s-a realizat cazarea, fotbaliştii au urcat în camere şi au rămas blocaţi în momentul în care au văzut că nu există cîte două paturi în camere, ci unul singur, matrimonial. "Adică sîntem nevoiţi să dormim cîte doi în acelaşi pat?" a fost reacţia de nemulţumire a elevilor lui Ilie Stan.

Jucătorii au coborît înapoi în recepţie şi au solicitat alte camere, refuzînd propunerea şefilor stabilimentului de a dormi pe canapeaua extensibilă din cameră. "Acolo nu se putea dormi, deoarece acea canapea era prea mică, era pentru copii", a explicat ieri unul dintre jucători. După lungi discuţii cu şefii hotelului, unele camere au fost schimbate, însă cîţiva jucători n-au avut această şansă. Li s-au adus saltele, pe care le-au pus direct pe pardoseală şi acolo au dormit. "Aşa ceva nu e admisibil la o echipă precum Steaua", a comentat acelaşi fotbalist.

Hotelul l-a propus Ronny Levy
Cum s-a ajuns ca Steaua să aleagă Hotelul Leonardo, plasat chiar pe plaja din Haifa? În urmă cu mai bine de o lună, cînd încă era antrenor la Steaua, Ronny Levy le-a transmis şefilor roş-albaştrilor că ar fi bine ca echipa să stea la "Leonardo", aducînd ca argument şi faptul că e bun prieten cu patronul şi managerul acestuia.

Steaua l-a acceptat, după care a făcut demersurile prin intermediul agenţiei cu care lucrează de mai mulţi ani. Mai mult, Steaua a trimis pe cineva să inspecteze hotelul. I-au fost arătate camerele de lux cu două paturi, s-a bătut palma pentru acestea, dar cînd echipa a ajuns miercuri acolo s-au primit cu totul alte camere, fiecare cu cîte un singur pat.


370 de dolari costă camera la hotelul Leonardo din Haifa, stabiliment situat pe plaja din localitate

Care e explicaţia Stelei
Preşedintele Valeriu Argăseală a comentat ieri incidentul. "După ce am ales hotelul şi am căzut de acord să ne cazăm acolo, ne-au arătat nişte camere OK, cu cîte două paturi, dar cînd am ajuns la Haifa, miercuri după prînz, am primit cu totul altceva, camere cu un singur pat. Oricum, acel hotel era printre cele mai bune din Haifa, fiindcă cel mai bun din oraş era ocupat, acolo stăteau cei de la Maccabi Haifa".

Şi turiştii s-au plîns
Pe site-ul booking.com, unde există şi un forum pentru fiecare hotel în parte, stabilimentul în care s-a cazat Steaua e pus la zid în majoritatea comentariilor celor care au fost acolo şi care apoi l-au caracterizat. Ce anume apare ca fiind în neregulă la hotelul Leonardo?

- "Băile sînt învechite"
- "Mîncarea n-a fost în nici un caz de nivelul unui hotel de 4 stele"
- "Curăţenia în camere nu se făcea aşa cum trebuie"
- "Angajaţii care veneau să facă curăţenie ajungeau prea de dimineaţă şi băteau la uşă cîte 4-5 minute"
- "Lifturile hotelului vin prea greu"
- "Nu există internet gratuit în camere"

Nota hotelului: 6,7
Tot pe site-ul booking.com, cei care au fost într-un hotel anume au posibilitatea de a vota şi de a da note, de la 1 la 10. Media hotelului Leonardo, din Haifa, e de doar 6,7, ceea ce îl plasează în categoria hotelurilor mediocre.

luburile serioase numără şi semafoarele
Cluburile mari de afară nu lasă absolut nimic la voia întîmplării atunci cînd e vorba de organizarea unei deplasări. Două exemple chiar dintre adversarele Stelei în Europa:

1. Real Madrid
Real Madrid a şocat atunci cînd şi-a pregătit sejurul la Bucureşti, în toamna lui 2006, pentru meciul cu Steaua. Cu o lună înainte de meci, reprezentanţii madrilenilor au inspectat mai multe hoteluri din Capitală pînă au optat pentru Marriott, după ce au cronometrat cît parcurge autocarul de la hotel la stadion, cîte semafoare sînt pe această rută, dar şi cît stă pe verde şi cît stă pe roşu fiecare semafor în parte.

2. FC Sevilla
În februarie 2007, Steaua urma să joace, în "16-imile" Cupei UEFA, cu FC Sevilla. Conducerea spaniolilor a avut mai multe solicitări pentru sejurul din Bucureşti, iar una dintre ele era specificată în mod expres: autocarul pe care Steaua îl punea la dispoziţia grupării andaluze să nu conţină absolut deloc culoarea verde, cea specifică marii rivale din Sevilla, Betis.

Leonardo la 0-5 cu PSG, Leonardo la 0-5 cu Maccabi
Hotelul la care s-a cazat Steaua în Israel se numeşte Leonardo, un nume de care se leagă o altă umilinţă a Stelei în Europa. În august 1997, roş-albaştrii au pierdut cu 5-0 returul cu PSG, după ce cîştigaseră la "masa verde" cu 3-0, iar unul dintre cei mai buni fotbalişti ai francezilor a fost brazilianul Leonardo Nascimento, cel care ulterior a ajuns să le antreneze pe Milan şi Inter.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

"Nikolici e bun cu Real Madrid!" :)
Deşi a anunţat că nu se mai bagă la echipă, Gigi Becali i-a trasat iar cîteva ordine lui Ilie Stan. Unul dintre acestea este modul cum trebuie folosit atacantul muntenegrean Stefan Nikolici. "Eu am zîmbit cînd l-am văzut titular pe Nikolici. Cu el joci împotriva lui Real Madrid, atunci cînd ţii de minge, acum ce să faci cu el pe teren?!", a declarat Becali.

Ienei: "Noi cîştigam înainte să înceapă meciul!"
Emeric Ienei spune că Ilie Stan a greşit tactica cu Maccabi. "Normal că după un asemenea rezultat, antrenorul e vinovat. Clar el a greşit. Nu am înţeles ce a dorit el de la acel sistem cu mulţi atacanţi. Pe vremuri, cînd eu mergeam în Israel ca antrenor, aveam meciul cîştigat înainte de a începe, nu puteau exista asemenea probleme", a spus antrenorul care a cîştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua în 1986.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (37)
ilmaestro
ilmaestro  •  22 Octombrie 2011, 19:56

ai dracu jegosi,la fite sunt campioni mondiali.ciobane trebuia sa te ineci,sa te duci dupa ioan botezatorul sa-l intrebi ce mai face

putregaiu
putregaiu  •  22 Octombrie 2011, 17:28

"Aşa ceva nu e admisibil la o echipă precum Steaua", a comentat acelaşi fotbalist. ==>> ce tupeu pe el, da prestatia din teren e admisibila la un club ca steaua bai fotbalistu lu' peste

pytyc_sonn
pytyc_sonn  •  22 Octombrie 2011, 17:11

vai de mama lu ala care a stat cu mache in camera

Vezi toate comentariile (37)
Comentează