INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ROMÂNIA ÎN EUROPA LEAGUE

Doar Steaua a ajuns în grupe anul trecut! Ce vor face echipele româneşti anul acesta?

Steliştii trebuie să treacă de ŢSKA Sofia pentru a repeta performanţa de anul trecut, accederea în faza grupelor
Steliştii trebuie să treacă de ŢSKA Sofia pentru a repeta performanţa de anul trecut, accederea în faza grupelor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 august 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 17 august 2011 15:44

România are cinci reprezentante în Europa League sezonul acesta şi conducătorii tuturor acestor echipe îşi fac calcule pentru accederea în grupe. Totuşi, sezonul trecut ţara noastră a avut  4 echipe în play-off, dar dintre acestea doar Steaua a mers mai departe.


Ce au făcut echipele din România sezonul trecut:

Dinamo - Eliminaţi în turul 3!
Primii care au părăsit competiţia au fost alb-roşii. Aceştia au fost eliminaţi în turul trei preliminar de croaţii de la Hajduk Split. "Cînii roşii" s-au impus la Bucureşti cu 3-1, dar au fost învinşi la Split cu 3-0. Ei trecuseră de turul doi preliminar după ce au învins pe Olimpia Bălţi cu 2-0 în deplasare şi 5-1 pe teren propriu.

FC Vaslui - Scoşi de campioana Franţei
Moldovenii au avut parte de un adversar redutabil în prima lor participare în cupele europene. Adversarii vasluienilor au fost francezii de la Lille. După 0-0 la Vaslui, trupa din Hexagon s-a impus în retur cu 2-0 şi a mers în grupe. Lille avea să devină la finalul sezonului cîştigătoarea titlului şi a Cupei în Franţa.

Poli Timişoara - Nici o şansă cu City!
Bănăţenii au ajuns în ply-off-ul Europa League după ce au eliminat în turul 3 preliminar pe finlandezii de la MyPa. Poli a cîştigat în deplasare în tur cu 2-1 şi a avut mari emoţii pe Bega cînd a terminat la egalitate, 3-3. În play-off, bănăţenii au avut de înfruntat cea mai bogată echipă a Angliei, pe Manchester City, iar "cetăţenii" au cîştigat ambele manşe: 1-0 la Timişoara şi 2-0 în Albion.

Unirea Urziceni - Urmaşii lui Dinamo!
Ialomiţenii au fost a doua echipă românească eliminată de croaţii de la Hajduk Split sezonul trecut. Scoşi din Ligă de Zenit, Urziceniul a mers în play-off-ul Europa League, dar a fost spulberată de Hajduk: 4-1 la Split şi 1-1 în returul disputat pe Ghencea.

Steaua - Singura din grupe!
Roş-albaştrii au păstrat tradiţia ultimelor sezoane şi au fost singurii reprezentanţi ai României în grupele Europa League. Adversarii roş-albaştrilor au fost elveţienii de la Grasshopper. Pe Ghencea a fost 1-0, prin golul lui Bogdan Stancu. Returul a fost unul extrem de greu, elveţienii impunîndu-se cu acelaşi scor. Meciul a ajuns la penalty-uri, iar Steaua s-a calificat datorită portarului Tătăruşanu, care a reuşit să pareze două lovituri de la 11 metri. Parcursul european al trupei din Ghencea s-a încheiat în minutul 93 la Napoli, acolo unde steliştii aveau nevoie de un egal pentru a ajunge în primăvara europeană.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
losfer
losfer  •  17 August 2011, 17:02

Voi, jurnalişti de marcă, aflaţi că Vaslui n-a fost la prima participare în cupele europene anul trecut, ci a fost chiar a treia. Şi dacă vă referiţi la faptul că Lille a fost primul adversar de anul trecut al Vasluiului, scrieţi mai clar.

cfrclujole
cfrclujole  •  17 August 2011, 16:09

Sa speram ca se califica toate! Bafta tuturor !

stelistu.batran
stelistu.batran  •  17 August 2011, 16:08

mai terminati mai cu supozitiile, merge doar Gaz Metan. Sunt singurii fotbalisti ai momentului. Pseudosteaua ia bataie si la Cluj si la Sofia si evreul cauta bilet la El-Al.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează