INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ARSENAL - ATLETICO MADRID 1-1

Doi "cocoși" cu destine diferite: Lacazette și Griezmann

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 27 aprilie 2018 11:20

Lacazette și Griezmann, autorii golurilor de joi, sunt foarte buni amici, încă de la juniori, au triumfat împreună cu ”naționala” U19 și au petrecut vacanța de vară în SUA, dar numai unul va juca finala.

Li se spune "Les Inseparables" în Franța. Nedespărțiți au fost Lacazette și Griezmann și joi seară, pe tabela de pe Emirates! Primul a reușit să găsească singura fisură din zidul ridicat de Simeone și de Oblak, celălalt a știut să pândească eroarea lui Koscielny, pe care l-a simțit parcă vulnerabil încă de la salutul de pe tunel.

"Lacaz" ori "Griezzy"?

Doi "cocoși" cu destine diferite, despărțiți ca vârstă de două luni și 7 zile. Alexandre a jucat doar în Hexagon până să plece în vara trecută de la Lyon, Antoine a crescut practic și s-a afirmat în afara Franței.

Prieteni la cataramă de la Clairefontaine, la juniori, campioni europeni în 2010 cu "naționala" U19. Chiar și vacanțele le petrec împreună. În vară au fost în SUA, unde au mers să vadă și meciuri din NBA, altă pasiune ce-i unește.

Drumurile lor s-au intersectat însă în semifinalele Europa League. Ambii au marcat și s0au bucurat într-un fel aparte, în fața suporterilor, Antoine chiar înainte să fie schimbat cu Torres. Doar unul va juca în finală la Lyon. Acolo s-a născut și a explodat "Lacaz", a visat să joace și vrea să câștige primul titlu major "Griezzy". 

7 goluri în 7 partide jucate în aprilie a marcat Lacazette. E al treilea gol în actuala EL, după "dubla" cu ȚSKA din "sferturi". În ediția trecută, i-a dat 2 goluri și lui Ajax, tot în semifinale

27 de goluri și 11 assisturi a reușit Griezmann în 45 de meciuri jucate la Atletico în acest sezon. A participat direct la 43% din cele 88 de goluri ale madrilenilor în stagiunea 2017-'18

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează