INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DUDELANGE - CFR CLUJ 2-0

DUDELANGE - CFR CLUJ 2-0. Amatorism fără margini » Cele 3 faze ale planului care a dus la cea mai rușinoasă înfrângere din istoria fotbalului românesc

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 24 august 2018 14:37

Rezultatul șocant din Luxemburg, Dudelange - CFR Cluj, 2-0, e greu de explicat, dar există mai multe informații despre deplasarea campioanei și despre strategia dezastruoasă cu care conducerea de la CFR "a contribuit" la eșecul în fața unei formații care arăta ca o victimă sigură.

Tot planul pe care s-au bazat clujenii a condus la cea mai rușinoasă înfrângere europeană din istoria fotbalului românesc:

Vișiniii au stat 36 de ore înainte să joace împotriva lui Dudelange. Au stat, la propriu, adică n-au făcut niciun antrenament. Echipa s-a pregătit miercuri dimineață, a plecat în Luxemburg și a așteptat meciul. S-au adunat 36 de ore între ultima ședință de pregătire și jocul din play-off-ul Europa League. Un interval de timp suficient ca să-i scoată din ritm pe niște fotbaliști profesioniști obișnuiți cu alt program. Mulți antrenori scot echipa la o mișcare pe teren sau la o repetare a fazelor fixe chiar în ziua meciului, atunci când partida e programată seara, cum a fost cazul joi. Inexplicabil, Conceicao nu a procedat așa, și-a lăsat jucătorii liberi.

Conducerea le-a transmis fotbaliștilor un mesaj clar: "Meciul din Luxemburg va fi ușor, concentrați-vă pe cel cu Dinamo, din campionat!". Conceicao a folosit formula bună contra "câinilor", pe care i-a bătut cu 3-1. Efortul din campionat a fost plătit cu eșecul din Europa League, într-o dublă manșă a cărei miză e în jurul a 10 milioane de euro! Vinicius și Culio, 34 de ani fiecare, Camora, 31 de ani, nu rezistă într-un ritm cu meciuri programate din trei în trei zile și au cedat. Culio, un fotbalist altfel recunoscut drept rezistent, rar afectat de accidentări, s-a rupt cu Dudelange. Insistând pe jocul cu Dinamo, Conceicao a procedat exact invers decât făcea Dan Petrescu. "Bursucul" intra în priză mai ales înaintea disputelor cu adversari slab cotați, de teamă că echipa lui s-ar putea relaxa. Își certa jucătorii, inventa conflicte și exagera intenționat calitățile adversarilor ca să-și trezească trupa.

Deplasarea de comedie din Luxemburg s-a încheiat în aceeași notă. CFR a plecat după meci cu autocarul la Frankfurt și de acolo a luat avionul. Trei ore până în Germania, încă trei ore de acolo până în România! Un program potrivit pentru turiști dornici să se plimbe, nu pentru sportivi profesioniști. Echipa a ajuns azi dimineață acasă, stoarsă de energie. Doar ziua de mâine le-a mai rămas clujenilor ca să pregătească runda următoare din campionat, cu Gaz Metan. Etapa se va disputa duminică, la Mediaș. Apoi, trupa de bătrâni plimbați pe drumuri și amăgiți că se vor califica ușor în grupe ar trebui să-și revină și să anuleze joia viitoare rușinea istorică, în returul cu Dudelange.

Vezi și: CFR Cluj, direct în istoria umilințelor europene: Dudelange, 17. Nentori sau Maccabi Haifa » Care e cea mai mare rușine din istorie?

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (47)
100185550934873
Septimiu Codrean  •  25 August 2018, 12:40

O echipa facuta din adunatura , cu jucatori fara onoare , dedicati aproape deloc emblemei si orasului !Ăștia au dormit foarte liniștiți , nu contează obrazul ! Nu-i vad luptind in retur pina la os pentru calificare ! O echipa a RUSINII ! Cu tot efectivul de la. A la Z !

104459837173638
Dinu Stefan  •  25 August 2018, 12:21

deci cu tot respectul pe care vi-l port,dle.ioanitoaia daca domnu geambasu nu stie sa ramana echidistant si este dinamovist pe fata,eu schimb din telecomanda !

104459837173638
Dinu Stefan  •  25 August 2018, 12:18
Postat de andrei.f pe 25 August 2018, 11:51

Doamne feri de mai rău, zice românu. Catastrofă ar fi ca cfr să fie prima echipă românească eliminată de o echipă luxemburgheză !

dle.andrei acum 40-50 de ani ne distram in europa la meciurile cu turcia,grecia,danemarca,finlanda ,islanda ! luxemburghezii au investit intr-o singura echipa (si au de unde)...sa nu ne mai miram ! la gimnastica faceam legea,iar anul asta pt prima oara in istorie nu ne calificam in finala(intre primele 8 echipe ale europei),la tenis,rugby,volei,baschet eram fruntasi pe continent...cine era franta sau spania in anii 70-80 ?! au investit si ne-au depasit ! sa nu ne mai miram ca mergem ca melcu,sau mai rau...ca racul in orice domeniu !

Vezi toate comentariile (47)
Comentează