INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  OPTIMI DE FINALĂ

EUROPA LEAGUE // VIDEO și FOTO Inter Milano și FC Sevilla, out din „optimi”! Frankfurt și Slavia Praga au reușit surprizele serii » Iată cele 8 sfertfinaliste!

Slavia Praga a eliminat-o pe Sevilla FOTO: Reuters +21   FOTO
Slavia Praga a eliminat-o pe Sevilla FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 martie 2019 00:38

Europa League și-a desemnat echipele calificate în sferturile de finale. Inter Milano a fost eliminată de Frankfurt chiar pe San Siro, în timp ce Sevilla a pierdut dramatic calificarea în fața Slaviei Praga, cu un gol primit în minutul 119 al prelungirilor. 

  • Tragerea la sorți pentru „sferturile” Europa League are loc vineri, de la ora 12:00. E urmată imediat de tragerea pentru „sferturile” din Liga Campionilor. 
  • Ambele pot fi urmărite liveTEXT pe GSP.ro.
  • Napoli, Chelsea, Valencia, Frankfurt, Villarreal, Arsenal, Slavia Praga și Benfica sunt echipele calificate. 

FINAL / Dinamo Kiev - Chelsea 0-5 (0-3 în tur)
A marcat: Giroud '5 '33 '59, M. Alonso '45+1, Hodson-Odoi '78

Chelsea Londra s-a distrat în „dubla” cu ucrainenii de la Dinamo Kiev, câștigată cu 8-0 la general. Un alt câștigător este francezul Olivier Giroud, autorul unui hat-trick astăzi. Campionul mondial a urcat pe prima treaptă în clasamentul golgeterilor actualei ediții din Europa League, cu 9 reușite, peste Munas Dabbur (Salzburg, 8 goluri) și Ben Yedder (Sevilla, 7 goluri).

Dinamo Kiev: Boyko - Kedziora, Burda, Kadar, Mykolenko - Sydorchuk, Shepelev - Tsygankov, Shaparenko, Ferreira Pereira - Garmash
Rezerve: Bushchan - Alibekov, Andrievsky, Vitor, Shabanov, Smyrnyi, Tche Tche
Antrenor: Aleksandr Khatskevich

Chelsea: Kepa - Zappacosta, Rudiger, Christensen, Alonso - Kante, Kovacic - Loftus-Cheek, Hudson-Odoi, Willian - Giroud
Rezerve: Caballero - Azpilicueta, Barkley, Jorginho, E. Hazard, D. Luiz, Pedro
Antrenor: Maurizio Sarri

FINAL / Krasnodar - Valencia 1-1  (1-2 în tur)
Au marcat: Suleymanov '84 / Guedes '90+3

Valencia s-a calificat dramatic, cu un gol marcat la ultima acțiune a jocului de Guedes, după o acțiune superbă a lui Gameiro.

Scorul fusese deschis de puștiul de 19 ani Magomed-Shapi Suleymanov. Mijlocașul rus a intrat pe teren în minutul 75, iar peste doar 10 minute a reușit o adevărată bijuterie, trimițând mingea cu stângul, cu mult efect, direct în vinclul porții ibericilor.

Krasnodar: Safonov - Petrov, Spajic, Fjoluson, Ramirez - Olsson, Gazinski, Pereyra - Wanderson, Ari, Claesson
Rezerve: Sinitsyn - Golubev, Sergeev, Stotsky, Suleymanov, Taranov, Utkin
Antrenor: Oleg Fomenko

Valencia: Neto - Wass, Gabriel, Diakhaby, Gaya - Soler, Coquelin, Kondogbia, Cheryshev - Sobrino, S. Mina
Rezerve: Domenech - Gameiro, Guedes, Latorre, Rodrigo, Piccini, F. Torres
Antrenor: Marcelinho

 FINAL / Salzburg - Napoli 3-1 (0-3 în tur)
Au marcat: Dabbur '25, Gulbrandsen '65, Leitgeb '90+2 / Milik ' 14

Vlad Chiricheș a fost cel mai ghinionist om de pe teren în manșa retur din Austria. Fundașul naționalei a fost fentat ușor la primul gol al gazdelor, apoi a părăsit terenul accidentat în minutul 78, suspect de ruptură la gamba stângă. 

Golul marcat de polonezul Milik în minutul 14, după o gafă de proporții în defensiva lui Salzburg, a cântărit decisiv în desemnarea echipei calificate. 

RB Salzburg: Walke - Lainer, Onguene, Ramalho, Ulmer - Mwepu, Samassekou, Wolf, Szoboszlai - Minamino, Dabbur
Rezerve: Stankovic - Daka, Gulbrandsen, Haland, Leigeb, Todorovic, Vallci
Antrenor: Marco Rose

Napoli: Meret - Hysaj, Chiricheș, Luperto, Mario Rui - Callejon, Allan, Fabian Ruiz, Zielinski - Milik, Insigne
Rezerve: Ospina - Malcuit, Ghoulam, Diawara, Younes, Verdi, Mertens
Antrenor: Carlo Ancelotti

FINAL / Arsenal - Rennes 3-0 (în tur 1-3)
Au marcat: Aubameyang '5, '72, Maitland-Niles '15

Pierre-Emerick Aubameyang (29 de ani) și arbitrii au fost protagoniștii primei părți. Gabonezul a deschis scorul după doar 5 minute, cu o execuție facilă din careul de 6 metri, apoi a pasat decisiv la golul de 2-0, marcat de Maitland-Niles. Vârful lui Arsenal plecase însă dintr-o poziție clară de ofsaid înainte să preia balonul. Același Aubameyang a dat lovitura decisivă după pauză. În minutul 72, a împins mingea primită de la Kolasniac, apoi a sărbătorit cu celebra mască de Batman.

aubameyang +22 FOTO

Arsenal: Cech - Mustafi, Koscienly, Monreal - Maitland-Niles, Ramsey, Xhaka, Kolasinac - Ozil, Lacazette, Aubameyang
Rezerve: Leno - Guendouzi, Iwobi, Mkhitaryan, Nketiah, D. Suarez, Torreira
Antrenor: Unai Emery

Rennes: Koubek - H. Traore, Da Silva, Mexer, Bensebaini - Bourigeaud, Andre, Grenier, Sarr - Ben Arfa, Niang
Rezerve: Badiashile - Del Castillo, Doumbia, Gelin, Hunou, Lea, Zeffane
Antrenor: Julien Stephan

Benfica - Dinamo Zagreb 3-0 după prelungiri (în TUR 0-1)
Au marcat: Jonas '71, Ferro '95, Grimaldo '105

La adăpostului avantajului fragil din tur, Zagreb s-a baricadat în propria jumătate, terminând prima repriză fără vreun șut spre spațiul porții portughezilor. Portarul Dominik Livakovic a intervenit salvator la Pizzi, în minutul 38, și Rafa Silva 4 minute mai târziu, păstrând un rezultat alb la pauză. Bruno Lage a făcut toate schimbările până în minutul 62. Roadele s-au văzut cu exact 20 de minute înaintea expirării timpului regulamentar. Jonas a șutat superb de la marginea careului de 16 metri și a dus partida în prelungiri.

Benfica a jubilat în reprizele suplimentare. Ferro a făcut 2-0 cu un șut frumos de la 20 de metri în minutul 94. Stojanovic le-a facilitat misiunea lusitanilor, fiind eliminat pentru al doilea galben în minutul 104.

Alex Grimaldo, fundașul stânga spaniol în vârstă de 23 de ani, produs al Barcelonei, a șutat năprasnic de la 18 metri în minutul 105 și a stabilit scorul final. Mingea a căpătat o traiectorie ciudată, coborând brusc înaintea liniei porții. Portarul lui Dinamo Zagreb nu a reacționat.

Inter - Frankfurt 0-1 (0-0 în tur)
A marcat: Jovic '6

Luciano Spaletti nu a găsit soluțiile pentru înlocuirea absenților Icardi, Miranda, Nainggolan sau Lautaro Martinez. Italienii au fost surprinși în minutul 6 de wonderkid-ul Luka Jovic. Sârbul a profitat de gafa inexplicabilă a olandezului de Vrij și l-a lobat pe Handanovic. Nemții au rămas în continuare echipa mai periculoasă, ajungând în situații de superioritate numerică pe toate contrele, dar au ratat pe bandă rulantă. Brigada românească condusă de Ovidiu Hațegan s-a descurcat exemplar.

Inter: Handanovic - D'Ambrosio, De Vrij, Skriniar, Soares - Candreva, Vecino, Borja Valero - Politano, Keita, Perisic
Rezerve: Padelli - Brozovic, Esposito, Gavioli, Merola, Ranocchia, Zappa
Antrenor: Luciano Spalletti

Frankfurt: Trapp - Da Costa, Hasebe, Hinteregger, N`Dicka - Gacinovic, Rode, Willems, Kostic - Haller, Jovic
Rezerve: Ronnow - De Guzman, Falette, Paciencia, Russ, Stender, Tawantha
Antrenor: Adi Hutter

Slavia Praga - Sevilla 4-3 după prelungiri (2-2 în tur)
Au marcat: Ngadeu '15, Soucek '47 (pen.),  Van Buren '102, Kjaer ' 119 (aut.) / Ben Yedder '44 (pen.), El Haddadi '54, Vasquez '98

Slavia Praga, cu Alexandru Băluță doar pe banca de rezerve, a condus-o de două ori pe Sevilla, dar nu a reușit să reziste până la final. Ngadeu, fostul fundaș de la FC Botoșani, a deschis scorul în minutul 15. Francezul Ben Yedder a egalat din penalty în minutul 44, ajungând la 8 reușite în actualul sezon de Europa League. La prima acțiune din repriza secundă, Tomas Soucek a transformat un penalty pentru gazde. Avantajul a fost din nou anulat rapid, după doar 7 minute, prin execuția magistrală a lui Munir El Haddadi.

În prelungiri, lucrurile au stat diferit. Andaluzii au deschis scorul în minutukl 98 prin Vasquez, cu o lovitură de cap bine plasată. Vârful olandez Mick van Buren a egalat în minutul 102. În minutul 111, cehii au fost privați de o lovitură de la 11 metri, la faultul clar comis asupra lui Soucek. Răzbunarea a venit în ultimul minut. După o acțiune prelungită în careul spaniolilor, danezul Simon Kjaer și-a trimis mingea în propria poartă, pecetluind soarta calificării.

Slavia: Kolar - Kudela , Ngadeu, Deli, Boril - Soucek, Kral - Masopust, Traore, Stoch - Skoda
Rezerve: Kovar - A. Băluță, Frydrych, Husbauer, Olaynka, van Buren, Zmrhal
Antrenor: Jindrich Trpisovsky

Sevilla: Vaclik - Carrico, Kjaer, Gomez - J. Navas, Sarabia, Mesa, Banega, Promes - Ben Yedder, El Haddadi
Rezerve: Soriano - Gonalons, MErcado, Rog, An. Silva, Vasquez, Wober
Antrenor: Pablo Macin

 Villareal - Zenit  2-1 (3-1 în TUR)
Au marcat: G. Moreno '28, Bacca '47 / Ivanovic '90+1

Villarreal, aflată într-o situație dificilă în competiția internă, la doar un punct deasupra liniei retrogradării, merge ceas în Europa League. Spaniolii s-au impus fără drept de apel și la returul cu Zenit, scor 2-1. Golurile au fost marcate de Gerard Moreno în minutul 29, cu o execuție elegantă în vinclu, și de Carlos Bacca cu capul, după o centrare venită de la același Moreno. Rușii au spălat onoarea în prelungiri, prin sârbul Branislav Ivanovic.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (32)
1947523155259514
Jul Yen  •  15 Martie 2019, 12:50
Postat de Soos Vilmos pe 15 Martie 2019, 12:18

Pentru autorul anonim si mai ales in afara fenomenului numit fotbal: hattrick inseamna trei goluri marcate CONSECUTIV de acelasi jucator, ceeace nu este valabil in cazul lui Giroud.

A hat-trick occurs in association football when a player scores three goals (not necessarily consecutive) in a single game. Sursa : wiki

983732924972315
Soos Vilmos  •  15 Martie 2019, 12:18

Pentru autorul anonim si mai ales in afara fenomenului numit fotbal: hattrick inseamna trei goluri marcate CONSECUTIV de acelasi jucator, ceeace nu este valabil in cazul lui Giroud.

poison
poison  •  15 Martie 2019, 09:47
Postat de brifcor pe 15 Martie 2019, 00:56

Iar noi, în clasamentul UEFA 2018-2019, suntem sub Cipru, Kazahstan, Lituania, Ungaria, Slovacia si Kosovo, la egalitate cu Azarbaidjan. La mai mare...

Sa.i multumim lui Gigi. El a distrus tot fotbalul românesc. Nu i.a mai rămas de distrus decât pe FC FCSB și văd că s.a apucat serios de treabă.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează