INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ANALIZĂ GSP

FCSB - RAPID VIENA 3-4 la general // 3 întrebări pentru Dică după eliminarea roș-albaștrilor din Europa League

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat vineri, 31 august 2018 12:55

FCSB a fost prinsă la granița cu cele 10 milioane de euro din grupele Europa League și eliminată de austriecii de la Rapid Viena, cu 3-4 la general. Puștiul Andrei Vlad a rămas prizonier de război și a fost scos în fața rafalelor venite din toate părțile.

Trei întrebări au rămas, deocamdată, fără răspuns după meciul de aseară de pe Arena Națională:  

1. De ce nu s-a riscat cu Bălgrădean titular?

Până la urmă, portarul a fost în lot aseară, fiind trecut ca rezervă. Prin absurd, asta înseamnă că era apt să intre oricând, inclusiv în cazul în care Vlad s-ar fi accidentat în minutul 1 sau ar fi fost eliminat.

Nu era un meci pentru care s-ar fi meritat de la început riscul? 

Dică a căutat să-i facă pe plac lui Gigi și să folosească o echipă "bătrână" în Europa, dar s-a expus greșelilor tinereții tocmai pe un post crucial, în poartă. 

"L-am sunat pe Dică la pauză și i-am zis să-i spună lui Vlad să înceteze cu gesturile alea. Păi, ce, face el pe artistul în poartă?!"  Gigi Becali, patron FCSB

2. De ce nu a fost oprit în lot Moruțan? (în cazul în care a fost apt de joc)

Mijlocașul ar fi putut fi o soluție mai bună în spatele vârfului, la momentul accidentării lui Tănase. Oameni de fotbal precum Dănciulescu și Mulțescu au criticat introducerea lui Rusescu, tocmai pentru că atacantul, deși a intrat bine în meci, a fost lăsat în urmă de ritmul cerut de un astfel de joc. 

3. De ce s-a insistat cu Teixeira?

Portughezul căruia tocmai i-a fost prelungit contractul pare că joacă pe credit în acest moment, din aburii prestațiilor foarte bune de altădată.

Teixeira a făcut meciuri cel puțin mediocre în ultima vreme, inclusiv in turul cu Rapid Viena. Aseară a făcut greșeli de fotbalist aflat la startul carierei, nu spre finalul ei. A fost în două-trei rânduri aproape să ia al doilea galben, a pierdut mingi ușoare.

O soluție, de exemplu, ar fi fost introducerea lui Jakolis în dreapta, iar Roman, extremă polivalentă, ar fi putut juca în stânga. Croatul s-a remarcat în puținele minute în care i-au fost date șanse și trecea și de baremul "bătrânilor cu bărbăție" cerut de Becali în vederea titularizării. 

Tu unde crezi că a greșit Dică în meciul de aseară? Scrie în comentarii.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (47)
markksson
markksson  •  31 August 2018, 20:29

Dica nu are ce cauta la FCSB. E vina lui Becali - vezi comentariul de mai jos. Daca avea un antrenor gen Edi Iordanescu, FCSB se califica.

markksson
markksson  •  31 August 2018, 20:25

Becali are cultul personalitatii - daca nu se schimba EL in primul rand, va baga echipa in pamant. Va avea din ce in ce mai multe probleme sa convinga jucatori buni (mai ales tineri de perspectiva) sa vina la FCSB - mai ales daca alte echipe, cu proiecte serioase si profesionisti la pupitru, incep sa ofere alternative financiare rezonabile. Becali ar trebui sa se uite la patronii echipelor mari si sa urmareasca de cate ori apar la TV in tara lor - si ce spun. Poate asa ii pica fisalaul . Cam greu insa, la ora asta TV-ul este un drog fara de care nu poate trai.

adriann_
adriann_  •  31 August 2018, 17:25
Postat de aaa_popescu.ion pe 31 August 2018, 15:24

E mai complicat decit pare.... Dica putea face foarte mult, dar incepind de la Viena, din tur. Golurile luate acolo -- dar si cel de aici -- arata de fapt ce poate Dica si cum concepe el o calific. Am vazut ce se comenteaza... ca gigi influenteaza s.a.m.d. Complet fals, cine intelege un pic fotbal realizeaza ca modul in care au fost luate golurile -- toate patru -- sunt 100% probleme de antrenor. Fara nici o modestie, spun ca putea sa-mi faca gigi echipa si nu pierdeam nici un meci cu aceasta Rapid Viena. La primul gol de la Viena, TOATA echipa Stelei era in treimea adversa -- Toata echipa-- si asta in minutul 3( trei) !!!! Ce drac de vina are patronul-mentorul-finantatorul sau cum vreti sa-i spuneti ??? Ce cauti tu, in primul meci, in deplasare, sa te duci cu intreg efectivul peste adversar din prima secunda-- asta , daca nu esti Real Madrid. Nu mai detaliez si la celelalte --toate patru goluri incasate-- sunt datorate unor carente tactice repetate si nu poti avea mereu noroc, sa rateze adversarii. Toate carentele tactice duc spre antrenor, nu spre altcineva , cum simplist si rau intentionat se tot vehiculeaza . Un antrenor , care e si el , ca antrenor, la fel de incepator ca Vlad, in calitate de portar. Dupa meci, a spus ca la pauza , fiind calificati, trebuia sa inchidem poarta...si cum o inchide, bagindu-l pe Ruse ?!?! Chiar si asa au fost foarte aproape, mai aproape decit alti

Nu ramane decat sa-ti depui cv-ul la palat :))))))) Poate n-ai licenta PRO, dar ce mai conteaza, nici Mirel nu avea. Bafta, iti doresc succes in mod sincer. Ar fi chiar nostim sa puna becali antrenor pe unu' venit de pe strada, next level in managementul de tip ciobanesc cum s-ar spune.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează