INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB - VITORIA GUIMARAES

FCSB - VITORIA GUIMARAES 0-0 // CRONICĂ REMUS RĂUREANU: Porcușorul de Guineea rezistă: echipa-experiment aliniată de Becali supraviețuiește pentru returul din Portugalia

Articol de - Publicat miercuri, 21 august 2019 21:32

FCSB și Vitoria Guimaraes au remizat la Giurgiu, scor 0-0, în meciul tur al play-off-ului Europa League.

Gol al lui Planici, anulat pentru ofsaid! Apoi șutează Coman și mingea se duce în bară. Și există o presiune constantă a roș-albaștrilor, un efort care o oprește pe Guimaraes în terenul ei. 

Portughezii nu izbutesc să iasă din defensivă, pasele lor se opresc în cei patru steliști avansați special ca să distrugă atacurile de la începuturile lor.

FCSB a moștenit de la Steaua aura europeană, trăsătura care face echipa să se transforme într-una bună chiar și în momentele ei cele mai groaznice din campionatul românesc.

Și cu Becali antrenor de fapt, și cu lotul pestriț construit pe fugă în ultimele două luni, cu jucători vânturați prin vestiar de nici nu se mai știu bine după nume cei rămași, FCSB tot arată prea bine în competițiile UEFA! Prea bine față de imaginea de comedie din campionat.  

Organizarea nu e fantastică, portughezii intră de câteva ori în careu și devin periculoși. Planici și Pintilii sunt singurii responsabili să se apere, stoperul improvizat Soiledis e invizibil, grecul nu apare în dueluri, funcționează mai mult ca un libero din anii 80, un libero atent doar să măture ce trece de oamenii puternici și capabili să se bată cu adversarii. 
 

Ambiția e calitatea care îi ține în meci și în calculele calificării pe roș-albaștrii. Ei nu-și dozează efortul, aleargă o oră până-și storc bateriile și apoi jocul se mai subțiază. Portughezii sunt mineri care sapă după diamante în țara lor și în Brazilia, de unde importă en-gros fotbaliști în fiecare vară. Guimaraes e și ea o echipă-atelier, o fabrică de jucători, însă mai nimerește și material fără strălucire. 

Libianul Al Musrati bărbierește mingea la fiecare degajare, extremele Rochinha și Davidson sunt mai mult agresive decât tehnice.

Formația pe care Becali o tratează ca pe un porcușor de Guineea, subiect al unui experiment distractiv, a cam chinuit-o pe a cincea clasată din Portugalia, al cărei lot e evaluat de transfermarkt la 46 de milioane de euro. Mai contează calculele și, în general, toată munca teoreticienilor fotbalului? 

Gigi a avut propriul examen pentru licența Pro, nota finală o vom afla cu toții joia viitoare.

FCSB - VITORIA GUIMARAES 0-0

  • 4.200 de spectatori au asistat la această întâlnire
  • Returul se joacă joi, 29 august, de la ora 22:00 și va fi liveTEXT pe GSP.ro
  • Învingătoarea se va califica în grupele Europa League

FINAL!
min. 90+3 Arbitrul pune punct acestei partide.
min. 90+1 Gnohere încearcă o preluare în careu, dar acesta ratează și mingea ajunge în brațele portarului. 
min. 88 Popescu îl faultează pe Sacko și vede cartonașul galben.
min. 86 Popa încearcă o centrare de pe partea dreaptă pentru Tănase, dar acesta nu reușește să preia și mingea este respinsă de către portughezi.
min. 80 Popescu accelerează către careul portughezilor, șutează puternic din afara lui, dar mingea trece puțin pe lângă poartă. 
min. 79 Popescu este faultat de către Poha la mijlocul terenului, iar arbitrul acordă posesia FCSB-ului. 
min. 75 Ultima schimbare la Vitoria: iese Duarte și intră Guedes.
min. 73 Portughezii continuă atacul la poarta roș-albaștrilor, iar Planic intervine foarte bine și își deposedează adversarul în careu, dar acesta se resimte și primește îngrijiri medicale. 
min. 71 Davidson șutează puternic din colțul careului, dar Soiledis respinge foarte bine cu capul.
min. 70 Davidson scapă pe contraatac, dar Coman îl deposedează în marginea careului.
min. 68 Portughezii execută un corner, Bălgrădean sare și reține, dar se ciocnește cu Al Musrati și se resimte.
min. 67 Ultima schimbare la FCSB: iese Pintilii, intră Oaidă.
min. 66 Portughezii mută pentru a doua oară: iese Rochinha, intră Soares.
min. 63 Panțîru pătrunde în careu și încearcă o centrare, dar mingea este deviată în corner. 
min. 62 Prima schimbare la Guimaraes: iese Almeida, intră Poha.
min. 60 A doua schimbare la FCSB: iese Vînă, intră Gnohere.
min. 58 Pintilii își faultează adversarul și vede și el cartonașul galben.
Gnohere a ieșit la încălzire și salută galeria FCSB-ului.
min. 53 Tănase îl faultează pe Davidson și vede cartonașul galben.
min. 52 Vînă execută o lovitură liberă, lasă pentru Tănase, dar șutul acestuia este respins de apărătorii portughezilor. 
min. 49 Popescu pătrunde în careu și centrează pe jos în fața porții, dar nu este nimeni acolo să îl ajute .Portughezii resping. 
min. 46 FCSB face o primă schimbare: intră Popa în locul lui Roman.
Începe repriza secundă!

PAUZĂ!
min. 45+1 Arbitrul pune punct primei reprize.
min. 41 Coman primește din nou în careu de la Pintilii, dar șutează direct în brațele portarului. 
min. 40 Vînă șutează puternic din afara careului, mingea este deviată de către Coman, aflat în marginea careului, dar balonul ajunge în brațele portarului. 
Suporterii prezenți la Giurgiu îi scandează numele lui Adi Popa, ieșit la încălzire. Aceștia îl cheamă să salute galeria. 
min. 32 Crețu își faultează adversarul și arbitrul acordă lovitură liberă pentru Guimaraes.
min. 31 Roș-albaștrii mențin jocul în jumătatea adversă și atacă insistent poarta portughezilor. 
min. 30 Roman este faultat de către Davidson și arbitrul acord posesia FCSB-ului. 
min. 28 Vînă execută o lovitură de colț, dar apărarea portughezilor este atentă și respinge balonul.
min. 23 Ocazie uriașă pentru FCSB! După o centrare foarte bună a lui Crețu, Coman trimite balonul în bara portughezilor.
min. 17 Crețu îl faultează pe Davidson și vede cartonașul galben.
min. 15 Al Musrati protestează și vede cartonașul galben.
min. 13 Portughezii pătrund în careu, dar Soiledis și Planic sunt atenți și mingea este scoasă în afara terenului. 
min. 11 Pintilii îl faultează pe Rochinha, iar arbitrul acordă lovitură liberă pentru Guimaraes. 
min. 10 Coman pătrunde în careu pe partea stângă, lasă pentru Ovidiu Popescu, dar acesta nu reușește să controleze balonul și portughezii îndepărtează pericolul.  
min. 3 Vînă execută lovitura liberă, centrează pentru Planic, iar sârbul înscrie cu capul, dar arbitrul indică ofsaid și golul este anulat. 
min. 2 Panțîru este faultat de către Pepe și obține lovitura liberă pentru FCSB. 
Începe partida! FCSB are lovitura de start!

+12 FOTO

Echipele de start

FCSB: Bălgrădean - Crețu, Planic, Soiledis, Panțîru - Pintilii, Ov. Popescu - M. Roman, I. Vînă, Coman - F. Tănase
REZERVE: A. Vlad, Gnohere, Moutinho, Oaidă, Belu, Marc, A. Popa 
ANTRENOR: Vergil Andronache  

GUIMARAES: Douglas - Sacko, Tapsoba, Bondarenko, Hanin - Pepe, Al Musrati, Almeida - Rochinha, Duarte, Davidson
REZERVE: Silva, Henrique, Soares, Guedes, Teixeira, Poha
ANTRENOR: Ivo Vieira 

Decizie bizară în primul 11: Soiledis fundaș central

În primul 11 anunțat de FCSB, Soiledis e dat ca fundaș central, o decizie ciudată, având în vedere statura, doar 1.81m, și faptul că a jucat în toată cariera ca fundaș stânga! 

Decizia e cu atât mai de neînțelesc cu cât roș-albaștrii conduși de Vergil Andronache îl au pe Andrei Marc, un stoper de talie, 1.89m, pe banca de rezerve. În plus, Mihai Pintilii și Ovidiu Popescu au mai fost folosiți ca stoperi, ca soluție de compromis, de-a lungul timpului!

Este un grad de risc, este prima oară când joacă pe acea poziție, dar este un jucător inteligent care poate să se acomodeze pe orice poziție. Putea să joace Pintilii acolo, dar s-a considerat că ar fi o pierdere” - Narcis Răducan, la PRO X, înainte de meci

Întrebat pe cine va alege Gigi Becali dintre Ionuț Badea și Bogdan Argeș Vintilă, Narcis Răducan a răspuns la TV Digi Sport: „Va alege antrenorul pe care patronul îl consideră ideal în conceptul său”.

Vezi AICI live + statistici 

VEZI ȘI:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (590)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  23 August 2019, 14:49
Postat de bercean pe 23 August 2019, 09:20

Daca Steaua ar avea antrenor și un patron normal la cap an de an juca cel puțin în grupele europene, acum 2 sezoane a trecut de grupe și dacă nu era planul "inteligent" al ciobanului din ultimele 3 meciuri mergea pe culoarul Victoriei Plzen și ajungea cel puțin până în sferturi, sezonul trecut alta "idee strălucită" a ciobanului de a-l baga pe Vlad în poarta ne-a anulat ajungerea în grupe.

Asa cum e el,patronul ala al echipei pe care o simpatizati voi,nu se zgarceste la bani,cumpara numai tineri de viitor-din Romania-iar echipa lui se bate la titlu in fiecare an si la calificarea in grupele competitiilor europene!Vreti unul ca Negoita?

4_3_3
4_3_3  •  23 August 2019, 10:34
Postat de bercean pe 23 August 2019, 09:22

Chiar și cu 3-4 titulari accidentați, fara antrenor și cu un patron *** totuși Steaua e singura echipă românească care contează în europa, CFR se fac de râs cu poștașii luxemburghezi sau viitorul încasează 6-7 goluri de la orice echipa din Belgia.

Omule, CFR-ul este deja calificată în grupele Europa League. FCSB mai are de jucat returul cu portughezii. Postașii din luxemburg sunt din nou cu un picior în grupe, la fel și belgienii care i-au scos pe Hagi. 4.200 de spectatori acasă la ”singura echipă care contează”? E jale, băi!

bercean
bercean  •  23 August 2019, 09:22

Chiar și cu 3-4 titulari accidentați, fara antrenor și cu un patron *** totuși Steaua e singura echipă românească care contează în europa, CFR se fac de râs cu poștașii luxemburghezi sau viitorul încasează 6-7 goluri de la orice echipa din Belgia.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (590)
Comentează