INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - ŢSKA SOFIA 2-0

FOTO Fanii Stelei au făcut o atmosferă senzaţională la Cluj » Lava roş-albastră

Stadionul s-a umplut cu mult timp înainte de fluierul de start +4   FOTO
Stadionul s-a umplut cu mult timp înainte de fluierul de start

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 august 2011 00:00 / Actualizat joi, 18 august 2011 22:44

Fanii stelişti din Ardeal au creat o atmosferă absolut senzaţională la meciul de aseară


19.000 de stelişti au luat cu asalt arena din Gruia. Paradoxal, Steaua îşi recapătă strălucirea în provincie. Interesul fanilor a fost uriaş. Jucătorii au fost primiţi în ropote de aplauze la ieşirea la încălzire. Rivalului de altădată, Iuliu Mureşan, i s-a scandat numele în timp ce traversa terenul. Marea roş-albastră agitată şi de valurile blau-grana din tricourile Barcelonei a inundat arena clujeană.

"Pe ei, pe ei, pe ei pe mama lor", a cîntat un întreg stadion la startul meciului. "Luptă, Steaua!" a fost apoi îndemnul suporterilor. Sprintul lui Costea din minutul 2 a fost însoţit de un tropăit apăsat din tribuna a II-a: portativul orgoliului unui public obişnuit cu reprezentaţiile de gală din Europa.

Tatu l-a şocat pe MM!
Steaua a ratat o ocazie incredibilă la începutul reprizei a doua. Tatu a irosit şansa formidabilă să facă 2-0, şutînd în portar din apropiere, deşi era poziţionat perfect, central, şi a avut timp să-şi aşeze mingea înainte să o trimită spre poartă. Mihai Stoica a mers direct la sala de conferinţe, imediat după ratarea brazilianului, ca să se convingă cît de clară a fost oportunitatea. Managerul şi-a pus mîinile în cap: "Incredibil, ce ocazie!".

Încurajaţi şi de rivali!
Nicoliţă şi ai lui i-au avut printre suporteri pe cîţiva dintre fotbaliştii cu care se luptă de cîţiva ani în meciurile din campionat. Nuno Claro, Ricardo Cadu şi Cristi Bud s-au aflat în tribună şi au reacţionat de cîteva ori, în funcţie de cursul fazelor.

Galamaz, primul gol pentru Steaua
Reuşita fundaşului central al lui Levy a însemnat primul gol în echipamentul Stelei. George Galamaz a venit în Ghencea în septembrie 2010, în grupul celor 7 aduşi de la Unirea Urziceni, dar pînă la meciul tur cu ŢSKA Sofia nu marcase deloc. Galamaz s-a aflat aseară la al 20-lea meci în tricoul roş-albastru.

Huiduit la fiecare atingere de balon
Fostul atacant al lui Poli Timişoara, Ianis Zicu, a fost cel mai huiduit fotbalist al celor de la ŢSKA Sofia. El a fost luat în primire de public încă de la încălzire, iar după fluierul de start al jocului, de fiecare dată cînd avea mingea la picior, era fluierat şi contestat.

Aproape de recordul stadionului
Organizatorii au anunţat că la meciul de aseară, de la Cluj, au fost prezenţi 19.800 de spectatori, cifră cu care întîlnirea Steaua - ŢSKA Sofia urcă pe locul 2 în topul celor cu cei mai mulţi spectatori la o partidă pe arena "Constantin Rădulescu". Recordul absolut s-a înregistrat la CFR - Chelsea, 0-0, din Champions League, cînd au fost 20.320. Pe locul 3 se situează CFR - Roma, cînd au fost 19.292. (Liviu Manolache)

Cinci bulgari reţinuţi
ŢSKA a avut o galerie numeroasă la Cluj, 1.000 de ultraşi fiind în tribunele arenei din Gruia. Aceştia au produs şi un incident în drumul spre stadion. Unul dintre fani a lovit o fată, moment în care a fost reţinut de jandarmi. Alţi conaţionali au încercat să-l salveze din mîinile oamenilor legii, aceştia fiind, la rîndul lor, săltaţi şi duşi la o secţie de poliţie.

Au strigat "Ţi-ga-nii!"
Provocaţi de cîţiva suporteri stelişti, care le arătau semne obscene, fanii bulgari au reacţionat strigînd: "Ţi-ga-nii!". Scandarea a stîrnit un cor de huiduieli şi mai multe semne sugestive din partea spectatorilor prezenţi pe arena din cartierul Gruia, cu 65 de minute înaintea orei de start. Bulgarii au mai recidivat pînă la debutul meciului, spre furia românilor, care începuseră să se strîngă în număr tot mai mare.

"L-ai păcălit pe Gigi!"
Junior Moraes nu a fost iertat pentru că a semnat cu ŢSKA Sofia. "L-ai păcălit pe Gigi!", i-au strigat spectatorii atacantului brazilian, care a ieşit, la 19:01, alături de lotul echipei bulgare, să inspecteze gazonul. "Ce faţă de vedetă ai!" a fost ironizat Moraes în drum spre vestiare. Nici Zicu nu a scăpat de gura fanilor. Fostul jucător al Politehnicii Timişoara a ascultat relaxat, cu mîinile în buzunare, glumele susţinătorilor Stelei. În schimb, colegii săi s-au amuzat de situaţie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (58)
alin_ro
alin_ro  •  19 August 2011, 17:24

mai mult ca siguri ca toti aia erau cersetori care s-au dus sa-l intampine pe Mihai Viteazul de Pipera, doar doar le-o arunca si el asa in scarba cativa banuti.

fast
fast  •  19 August 2011, 16:46

Lectie de civilizatie. Asa se poate exprima in cateva cuvinte ce am vazut in tribunele stadionului "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj, la meciul dintre Steaua noastra si Steaua lor. Chiar daca impartasesc ideea ca dincolo de Carpati lumea este mai educata, marturisesc ca nu ma asteptam la un asemenea comportament al spectatorilor clujeni, care au dat o lectie de civilizatie, dar si o palma sanatoasa peste capetele chiluge ale derbedeilor din galeria Stelei, care au impresia ca daca se dezbraca in tribune si urla injuraturi, se si numesc suporteri adevarati. Pentru acest motiv publicul clujean merita toate laudele si tot respectul !

saviola2_8
saviola2_8  •  19 August 2011, 16:24

Daca ar fi jucat rapid sau dinamo la cluj nu avea cum sa fie mai mjult de 10 mii ! cu toti clujenii care mergeau ca la teatru si cuc toti suproterii dnamovisti din zona nu aveau cum sa se stranga mai mult de 10 .000 Fiti seriosi si realisti ce naiba! Steaua e steaua cum sa compari steaua cu dinamo si rapid si nu ma refer la fotbal ma refer la sustinatori atata timp cat iti trebuie sa aduni total suporterilor lui dinamo cu totalul suporterilor lui rapid si sa-=l inmultesti cu 3 ca sa iti rezulte suporterii stelei.Chiar nu aveti nici pic de logica, zau asa.

Vezi toate comentariile (58)
Comentează