INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ARBITRI

În top după 18 ani » Doi arbitri români vor avea delegări în optimile Europa League

Haţegan (31 de ani) a fost promovat în această iarnă în a doua grupă valorică a arbitrilor europeni
Haţegan (31 de ani) a fost promovat în această iarnă în a doua grupă valorică a arbitrilor europeni

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 01 martie 2013 22:55

Tudor şi Haţegan vor arbitra în "optimile" Europa League, lucru ce nu s-a mai întîmplat de cînd Crăciunescu a arbitrat, în 1995, un "sfert" şi finala Ligii Campionilor.

Veste mare pentru arbitrajul românesc! UEFA a anunţat Comisia Centrală a Arbitrilor că în meciurile din optimile de finală ale Europa League vor oficia doi "centrali" din ţara noastră. Alexandru Tudor va conduce un meci săptămîna viitoare, în prima manşă, în timp ce Ovidiu Haţegan va arbitra la retur, 7 zile mai tîrziu.

E pentru prima dată după 18 ani cînd arbitrajul românesc va fi prezent în această fază a competiţiilor continentale intercluburi. Ultimul român care a arbitrat mai departe de " optimi" a fost Ion Crăciunescu. În sezonul 1994-1995 a condus jocuri doar în Champions League, în toate fazele, mai puţin semifinale. A "fluierat" inclusiv finala Ajax - Milan 1-0, după ce în "sferturi" oficiase la Ajax - Hajduk Split 3-0.

10 meciuri internaţionale, inclusiv cu cel din "optimile" Europa League, au arbitrat în acest sezon fiecare dintre Haţegan şi Tudor

Playtech: BOMBĂ! De ce nu l-a grațiat Băsescu pe Gică Popescu! S-a aflat ADEVĂRUL


Comentarii (3)
whiteredarad
whiteredarad  •  02 Martie 2013, 13:17

Este desigur o mare realizare.Tudor revine in atentie,Hategan se mentine.Insa pentru Hategan e curios ca in tara face erori impardonabile ,afara e insa foarte bun. Chestie de psihic ? Intamplare ? Ceva regizat ?

jopek
jopek  •  02 Martie 2013, 10:49

Cu siguranata vor arbitra bine, cum au mai facut-o dealtfel, nu au fost selectati la intamplare, in EL se joaca alt fotbal si cu fotbalisti total diferiti decat in Liga 1, normal ca si arbitrajul va fi altul. Daca sunt persoane in Romania care ii critica, poate motivat, trebuie sa inteleaga faptul ca arbitreaza jucatori romani, care simuleaza, cer fault la fiecare cazatura, prefer sa se arunce decat sa continue faza s.a.m.d., EL e alta dimensiune, acolo isi dovedesc si ei adevarata valoare...

kpaxcmdr
kpaxcmdr  •  02 Martie 2013, 05:37

Doctorul stie sa arbitreze numai "afara" dupa regulament.Sunt ferm convins ca acel 11 metri de la Vaslui,cu 5 jucatori in suprafata de pedeapsa, avea alt deznodamint sa zicem la Madrid!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează