INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  LAZIO - CFR CLUJ

LAZIO - CFR CLUJ // Culio, emoționat la revenirea pe „Olimpico”: „Aici mi-am început, de fapt, cariera”

Articol de - Publicat joi, 28 noiembrie 2019 10:16

Înainte de disputa dintre Lazio și CFR Cluj, Emmanuel Culio este emoționat de revenirea pe „Olimpico”, acolo unde, în urmă cu 11 ani, a marcat o „dublă” pentru victoria CFR-ului cu AS Roma.

  • Lazio - CFR Cluj se joacă joi, de la ora 22:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport și TV Telekom Sport.

Pentru argentinianul Emmanuel Culio (36 de ani), meciul de azi, de pe „Olimipico”, are o seminificație specială. După 11 ani se întoarce tot ca jucător pe arena unde a devenit cunoscut în toată Europa, în urma celor două reușite de senzație prin care CFR o învingea pe AS Roma cu 2-1, la prima participare a ardelenilor în grupele Champions League.  

Se întâmpla pe 16 septembrie 2008, iar Culio recunoaștea într-un interviu pentru site-ul clubului că : „Este o zi care înseamnă enorm pentru mine, pentru CFR și pentru toată lumea din Cluj. Pe 16 septembrie 2008 a început totul”.  

„Am devenit cunoscut în Europa”

În 2008 era doar un tânăr de 25 de ani pornit să cucerească lumea fotbalului, un debutant în cupele europene. De atunci a devenit un lider al formației din Gruia. Culio rememorează: „Acolo, la acel meci cu AS Roma, a început și cariera mea de fotbalist. Am devenit mai cunoscut în Europa. Golurile marcate au fost importante din două motive

Pentru club, pentru că a fost ceva frumos, apoi pentru mine a fost ceva extraordinar, pentru că în tribune erau copiii și soția mea. Mi se face pielea de găină doar când mă gândesc la asta, că mă voi întoarce pe «Olimpico» după 11 ani. Când o să fiu pe teren, cu siguranță voi simți ceva deosebit. Atât eu, cât și cei din club. Așa e viața, totul a început acolo, iar noi putem obține ceva incredibil pentru CFR. Cu un punct ne calificăm, ar fi cu adevărat minunat".

„Pentru mine, topul preferințelor ca performanțe cu CFR, în cupele europene, ar fi așa: pe primul loc victoria de pe Olimpico din 2008, apoi cea de la Manchester, din 2012, și succesul de acum, cu Celtic, în deplasare, acel 4-3”
Emmanuel Culio, mijlocaș CFR 

34 de partideși 6 goluri a adunat Culio în cupele europene, fiind lider într-un clasament all-time pentru CFR, fiind urmat de Cadu și de Camora, ambii cu câte 33 de meciuri

Match Preview Lazio - CFR Cluj

Vezi și:

LAZIO - CFR CLUJ // Dan Petrescu e încrezător înaintea returului din Italia: „Vrem să câștigăm și să facem istorie pentru România”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
magic4ever
magic4ever  •  28 Noiembrie 2019, 16:08

Respect Culio!

cfrinho
cfrinho  •  28 Noiembrie 2019, 16:00

Am gasit si eu o referinta la meciul CFR-ului din Eur.L, intr-un articolas minuscul dosit lateral in josul paginii. Ce sa-i faci, asa e cand "ne pasa de sport prea mult".

Vezi toate comentariile (2)
Comentează