INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - ROSENBORG, JOI, 21:00, PROTV ȘI LIVETEXT PE GSP.RO

Lovitură uriașă pentru Steaua! Sancțiune dură din partea UEFA pentru Rădoi

Articol de GSP - Publicat luni, 17 august 2015 13:39

Lovitură primită de Steaua înaintea ”dublei” cu Rosenborg. Mirel Rădoi nu mai are voie să stea pe banca ”roș-albaștrilor” la meciurile din cupele europene.

Comisia de Disciplină a UEFA a anunțat astăzi că Mirel Rădoi va fi suspendat după ce a dat indicații în timpul partidelor cu Trencin și Partizan Belgrad, deși nu posedă licența PRO.

Forul european i-a interzis lui Rădoi să ocupe funcția de antrenor, sau orice altă poziție din staff, în competițiile UEFA pînă cînd va obține licența PRO. Astfel, tehnicianul Stelei, director sportiv în acte, nu va putea sta pe bancă la meciurile din cupele europene.

50.000 €este amenda pe care Steaua va trebui să o plătească pentru că Rădoi a dat indicații în timpul meciurilor fără să aibă licența PRO

L-au ignorat pe lupescu

Steaua fusese avertizată înainte să înceapă parcursul european că UEFA nu va tolera prezența pe bancă a lui Rădoi. Ionuț Lupescu, director tehnic la forul european, îl sfătuise pe steliști, prin intermediul unui interviu acordat Gazetei, să nu îl pună antrenor pe Rădoi.

”Obligaţia cluburilor participante în Europa e să trimită, poate Steaua a şi trimis deja, un tabel în care fiecărei persoane să-i fie definită clar funcţia: jucător, antrenor, antrenor secund, delegat etc. Apoi, la meci, rămîne de văzut dacă se încalcă sau nu acest regulament.

Dacă va viola această convenţie, atunci FRF va avea o problemă. Practic, ar însemna că nu aplică un regulament pe care și l-a asumat cînd a aderat la convenţie, deci riscă sancţiuni din partea UEFA”, a explicat atunci Lupescu.

Avertizați deja de UEFA

Pînă la anunțul de astăzi, Steaua fusese deja avertizată de UEFA. La meciul cu Partizan Belgrad, 2-4, Rădoi a dat indicații abia cînd scorul devenise 3-2 pentru sîrbi. Mai mult, brigada de arbitri fusese avertizată din timp că tehnicianul Stelei nu are licență și nu are voie să dea indicații. La 1-1, imediat după gol, Rădoi s-a ridicat de pe bancă pentru a se bucura. Imediat, arbitrul de rezervă s-a dus și l-a rugat să se așeze înapoi pe scaun.

screenshot 2

Exista deja un precedent

Ionuț Lupescu a amintit în interviul acordat Gazetei și de Marco Silva, un alt tehnician care a antrenat în Europa fără licența PRO. Portughezul s-a retras din cariera de fotbalist în 2011, tot la 34 de ani, cîți are și Rădoi acum. A fost învestit imediat director sportiv la Estoril și reprofilat antrenor principal pe parcursul sezonului, după demiterea tehnicianului care începuse stagiunea. Marco Silva a promovat-o pe Estoril și a calificat-o în Europa League, competiție în care a condus-o în ediția 2013-2014. Fără licență Pro. La fel ca și în cazul lui Rădoi, Silva și Estoril au fost sancționate.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (193)
1107391825954241
Gabriel Serzea  •  18 August 2015, 18:58

Domnilor, sa ma lumineze si pe mine cineva, va rog! Nu vreau sa-i tin partea lui Radoi, dar UEFA are doua unitati de masura diferite cu care judeca sau judecata celor de la UEFA este si ea alterata? Spuneti-mi va rog, de ce Mircea Lucescu are voie sa antreneze si sa stea pe banca si Radoi nu? El cu gura lui ( Lucescu ) a recunoscut ca el nu are licenta Pro de antrenor. Deci, minte Lucescu sau cei de la UEFA sunt la fel de corecti ca si judecatorii de pe meleagurile noastre ( in sensul ca au unitati de masura diferite)?

imperator_steaua
imperator_steaua  •  18 August 2015, 14:22
Postat de moshu_cu_ruc.sacul pe 17 August 2015, 16:37

Rădoi nu este la prima abatere de acest gen. Să ne amintim că, în periaoada când juca, nu deținea diploma de bacalaureat!

Moooshuleeeee, ce zici bre ? :))

mplttev
mplttev  •  18 August 2015, 10:56

Are nașul de unde da. Cu 50000 ia masa cu prietenii (Băsescu) la Golden Blitz.

Vezi toate comentariile (193)
Comentează