INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  VILLARREAL - MANCHESTER UNITED

RECORD Unai Emery League! Performanță UNICĂ pentru antrenorul lui Villarreal

Unai Emery scrie istorie și cu Villarreal. FOTO: Guliver/Getty Images +46   FOTO
Unai Emery scrie istorie și cu Villarreal. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 27 mai 2021 00:58 / Actualizat joi, 27 mai 2021 01:39

Villarreal a câștigat în premieră Europa League, după ce a învins-o la loteria penalty-urilor pe Manchester United. „Submarinul” Galben s-a impus dramatic, 1-1 (11-10 după executarea loviturilor de departajare)

Finalul loteriei penalty-urilor a fost interzis cardiacilor, dar a adus descătușarea pentru Villarreal, care în sezonul viitor va evolua în grupele Champions League. 

Unai Emery, maestru în Europa League

Succesul din finala de la Gdansk îi îmbunătățește CV-ul și tehnicianului Unai Emery (49 de ani), cel care câștigă pentru a patra oară în carieră Europa League. El își mai adjudecase al doilea trofeu continental în trei ani succesivi, 2014, 2015 și 2016, alături de FC Sevilla.

Emery mai are și o finală pierdută în Europa League, în 2018, când Arsenal, echipa pe care o pregătea la acel moment, a cedat în fața lui Chelsea. Interesant este că, în acest an, Villarreal a eliminat-o în semifinale chiar pe Arsenal.

Niciun tehnician nu mai reușise până acum să își ducă echipele în cinci finale ale aceleiași cupe europene! Patru aveau patru apariți: Sir Alex Ferguson, Carlo Ancelotti, Marcello Lippi (toți în Ligă) și Miguel Muñoz (Cupa Campionilor Europeni).

Villarreal, primul trofeu european din istorie

Villarreal a câștigat Europa League, obținând în premieră un trofeu european!

După ce scorul a fost egal la capătul celor 120 de minute, după golurile marcate de Gerard Moreno (29) și Cavani (55), cele două echipe au ajuns la loviturile de departajare. Jucătorii ambelor echipe au executat excelent și totul s-a decis la ultimele penalty-uri. 

Portarul Geronimo Rulli a marcat pentru Villarreal, în timp de David De Gea a bătut slab, iar goalkeeper-ul spaniolilor a apărat, tranșând astfel finala.

FOTO Imagini spectaculoase din finala Europa League

+42 FOTO

Citește și alte știri despre finala Europa League:

Villarreal riscă să fie amendată după finala Europa League! Ce au făcut jucătorii lui Unai Emery

Villarreal câștigă în premieră Europa League! Finală dramatică decisă la penalty-uri: De Gea a ratat lovitura decisivă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
sange.alb.rosu
sange.alb.rosu  •  27 Mai 2021, 11:31

Deci domnilor ziariști, cum spuneți? Antrenorul ăsta a pierdut o finală împotriva lui Chelsea când o antrena pe Arsenal, dar ce este interesant e că în acel an Villareal a eliminat-o în semifinale chiar pe Arsenal. Hmmm, nu că interesant, e chiar științifico-fantastic.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează