INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  MANCHESTER UNITED

De necrezut! Câți ani au trecut de când De Gea n-a mai apărat un penalty + ce scria pe lista primită înaintea loteriei cu Villarreal

David De Gea / FOTO: Guliver/Getty Images +46   FOTO
David De Gea / FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 27 mai 2021 10:21 / Actualizat joi, 27 mai 2021 11:17

David De Gea (30 de ani), goalkeeper-ul celor de la Manchester United, nu va uita prea curând finala Europa League cu Villarreal, pierdută de „diavoli” la loteria penalty-urilor (1-1, 10-11 d. pen).

Portarul naționalei Spaniei nu a parat nici măcar una dintre cele 11 lovituri de la punctul cu var ale „Submarinului Galben” și, pe deasupra, a ratat penalty-ul decisiv care i-a oferit trofeul lui Villarreal. 

David De Gea, neinspirat: a ratat penalty-ul decisiv și a primit 11 goluri

Imediat după meci, pe internet a început să circule lista pe care De Gea a avut-o la îndemână înainte de loteria penalty-urilor. Pe o bucată de hârtie pe care a ținut-o lângă prosopul său, ibericul avea notat modul în care jucătorii de la Villarreal execută penalty-urile. Chiar și așa, De Gea nu a izbutit să apere nici măcar o execuție, iar trofeul a mers în vitrina trupei lui Emery.

De necrezut! Câți ani au trecut de când De Gea n-a mai apărat un penalty + ce scria pe lista primită înaintea loteriei cu Villarreal

David De Gea nu a mai apărat un penalty din 2016

Palmaresul lui David De Gea la penalty-uri este unul dezastruos. El nu a parat nici măcar una dintre ultimele 40 de execuții de la punctul cu var, aici incluzându-le și pe cele 11 ale jucătorilor de la Villarreal

De altfel, goalkeeper-ul iberic nu a mai apărat un penalty de cinci ani, din 2016, de la semifinala de Cupa Angliei contra lui Everton. 

Având în vedere blocajul pe care David De Gea îl are la penalty-uri, fanii „diavolilor” s-au întrebat de ce Ole Gunnar Solskjær nu l-a înlocuit pe spaniol cu Henderson înainte de finalul prelungirilor.

Într-un moment asemănător, Louis Van Gaal, fostul selecționer al Olandei, l-a înlocuit pe Jasper Cillessen cu Tim Krul înaintea penalty-urilor din meciul Olanda - Costa Rica de la Campionatul Mondial din 2014. Krul a salvat două penalty-uri și a calificat mai departe „Portocala Mecanică”.

FOTO Imagini de impact surprinse în finala Europa League

+42 FOTO

Citește și alte știri despre finala Europa League:

VIDEO Discursul anului în fotbal? Marcus Rasfhord, brutal de sincer după eșecul din finala Europa League: „Bla-bla-bla! Asta nu înseamnă nimic pentru noi!”

Scandal rasist după finala Europa League » Atac dezgustător la vedeta lui United + reacția clubului

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
joscenzura
joscenzura  •  27 Mai 2021, 23:57
Postat de dakesis pe 27 Mai 2021, 16:29

De Gea, de departe cel mai overrated portar din lume. Este praf. Mandanda il urmeaza la ceva distanta.

Acum cativa ani era chiar nr 1 in lume

dakesis
dakesis  •  27 Mai 2021, 16:29

De Gea, de departe cel mai overrated portar din lume. Este praf. Mandanda il urmeaza la ceva distanta.

juliocesar_21
juliocesar_21  •  27 Mai 2021, 14:43
Postat de connjimmy12 pe 27 Mai 2021, 12:47

Cea mai buna echipa din competitie, Villarrreal a castigat Europa League, restul e cancan. Felicitari Villarreal!

Asta se numeste CLASA. Villarreal, regina Europa league, restul e cancan.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează