INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  MILSAMI

FCSB - Milsami Orhei / Roș-albaștrii vor întâlni echipa lui Ilan Shor, magnatul proaspăt dispărut din Moldova după cutremurul politic de la Chișinău » A participat la „furtul secolului în Moldova”!

Ilan Shor, foto: Hotnews
Ilan Shor, foto: Hotnews

Articol de - Publicat marti, 18 iunie 2019 16:51

Milsami Orhei, echipă moldovenească înființată în 2005, o întâlnește pe FCSB în turul I din preliminariile Europa League. 

Din 2010, echipa Milsami Orhei e patronată de omul de afaceri și politicianul controversat Ilan Shor, 32 de ani. Când a preluat echipa, avea doar 23 de ani. E născut la Tel-Aviv din părinți moldoveni cu origini evreiești.

Echipa se numea în 2010 Viitorul Orhei, iar numele i-a fost schimbat în Milsami, noul prefix fiind o combinație din inițialele principalilor investitori de la club.

În primul sezon sub noul nume, echipa a terminat pe locul 3.

În 2012, Milsami a câștigat Cupa Moldovei, iar în 2015, a luat unicul titlu.

Ilan Shor a fugit din Moldova

Ilan Shor este căsătorit cu cântăreața pop din Rusia Jasmine. În 2015, imediat după ce Milsami a luat titlul, a fost ales primar în Orhei, un oraș la 40 de kilometri de capitala Chișinău. În campania electorală a fost în arest ca urmare a implicării sale într-un dosar uriaș de corupție. 

În iunie 2017, un tribunal din Moldova l-a condamnat pe Shor la 7 ani și jumătate de închisoare pentru o fraudă de 300 de milioane de dolari, parte din dispariția unui miliard de dolari din 3 bănci mari de la Chișinău, „furtul secolului în Moldova”, cum a fost denumită afacerea de o companie de consultanță de risc. Shor a făcut apel, iar procesul e în derulare.

În urma evenimentelor politice de la Chișinău, de săptămâna trecută, când guvernul condus din umbră de oligarhul Vladimir Plahotniuc a cedat cu greutate puterea guvernului condus de Maia Sandu, Ilan Shor, ajuns deputat în Parlamentul moldovenesc, și familia lui au părăsit Moldova, refugiindu-se la Moscova.

Shor este liderul partidului politic ȘOR, o formațiune controlată de Plahotniuc, așa cum scrie media de la Chișinău.

În 2018, ministrul sportului din Moldova, Octavian Țicu a declarat că Shor este „un hoț”, însă politicianul a fost apărat de comunitatea evreiască de peste Prut.

Shor este directorul Dufremol, cea mai importantă companie implicată în comerțul duty-free din Republica Moldova.

  • FCSB - Milsami, pe 11 iulie.
  • Milsami - FCSB, pe 18 iulie.

FCSB - Milsami Orhei, în turul 1 din EL. Se califică bucureștenii?

DA
NU

Citește și:

Europa League // FCSB se va duela cu Milsami Orhei în primul tur preliminar al Europa League » CSU Craiova, meci cu FK Sabail din Azerbaijan

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (40)
montgomerry
montgomerry  •  21 Iunie 2019, 13:00

Va fi un meci echilibrat intre doua echipe submediocre.

catalynn
catalynn  •  20 Iunie 2019, 10:28
Postat de corectu pe 20 Iunie 2019, 08:04

Clona este echipa infiintata in 2017,CSASteaua.Sa nu spuneti ca CSA Steaua a jucat cu Ajax acum cativa ani si a eliminat-o.

Care este anul de înființare a FC fcsb SA!? O fi 1947!? Nu știu, întreb! :-)))))

corectu
corectu  •  20 Iunie 2019, 08:04

Clona este echipa infiintata in 2017,CSASteaua.Sa nu spuneti ca CSA Steaua a jucat cu Ajax acum cativa ani si a eliminat-o.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează