INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  OLYMPIQUE MARSEILLE - ATLETICO MADRID, MIERCURI, 21:45, PROTV, TELEKOM, LOOK, GSPRO

OLYMPIQUE MARSEILLE - ATLETICO MADRID // El e văzut ca jucătorul care poate decide finala Europa League: "Meciul îi va aparține! Dă gol de la 20 de metri"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 15 mai 2018 11:00

Olympique Marseille și Atletico Madrid joacă miercuri în finala Europa League. Meciul începe la ora 21:45 și va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV, TV Telekom Sport și LookTV.

Basile Boli, autorul golului care a decis triumful din finala CCE 1993, 1-0 cu Milan, pariază că OM va deveni primul club francez cu dubla europeană: "Cu atât mai bine dacă înscrie în minutul 87".

După 25 de ani, Marseille visează la un nou trofeu continental. Tocmai eroul din finala CCE cu Milan e gata să parieze că OM îi va sufla Europa League lui Atletico Madrid, mâine seară, la Lyon. Boli, fundașul care a marcat atunci cu capul unicul gol, știe și cine va decide meciul. "Îl văd pe Dimitri Payet, de la 20 de metri, cu piciorul lui mic, liniștit. De nu va trimite mingea fix la vinclu, accept. Și dacă va marca în minutul 87, va fi cu atât mai frumos. E în formă în acest final de sezon, cred că finala îi va aparține", susține Basile, în L'Equipe.

"Să scrie istorie!"

"Ar fi magnific ca Marseille să devină primul club francez cu dubla europeană. Nu e Graalul, debutăm într-o finală de EL, dar ar fi genial s-o și cucerim. Champions Project e de durată, nu ține două zile. Băieții lui Rudi Garcia trebuie să scrie istoria lor. Să le arătăm că suntem o echipă și că jucăm aproape ca acasă", zice Boli.

Și Grizou e în vârf

Campionul european atrage atenția și asupra lui Griezmann: "Valère nu se va face de râs. Dacă-i lăsăm, ne vor plimba, ne vor adormi". Atacantul lui Atletico are un 2018 fantastic, reușind cel mai bun sezon la Atletico. A participat la 40 de goluri ale "plăpumarilor", 27 de reușite și 13 assisturi, cu 2 mai multe ca-n precedentele două stagiuni. Doar în 2015-2016, francezul marcase mai multe goluri, 32, completând cu 6 pase decisive.

3 goluriși 7 assisturi are Payet în 11 meciuri de Europa League. În total în acest sezon, a dar pentru OM 10 goluri și 24 de pase decisive în 46 de partide

60 de meciuri a jucat Marseille în toate competițiile, recordul european al acestui sezon, început pe 27 iulie cu Oostende

56 de ani au trecut de la ultimul succes obținut de Atletico pe terenul unei echipe franceze, 3-2 cu Sedan, în primul tur al Cupei Cupelor, câștigate în 1962

Fără fan-zone la Lyon!

UEFA a decis să nu organizeze fan-zone pentru suporterii ce nu vor putea intra pe stadion la finală. Se teme de ciocnirile probabile între fani, estimându-se că, pe lângă cei 11.500 de susținători ai lui OM cu bilete, mai vin la Lyon două-trei mii fără tichete. Șase grupuri radicale de ultrași și-au anunțat prezența, iar măsurile de securitate vor fi extreme. Fanii lui OL sunt inamici, iar aceștia, în majoritate magrebieni, spun că "Marseille nu e Franța. OM este echipa noastră națională".

Olympique MARSEILLE - ATLETICO

Ora: 21:45
Stadion: Groupama (Lyon)
Transmisie TV: Pro TV, TV Telekom Sport 1, LookTV
Arbitru: Björn Kuipers (Olanda)

Echipe probabile

Marseille (4-2-3-1): Mandanda - Sakai, Rami, Luiz Gustavo, Amavi - Anguissa, Sanson - Thauvin, Payet, Ocampos - Germain
Antrenor: Rudi Garcia
Absenți: -

Atletico (4-4-2): Oblak - Vrsaljko, Giménez, Godin, Lucas Hernández - Thomas, Saúl, Gabi, Koke - Griezmann, Diego Costa
Antrenor: Diego Simeone
Absenți: -

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
831959706877275
Cristian Baltaru  •  15 Mai 2018, 16:40

Eu merg mai degrabă pe Thauvin decât pe Payet,dacă va fi să marcheze Olympique Marseille un gol în finala Ligii Europa cu Atletico Madrid.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează