INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RAPID - LEGIA VARŞOVIA 0-1

VIDEO » Rapid a pierdut din nou pe Naţional Arena, primind gol tocmai cînd forţa victoria » Fotbal de vişină putredă

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 21 octombrie 2011 02:01

Giuleştenii au debutat precaut şi s-au lăsat dominaţi în prima repriză, presînd după pauză. Fără ocazii clare şi cu elanul mai prezent decît inspiraţia, trupa lui Lucescu jr. a ieşit învinsă dintr-o bătălie în care a intrat speriată

CLICK AICI PENTRU A VEDEA REZUMATUL VIDEO

Semne de stăpînire leşă...
Giuleştenii n-au timp să se bucure că domină stadionul: Radovici şi Rybus schimbă părţile permanent, dar primul trage slab, singur cu Coman (7). Rapidul toarce, iar Steaua Poloniei se instalează domol stăpînă la mijloc, cu Gol, Vrdoljak şi Borysiuk sufocîndu-l pe Alexa. Pancu se zbate, preia pe piept, e faultat, dar execută tot el, mult "peste" de la 25 de metri (14).

În flancuri, Herea şi Deac par demoralizaţi de masivitatea fundaşilor laterali polonezi, ambii la 1,88 metri. Aşa că strîng tot mai mult în centru, mutare inspirată: Herea e faultat la 30 de metri într-o incursiune din bandă, bate iar Pancu, dar cel care născuse faza fixă reia cu capul, din 5m, înspre poarta... Rapidului (17).

... tentative de replică "laşă"
Polonezii pasează calm, domină şi nu se sperie nici cînd Grigore, din 2 metri, nu împinge în gol pasa lui Herea (19): asistentul indică ofsaid. Pînă la pauză, fără forcing, aşteaptă bîlbele din apărarea vişinie. Şi au ce specula: Radovic trage slab din 15m lateral dreapta (22), Borysiuk ia o minge scăpată de Burcă, iar şutul îl întinde pe Coman (23).

Minute bune rapidiştii urmăresc pasele leşilor, fiind nevoiţi să se strîngă în 4-5-1 pentru recuperare. Lucescu jr. schimbă şi el mijlocaşii laterali şi dă speranţe pe final de repriză: Deac trage primul şut sănătos pe poartă al Rapidului, din banda dreaptă (45).

Am rămas cu elanul
După pauză, apare şi galeria poloneză, cu primele petarde serioase pe Arena Naţională. Dar izbucnirile din teren le are Rapid: Deac, rămas în dreapta, urcă mai des şi mai energic, e agăţat în careu fără rezultat (47), apoi trage slab după o cursă entuziasmantă (57) şi se încurcă la 9 metri de poartă în fente (60).

Polonezii par speriaţi de scandările propriilor suporteri, Ljuboja ţine mult şi degeaba de minge, Skorza schimbă mijlocaşul central ofensiv. Singurul zvîc al Legiei e un trasor peste, din unghi, al lui Rybus (67). Jocul vişiniilor creşte în viteză, dar lipseşte centimea decisivă de concentrare: Pancu şi Teixeira bagă cărbuni, însă locomotiva tot n-ajunge în gară. Iar reluarea lui Radovici, cu capul, după o lovitură liberă (73), ne ia şi visul primului punct românesc în Europa, pe Arena Naţională. Înapoi la Liga 1, aşa cum e ea!

Roman s-a rupt
Răzvan Lucescu l-a pierdut pe Mihai Roman după numai 25 de minute. Mijlocaşul dreapta a acuzat probleme musculare la pulpa stîngă şi a necesitat îngrijiri medicale la marginea terenului. Roman nu a mai putut continua partida, fiind schimbat cu Teixeira în minutul 27.

Două penalty-uri refuzate!
Legia Varşovia a fost privată de o lovitură de la 11 metri în prima repriză de arbitrul Vitienes. În minutul 20, în urma unei lovituri de la colţul terenului, Pancu a atins mingea cu mîna, însă "centralul" spaniol a lăsat jocul să continue, stîrnind mînia leşilor, care au protestat vehement. În minutul 47, şi Deac a fost trîntit în careu de un adversar, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

Duarte a scăpat iar
Răzvan Lucescu a cedat încă o dată în faţa capriciosului Rui Duarte. După ce portughezul de 30 de ani a lipsit de la antrenamente o săptămînă nemotivat, Lucescu jr. l-a introdus titular aseară! La începutul săptămînii, Duarte declarase: "Trebuie să reiau neapărat pregătirea pentru că urmează meciuri importante, cu Legia şi cu Steaua!".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
rapid_visiniu
rapid_visiniu  •  21 Octombrie 2011, 23:58

A fost offside inainte de a fi hent la Pancu.Insa prin asta,voi cei de la gsp,aratati cat de antipatic va este Rapidul.In alta ordine de idei nu inteleg de ce Razvan nu joaca cu Glauber in locul lu' Burca,iar Herea sa joace in atac,iar la mijloc Texe.

gallini
gallini  •  21 Octombrie 2011, 21:27

"@ titiduru22" Dar pt. voi A APARUT de curand PS3, chiar a iesit pe piata, chiar si FIFA 2012 !

unpetrolist
unpetrolist  •  21 Octombrie 2011, 18:01
Postat de supereduardo10 pe 21 Octombrie 2011, 15:59

Ce ziceti voi e valabil doar in prima repriza in a 2 Rapid a dominat meciul din pacate am luat gol incredibil la greseri de amatori ca si in maciul cu PSV iar Coman nu mai iese pe centrari nu stiu ce dr are :D, Cred ca cu Glaber era altceva, doar asta ii reprosez lui Razvan. Cred ca i-am si subestimat pe polonezi dupa ce am eliminat conationali lor in preliminarii. Totusi Rapid e o echipa buna si daca prinde un joc bun in deplasare nu e totul pierdut. S a speram pana la capat si sa ne bucuram de fotbal. Totusi dragi rapidisti in ciuda infrangerilor din ultimele 2 meciuri sperante mai avem ganditi-va ca nu ma fost umiliti in ultimu hal, nu-i o consolare dar e totusi o sperantza !

e buna pentru Romania...in Europa este zero...ca toate echipele romanesti! Jucatorii romani nu merita mai mult de 30-50.000 euro pe an!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează