INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FINALA EUROPA LEAGUE

FOTO Bruno Fernandes, cu lacrimi în ochi după eșecul din finala EL » Solskjaer și De Gea, dărâmați: „Trăim cel mai rău sentiment”

Ole Gunnar Solskjaer și Bruno Fernandes, după finala Europa League // foto: Guliver/gettyimages & Reuters +30   FOTO
Ole Gunnar Solskjaer și Bruno Fernandes, după finala Europa League // foto: Guliver/gettyimages & Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 27 mai 2021 09:39 / Actualizat joi, 27 mai 2021 11:14

Jucătorii lui Manchester United și Ole Gunnar Solskjaer (48 de ani), antrenorul echipei, au fost dărâmați după eșecul din finala Europa League, 1-1 și 10-11 după loviturile de pedeapsă cu Villarreal.

Loteria penalty-urilor a decis câștigătoarea Europa League din sezonul 2020/2021. Villarreal a învins-o pe Manchester United și a provocat o tristețe nemărginită în tabăra „diavolilor roșii”.

Imediat după deznodământul loviturilor de departajare și la ceremonia de premiere, jucătorii și antrenorul lui Manchester United au afișat figuri abătute. Bruno Fernandes, vedeta echipei, a fost surprins cu lacrimi în ochi, în timp ce antrenorul Ole Gunnar Solskjaer era descumpănit.

+26 FOTO

David de Gea, dărâmat

Alt jucător extrem de afectat al echipei engleze a fost portarul David de Gea, care nu a apărat niciun penalty dintre cele 11 executate de jucătorii lui Villarreal. Mai mult, a fost singurul care a ratat din partea echipei sale!

+26 FOTO

Ole Gunnar Solskjaer: „Dezamăgirea este cel mai rău sentiment”

„Nu am făcut suficient în cele 120 de minute pentru a înscrie mai multe goluri. Asta este partea dezamăgitoare. Avem jucători de mare calitate, am început cu mulți marcatori în echipă, care pot câștiga meciurile, am sperat că ne vor oferi un avantaj. 

Cel mai rău sentiment este dezamăgirea, astfel de momente ți le amintești cel mai mult în carieră, ca jucător și ca antrenor. Poți merge în vacanță și să nu faci nimic cu privire la asta, sau poți merge acasă și să faci ceva, să revii chiar mai puternic, mai înfometat de succes, mai bun din primul minut.

Vestiarul este dezamăgit, liniștit. Ăsta este fotbalul. Uneori totul este decis de o lovitură, asta face diferența între victorie și eșec. Trebuie să învățăm din asta, să gustăm acest sentiment și să ne asigurăm că nu îl vom mai simți. Nu am jucat atât de bine cât știu că o putem face. 

Am început bine, apoi ei au marcat cu singurul lor șut pe poartă. Am fost dezamăgiți să primim gol din fază fixă. Nu este momentul să arăt cu degetul spre ce aș fi putut face diferit, dar atunci când nu câștigi trofeul este clar că nu ai făcut totul corect”, a spus Solskjaer după meci, citat de Goal.com.

Unai Emery, maestru în Europa League

Succesul din finala de la Gdansk îi îmbunătățește CV-ul tehnicianului Unai Emery (49 de ani), „principalul” de la Villarreal, cel care câștigă pentru a patra oară în carieră Europa League. El își mai adjudecase al doilea trofeu continental în trei ani succesivi, 2014, 2015 și 2016, alături de FC Sevilla.

Emery mai are și o finală pierdută în Europa League, în 2018, când Arsenal, echipa pe care o pregătea la acel moment, a cedat în fața lui Chelsea. Interesant este că, în acest an, Villarreal a eliminat-o în semifinale chiar pe Arsenal.

Niciun tehnician nu mai reușise până acum să își ducă echipele în cinci finale ale aceleiași cupe europene! Patru aveau patru apariți: Sir Alex Ferguson, Carlo Ancelotti, Marcello Lippi (toți în Ligă) și Miguel Muñoz (Cupa Campionilor Europeni).

Mai multe știri despre finala Europa League:

Ce înseamnă triumful lui Villarreal din finala Europa League » Spania, avantaj uriaș în duelul cu Anglia

Discursul anului în fotbal? Marcus Rashford, brutal de sincer după eșecul din finala Europa League: „Bla-bla-bla! Asta nu înseamnă nimic pentru noi!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
grucelii
grucelii  •  27 Mai 2021, 11:53
Postat de connjimmy12 pe 27 Mai 2021, 11:20

De Gea ba publicati articole de duzina, a castigat echipa mai buna, adica Villarreal, restul este cancan. Felicitari submarinului galben!

Villarreal a fost superioara, victorie meritata. Felicitari castigatorilor, umilinta resemnatilor din Manchester.

connjimmy12
connjimmy12  •  27 Mai 2021, 11:20

De Gea ba publicati articole de duzina, a castigat echipa mai buna, adica Villarreal, restul este cancan. Felicitari submarinului galben!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează