INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CRAIOVA-LEIPZIG, JOI, ORA 19:30

Scandal imens: U Craiova, blat cu TV Digi Sport?! Prima reacție a televiziunii

Articol de GSP - Publicat joi, 16 august 2018 19:29

U Craiova a înfruntat-o pe RB Leipzig, 1-1, în manșa secundă din turul III al preliminariilor Europa League. Meciul trebuia să nu fie televizat, dar a fost preluat de TV Digi Sport cu jumătate de oră înainte de start, ceea ce a ridicat suspiciuni privind o posibilă înțelegere ascunsă între canalul TV și clubul oltean.

Prima reacție de la TV Digi Sport

George Dobre, redactorul-șef al celor de la Digisport și comentatorul meciului Craiova-Leipzig, a oferit o primă reacție: “Carul era la stadion pentru că a fost închiriat pentru producerea meciului la o televiziune din Germania! Nu stiu televiziunea pentru că nu m-a interesat. Eu unul am aflat că urmează sa comentez meciul cu 2 minute înainte de anuntul lui Radu Naum de pe post. Sunt la București și comentez, nu sunt la Craiova”.

Dobre ar fi trebuit să comenteze meciul dintre CFR și Alaskert, dar l-a lăsat singur pe Andrei Tivilichi și s-a mutat pe Craiova.

CONTEXT

După ce în ultimele zile și chiar și astăzi meciul a fost anunțat ca netelevizat de clubul oltean, TV Digi Sport a făcut o mișcare de ultimă oră și a anunțat transmisiunea cu jumătate de oră înaintea fluierului de start. Însă mișcarea a stârnit suspiciuni.

Aranjament cu televiziunea? A știut Digi?

Oficialii TV Digi Sport, prin vocea moderatorului Radu Naum, au anunțat cu jumătate de oră înainte de startul meciului, la ora 19:00, că au achiziționat drepturile pentru U Craiova - Leipzig.

Anunțul a stârnit controverse. De ce au anunțat cu atât de puțin timp înainte? Logistica necesară pentru transmisia unui asemenea eveniment presupune pregătiri îndelungate în avans! TV Digi Sport ar fi trebuit să ducă un car de transmisiuni profesionist HD încă de dimineață pentru a ajunge de la București la Craiova. E nevoie să fie montate și cablate 12 camere profesioniste pe stadion. Procedura durează câteva ore bune.

Mai mult, cu jumătate de oră înainte de anunțul lui Radu Naum, la 18:30, oficialii din Bănie au făcut un nou anunț pe contul de Facebook:

"Pentru prima dată în istoria fotbalului românesc, din respect pentru cei care nu pot ajunge în #VulcanulDePeOblemenco, un club își produce singur meciul de Cupă Europeană și îl transmite exclusiv pe website-ul oficial www.ucv1948.ro, dar și aici, pe pagina oficială de Facebook. Universitatea Craiova va transmite cu 12 camere, Full HD, iar comentariul va fi asigurat de Marian Olaianos și Adi Dobre".

În acest moment, U Craiova transmite în direct meciul pe siteul clubului, dar producția e TV Digi Sport! Decizia ar favoriza atât postul de cablu, cât și clubul U Craiova.

Care ar fi fost manevra?

Cum partida a fost permanent anunțată ca netelevizată, suporterii au făcut cozi la casele de bilete încă de la primele ore ale dimineții pentru a vedea meciul cu Leipzig de pe stadion. 

"E mult mai important să ai un stadion plin decât să faci câteva zeci de mii de euro dintr-o televizare", erau cuvintele rostite de patronul Mihai Rotaru zilele trecute prin birourile echipei.

Mai mult de atât, Craiova a adus mai multe nume importante din istoria clubului pentru a putea vinde cât mai multe bilete, folosindu-se de glorii pentru a încerca să umple stadionul.

Practic, prin ascunderea până în ultima clipă a faptului că meciul va fi televizat, oltenii și-au sporit la maximum șansele de a vinde cât mai multe bilete la un retur în care echipa alb-albastră era creditată cu șanse minime de calificare.

16.000 fani sunt prezenți pe Ion Oblemenco la acest meci

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (25)
dansy
dansy  •  19 August 2018, 08:04

Voi astia de la GSP credeti ca toata lumea face blaturi ca voi!!! Rusine!

suporterucv
suporterucv  •  17 August 2018, 22:08
Postat de yeatsron pe 17 August 2018, 10:46

oricum nu se uita nimeni la meciul asta. pe cine credeti ca intereseaza un meci intre o echipa de amatori si una de profesionisti?!?!

Uite ca au facut egal amatorii cu profesionistii ...spre necazul tau !!

yeatsron
yeatsron  •  17 August 2018, 10:46

oricum nu se uita nimeni la meciul asta. pe cine credeti ca intereseaza un meci intre o echipa de amatori si una de profesionisti?!?!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează