INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ATLETICO MADRID - ARSENAL 1-0 (1-1 ÎN TUR)

Spania, 13 finale într-un deceniu! Diego Simeone, artizanul lui Atletico: "Nu trăim decât din erorile pe care le detectăm la adversari!"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 04 mai 2018 14:47

Atletico Madrid poate cuceri a 3-a oară Europa League în ultimul deceniu, egalând performanța Sevillei. Marseille joacă prima finală după 14 ani și poate câștiga întâiul trofeu continental după un sfert de secol.

Diego Simeone a fost suspendat, a stat sus, în lojă, dar a trăit returul cu Arsenal, scor 1-0, ca și cum ar fi fost la marginea terenului, în fața băncii de rezerve. Și "colchoneros" s-au aprins la fel ca antrenorul lor, războindu-se cu "tunarii" până la capăt.

Și-au atins scopul în acest sezon. Sunt pe locul 2 în LaLiga și calificați a treia oară în finala Europa League în ultimul deceniu. Au egalat performanța Sevillei. Dacă înving, vor avea și ei 3 trofee, precum andaluzii, în acești zece ani.

"Trăim doar din erorile adversarilor"

"Eu sunt doar fața vizibilă a unui grup care muncește de o manieră ieșită din comun", a declarat Cholo, recunoscând că "noi nu trăim decât din erorile pe care le detectăm la adversari".

Pe 16 mai, va înfrunta o echipă franceză pe pământ francez: Olympique Marseille, la Lyon. "Un rival complicat, rapid, care a reușit să depășească momentul dificil din semifinale. Va fi o partidă spectaculoasă".

OM așteaptă de 14 ani o finală continentală. De la 0-2 cu Valencia, în 2004. Și visează la al doilea său trofeu în Europa. A trecut un sfert de secol de la victoria în Liga Campionilor, acel 1-0 în fața Milanului, la München. 

Spania, 13 finale într-un deceniu

Fotbalul spaniol domină continentul. Și în acest sezon, va avea o reprezentantă în fiecare din cele două finale: Real și Atletico. În ultimii zece ani, echipele iberice s-au calificat în 13 din cele 20 de finale de Champions și Europa League: 7 în CL (a 5-a la rând) și 6 în EL.

Dacă Real și Atletico înving și acum, spaniolii vor aduna 13 succese:
Liga Campionilor - 4 Real, 3 Barcelona
Europa League - 3 Atletico, 3 Sevilla

Vezi și: Tragedie pentru Arsene Wenger: "Fotbalul poate fi atât de crud uneori. Plec de la Arsenal cu o mare suferință"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
mishu_74
mishu_74  •  04 Mai 2018, 19:36
Postat de smdb pe 04 Mai 2018, 15:44

Trist... aseara nu Arsenal a pierdut, ci fotbalul. Atletico o fi castigat ei, dar cu siguranta nu la fotbal.. ce practica ei acolo... e altceva... Bleah...

nu le iau apararea spanililor, chiar ma doare la salata de ce au facut si vor face in continuare, dar nici arsenal nu au aratat ca o echipa care sa-si doreasca victoria ieri. parerea mea e ca le lipsesc vreo doi mijlocasi care sa verticalizeze jocul spre careu. Ozil si Wilshere or fi buni dar mai mult dau pase in lateral la fundasul care centreaza. cred ca si antrenorul are ceva vina aici, abia astept sa vina altul sa vad ce fata o sa le dea tunarilor.

smdb
smdb  •  04 Mai 2018, 15:44

Trist... aseara nu Arsenal a pierdut, ci fotbalul. Atletico o fi castigat ei, dar cu siguranta nu la fotbal.. ce practica ei acolo... e altceva... Bleah...

puigdemont_
puigdemont_  •  04 Mai 2018, 15:24

Stimabililor, acest Diego Simeone este un pseudo-antrenor, cum (aproape) el insusi recunoaste! El nu construieste, el distruge! Singura echipa din Europa (la nivel de prima liga) care joaca mai urat decat Atletico este CFR-ul "Bursucului" violent Dan Petrescu! Nu exista echipa care sa practice mai mult anti-fotbal decat CFR-ul! Astia urasc mingea, pur si simplu!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează