INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  MARSEILLE - SALZBURG 2-0

Thauvin e fair-play și admite că primul gol al lui OM trebuia anulat: ”Cred că a fost henț”

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 27 aprilie 2018 11:32

Trupa lui Rudi Garcia e favorită la calificare, după încă un meci magnific făcut de Payet, două pase decisive, dar umbrit de două erori de arbitraj. Golul de 1-0 cu mâna și un penalty refuzat oaspeților.

Marseille visează după 14 ani la o nouă finală europeană. Atunci, Drogba era motorul lui OM, acum o poartă Payet spre trofeu. Trupa lui Rudi Garcia a luat opțiune importantă pentru Lyon, 2-0 cu Salzburg, dar victoria i-a fost facilitată de arbitrajul scoțianului Collum, ce a validat golul cu mâna marcat de Thauvin în minutul 15.

"Am atins mingea cu capul, apoi și cu brațul. Cred că a fost henț, dar sunt fericit în seara asta", a recunoscut autorul deschiderii scorului. Balonul părea a nu se duce în poartă fără ajutorul interzis, dar brigada scoțiană n-a anulat reușita. După cum a decis, tot generos pentru OM, că nu-i penalty la faultul în careu al lui Maxime Lopez comis asupra lui Stefan Lainer în minutul 53, campionii Austriei protestând vehement dar fără succes.

22 de assisturi

A fost meciul lui Payet, pasator decisiv și la golul semnat de Njie (63). Cinci assisturi i-a dat Dimitri în acest sezon doar lui Thauvin! Începând din faza eliminatorie a Europa League, magicianul lui Marseille e chiar de neoprit și a ajuns la 22 de pase de gol în toate competițiile din 2017-2018, căpitanul primind 8 în L'Equipe. 

8 goluri a marcat Marseille în 2018 în meciurile eliminatorii din EL cu contribuția decisivă a lui Payet, 3 reușite și 5 assisturi. Liderul anului în Europa

4 meciuri la rând cu gol înscris are Thauvin la OM în toate competițiile, premieră în carieră. A marcat de 23 de ori în 48 de jocuri la club în acest sezon

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close