INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  TRAGERE LA SORȚI

GRUPE EUROPA LEAGUE // CFR Cluj joacă împotriva lui Lazio Roma, Rennes și Celtic Glasgow. Rotariu înfruntă Manchester United

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 august 2019 01:22

CFR Cluj și-a aflat adversarele din grupele Europa League. Campioana României a fost repartizată în grupa E, alături de Lazio Roma (Italia), Celtic Glasgow (Scoția) și Rennes (Franța).

Repartizați în ultima urnă, ardelenii au parte de o tragere cu un grad de dificultate peste medie, cu adversare din campionate tari ale Europei. 

CFR se revede cu Celtic, echipă pe care a eliminat-o în turul III al preliminariilor Ligii, urmând să se mai dueleze cu Lazio, deținătoarea Cupei Italiei, și cu Rennes, care în ediția trecută din Europa League a fost eliminată cu greu de Arsenal în optimi (3-4 la general).

  • Prima etapă din faza grupelor este programată pe 19 septembrie, în timp ce ultimul meci va avea loc pe 12 decembrie.
  • Primele două echipe din fiecare grupă se califică în șaisprezecimile de finală ale Europa League, în primăvară.

Cu cine au picat românii

Dorin Rotariu, mijlocașul celor de la Astana, va avea parte de un duel de gală, urmând să dea piept cu Manchester United. Din grupă mai fac parte AZ Alkmaar și Partizan Belgrad.

Denis Drăguș, atacantul transferat de Standard Liege de la Viitorul, merge la rândul său în Anglia. Belgienii au fost repartizați alături de Arsenal, Frankfurt și Guimaraes, fosta adversară a FCSB-ului. 

Ștefan Radu este în grupa CFR-ului. Fundașul lui Lazio va da piept, pe lângă campioana României, cu Rennes și Celtic. 

Ludogoreț, formația românilor Moți, Keșeru și Dragoș Grigore, va da piept cu CSKA Moscova, Espanyol și Ferencvaros.

Grupele Europa League

Grupa A: FC Sevilla, Apoel Nicosia, Qarabag, Dudelange
Grupa B: Dinamo Kiev, FC Copenhaga, Malmo, Lugano
Grupa C: FC Basel, Krasnodar, Getafe, Trabzonspor
Grupa D: Sporting Lisabona, PSV,  Rosenborg, LASK Linz
Grupa E: Lazio, Celtic, Rennes, CFR Cluj
Grupa F: Arsenal, Frankfurt, Standard Liege, Guimaraes
Grupa G: FC Porto, Young Boys, Feyenoord, Rangers
Grupa H: CSKA Moscova, Ludogorets, Espanyol, Ferencvaros
Grupa I: Wolfsburg, Gent, St. Etienne, Oleksandria
Grupa J: Roma, Gladbach, Istanbul BB, Wolfsberger
Grupa K: Beșiktaș, Sporting Braga, Wolverhampton, Slovan Bratislava
Grupa L: Manchester United, Astana, Partizan Belgrad, AZ Alkmaar

Ceremonia a avut loc la Monaco, iar la ea au luat parte reprezentanții celor 48 de formații aflate în urne. Singura restricție anunțată de UEFA a fost aceea că două formații din aceeași țară nu pot pica în aceeași grupă.  

VEZI ȘI:

VIDEO Messi și Ronaldo, lăsați mască de discursul ciudat al lui Eric Cantona: „Știința ne va face nemuritori!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (75)
anastasiu
anastasiu  •  30 August 2019, 17:49
Postat de Robert Damian pe 30 August 2019, 14:45

Mimao cu cine a cazut???????17 Nentori????

Ai vazut cumva meciul cu Nentori? Daca nu, atunci nu vorbi!

celestyus
celestyus  •  30 August 2019, 17:16
Postat de adriann_ pe 30 August 2019, 17:06

Tu chiar nu intelegi diferenta intre un arbitru care trage pana la un punct cu o echipa din diverse interese (caz Craciunescu-Samsung) si un arbitru care DA MECIUL celor invinsi pe teren, oprind jocul pentru o bricheta de plastic? Pe bune? Sigur ca nu era curat nici ce a facut Copos, dar asta e de fapt "calitatea" CU CARE CIOBANUL A ADUNAT TOATA ROMANIA CONTRA LUI: duce marsavia pana in panzele albe, nu se da in laturi de la nimic, trateaza competitia sportiva cam cum tratau baciul ungurean si cel vrancean competitia comerciala. Pricepi sau ai nevoie de un desen?

Crede-ma ca-l urasc pe Becali la fel de mult ca orice rapidist/dinamovist/cfr-ist etc... poate chiar mai mult, pt ca daca rivalilor le-a furat un jucator, un meci, un campionat, mie ca stelist mi-a furat echipa de suflet. Sunt perfect constient de toate nenorocirile pe care le-a facut si mi-ar placea sa fie toti suporteri la fel de constienti si de nenorocirile facut de ceilalti, chiar si atunci cand aceste nenorociri au ajutat echipele pe care acesti suporteri le sustin, atat. Sper sa apucam ziua cand Steaua, Dinamo, Rapid, Craiova, Petrolul, U Cluj, FC Arges, UTA, Poli Timisoara si alte echipe de traditie si cu multi fani sa fie intr-adevar patronate de o masa de 50-100.000 de membrii cotizanti si nu de interlopi si politici.

celestyus
celestyus  •  30 August 2019, 17:07
Postat de Bogdan Costica pe 30 August 2019, 16:45

ba, tu imi dai mie un exemplu cu villareal, eu iti dau 100 cu huiduieli, parasind stadionul inainte de meci, vandalizari, demisia demisia si orice numai incurajarea echipei nu; cap de afis, stuttdart, taci drk daca fcsb are suporteri rapid sau timisoara ce sa mai zica; penibilule, inafara ca sunteti cei mai multi datorita comunismului, sunteti 0 barat la capitolul galerie; cat despre exemplele tale, tipic hotului, hotii striga hotii; ba, daca vrei ii comentam pe toti, rand pe rand; dar acum vb despre becali si cat a furat el; vrei sa ti raspund la intrebare ? poftim raspuns: nu poti incuraja o echipa care a furat atat de mult, inclusiv jucatori, mai ales jucatori; tactica lui becali a fost intotdeauna sa destrame echipele din campionat cumparand ce e mai bun de la concurenta la un pret de ***, `negociind` direct cu patronii; repet, de man si coman nu aveati bani nici in 1000 de ani de nu era hagi acolo; daca era sa jucati pe bune, niciun campionat nu luati in ultimii 20 de ani si tu vrei sa incurajez niste ilegalitati ? castigati pe bune un campionat, treceti 4 tururi si sunt primul de sar cu felicitari; si acum am un dezgust imens de la ultima etapa cand ati luptat cot la cot cu rapid: un 0-4 ca in curtea scolii cu vasluiul lui porumboiu; tu poti incuraja mah o asemenea furaciune pe fata? jucatori ca mimeaza fotbalul sau joaca la misto, fiind mituiti de becali ? ba, repet, gura in fata mea ca n ai argumente ! cand pleaca becali aveti sansa sa va castigati demnitatea...

Am inteles, esti rapidist. Si tatal meu era rapidist iar daca ma nasteam cu 10 ani mai devreme probabil eram si eu rapidist pt ca n-as fi suportat furaciunile facute inainte de revolutie de Steaua si Dinamo. Cand am aflat despre ele, tineam deja cu Steaua. Imi pare rau ca ai simtit nevoia sa cobori nivelul discutiei (ba, taci ***, gura in fata mea). Nu mi se pare ca asemenea expresii intaresc in vreun fel argumentele. In fine, eu ma opresc aici. Nu pot sa-ti doresc decat sa promovati si aveti success in Liga 1 / Cupe europene cand va fi sa fie. Fotbalul romanesc e bolnav si doar echipele de traditie si cu masa de suporteri il pot vindeca.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (75)
Comentează