INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CRAIOVA

UEFA a comunicat sancțiunea pentru Craiova: 3 meciuri fără spectatori și amendă de 60.000 de euro!

Arbitrul Arnold Hunter se resimte după ce a fost lovit de obiecte aruncate din peluză
Arbitrul Arnold Hunter se resimte după ce a fost lovit de obiecte aruncate din peluză

Articol de - Publicat luni, 05 august 2019 20:12

Craiova a primit în urmă cu scurt timp decizia din partea UEFA după incidentele reprobabile create de fanii olteni la meciul cu Honved de joia trecută, câștigat de români la penalty-uri, 3-1.

Oltenii NU vor pierde meciul cu 0-3 la „masa verde”, așa cum s-a vehiculat, deci vor juca împotriva lui AEK Atena joi, de la 19:15.

Vor disputa însă fără spectatori trei meciuri europene, a anunțat Comisia de Disciplină UEFA. Sancțiunea se va aplica însă la doar două partide, la cea de-a treia urmând să existe o sancțiune probatorie ce se va întinde pe durata a doi ani. În plus, clubul oltean a fost amendat cu 60.000 de euro.

UPDATE 21:17 » „Până la soluționarea cererii de a suspenda decizia până după meciul Universitatea Craiova - AEK Atena, sistăm vânzarea biletelor. Vom reveni cu detalii”, a comunicat clubul oltean pe pagina de Facebook.

Știrea inițială

Meciul din această săptămână cu AEK Atena se va disputa fără spectatori, chiar dacă oltenii începuseră deja să comercializeze bilete. Dacă decizia se va menține, și turul, și returul „dublei” Craiova -AEK se joacă fără spectatori, întrucât și grecii au stadionul „închis” după incidentele de anul trecut, cu Ajax (Detalii AICI).

„Cred că putem face apel să jucăm măcar primul meci cu AEK cu spectatori. Nu știu dacă ne acceptă apelul. Poate vom veni cu alte probe. O primă decizie nu e niciodată definitivă. Biletele s-au pus deja în vânzare, ca pachet AEK Atena - Sepsi. Noi am tot sperat să se joace cu spectatori”
Sorin Cârțu, președinte Craiova, la TV Telekom Sport

Oltenii încă speră

„În urma evenimentelor din timpul meciului Universitatea Craiova - Honvéd Budapesta, clubul nostru a fost sancționat de către comisia de disciplină a UEFA cu o amendă de 60.000 euro și disputarea a 3 meciuri considerate acasă fără spectatori. În acest moment se încearcă suspendarea deciziei până după meciul cu AEK Atena din turul 3 preliminar”
Comunicat oficial al Craiovei


De unde a pornit scandalul

Partida a fost întreruptă în minutul 119 pentru 30 de minute, după ce o brichetă l-a lovit în cap pe arbitrul Arnold Hunter. Ulterior, meciul a continuat cu arbitrul de rezervă la centru (Detalii AICI).

Vezi și:

EXCLUSIV Arbitrul Arnold Hunter: „Am avut un șoc fonic!” » Ce l-au întrebat oficialii UEFA după meci

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (37)
ray51
ray51  •  06 August 2019, 13:28
Postat de George Adrian Popescu pe 06 August 2019, 07:07

Toate acestea nu valoreaza nici doi bani daca amenzile nu vor fi trecute in contul vinovatilor. La mizerie se raspunde cu mizerie, nu altfel.

Igen.

2640225339537743
Sergiu Val  •  06 August 2019, 08:34

Tupeu de oltean. Ei vindeau bilete, ca si cand "nici usturoi (pardon, praz) n-au mancat, nici gura nu le miroase". Sa zica saru-mana lui UEFA, ca nu le-a dat meci pierdut cu 3-0. Echipa Olgutei are spectatori pe masura.

csasteauabucuresti
csasteauabucuresti  •  06 August 2019, 07:29

O mare tâmpenie, rusine UEFA! Fotbalul și sportul in general este pt suporteri, fără ei pur și simplu n-are sens! Desigur absolut regretabil și de condamnat fapta formei de viața care a aruncat cu bricheta și ar trebui pedepsit nu doar cu o amenda care sa îl lase cerșetor dar și cu pușcărie! Dar ce vina are clubul, ce vina au zecile de mii de suporteri!? E ca și cum arunca unul pe geam dintr-un autobuz o punga cu dejecții într-un milițian și pt asta Primăria suspenda linia respectiva 3 luni ...

Vezi toate comentariile (37)
Comentează