INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CFR CLUJ - AS ROMA 0-2

Vocile Gazetei » CFR Cluj - AS Roma 0-2, comentat de Buzărin, Ioanițoaia și Mărgărit

Vocile Gazetei la CFR Cluj -  AS Roma
Vocile Gazetei la CFR Cluj - AS Roma

Articol de - Publicat joi, 26 noiembrie 2020 20:39 / Actualizat vineri, 27 noiembrie 2020 00:04

Meciul CFR Cluj - AS Roma 0-2 a fost comentat live pe GSP.ro de Ovidiu Ioanițoaia (director GSP), Marius Mărgărit (reporter special GSP) și Alin Buzărin (editorialist GSP). Mai jos puteți citi opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză și de la final.

Final: CFR Cluj - AS Roma 0-2

Alin Buzărin: „Baricada din primul act a mai ținut doar trei minute, pâna la devierea nefericită a lui Debeljuh in proprie poartă. Însă lipsa acută de îndrăzneală de până atunci n-a dispărut. A venit și golul doi, din acel penalty (la care a greșit Camora) pentru care Găman ar fi fost crucificat. Cum între timp Roma se ranforsase cu Veretout, Mkhitaryan și Dzeko, nu mai erau multe de făcut. Oare spre final Petrescu socotea și el, ca Mircea Lucescu, cotele Romei de pe Transfermarkt?”

Ovidiu Ioanițoaia: „Din păcate, repriza secundă a început catastrofal pentru campioana noastră, care a încasat repede două goluri. Debeljuh a deviat nefericit în proprie poartă, iar Veretout a înscris sigur dintr-un penalty discutabil, acordat în urma unei ieșiri riscante a lui Bălgrădean. După care, de acum și cu vedetele Dzeko și Mkhitaryan în teren, formația italiană s-a îndreptat fără emoții spre un succes meritat. A pornit ca favorită și a confirmat. Nu li se poate reproșa băieților lui Dan Petrescu că, în ciuda crizei de efectiv, n-au vrut și n-au luptat. Dimpotrivă, s-au străduit, au pus osul. Atât că pentru a trece de o echipă de talia Romei n-ajunge să ai voință, ambiție, caracter. Îți mai trebuie, obligatoriu, și valoare, capitol la care CFR se află în netă inferioritate.”

Marius Mărgărit: „Ucisă chiar de eroarea tâmpă a lui Debeljuh, care a greșit poarta, și de un penalty aiuristic, CFR n-a avut nici inimă, nici spirit și nicio șansă. Chinuită doar de frig, AS Roma ne-a pus iar în genunchi pe coji de nucă. Aritmetica zice că șanse mai sunt. Necazul e că fotbalul e mai sceptic”.

La pauză: CFR Cluj - AS Roma 0-0

Alin Buzărin: „Oare ce vrea Petrescu de la meciul cu Roma? Greu de sesizat, deși s-a scurs o repriză întreagă. Dacă își propune o remiză albă, s-ar putea să n-o obțină fără să pună probleme în terenul advers. A fost semiocazia lui Debeljuh, prea puțin. O remiză azi, plus victorii cu bulgarii și la Berna, pot însemna calificare si primăvară europeană. Dar va fi foarte greu de obținut acest punct din interiorul propriei găoace”

Ovidiu Ioanițoaia: „O primă repriză cursivă și, în ansamblu, echilibrată. Deși mai combinativă, Roma n-a reușit să-și creeze decât o jumătate de ocazie, rezolvată însă prompt de Bălgrădean. Adevărul e că fără Dzeko și Mkhitaryan, atacul ei pare știrb. CFR a stat bine în teren, vigilentă și cu liniile avansate. Nu s-a speriat de faima adversarului și a oferit o ripostă curajoasă, ba chiar a ratat prin Debeljuh șansa de a deschide scorul. Rezultat echitabil la pauză”. 

Marius Mărgărit: „Au început calculele. O remiză ar ține încă CFR în cărțile calificării. Așa că ardelenii s-au conformat, apărându-se cuminte, fără să riște nimic, iar romanii nu s-au omorât cu firea. Deocamdată fotbal puțin și alb, ca tabela”. 

Înainte de CFR Cluj - AS Roma: la ce să ne așteptăm

Alin Buzărin: „Ar fi frumos să vedem un CFR cu mopul în mână. Să-l folosească așa cum trebuie și să șteargă cu el imaginea din tur, de pe Olimpico. Nu înfrângerea, ci imaginea acelui 0-5, pentru că enervează ipostaza răsăritenilor de a fi carnea de tun a bogaților din Apus

Dincolo de Covid și de absențe, e deranjant să vezi cum Roma (sau Gladbach, sau Barca, alte "dure" cu esticii zilele trecute) odihnește mai mulți titulari, dar tot te bate de te ascultă cu urechea. Aceasta imagine curățată de rusine e mai importantă chiar decât matematica în sine a grupei, care oricum e greu de zărit prin ceața deasă de la Sofia, de la ȚSKA-Young Boys. Vrem intâi o imagine onorabilă a campioanei României și abia apoi ne încumetăm la socoteli de calificare".

Ovidiu Ioanițoaia: „De data asta temerile lui Dan Petrescu par justificate, deoarece față de meciul tur, cedat la un scor dureros pe Olimpico în absența lui Vinicius și a lui Omrani, CFR a mai pierdut două piese importante. Pe Hoban și pe Deac. Faptul că Roma începe fără vreo 4-5 titulari ar trebui să-i încurajeze pe fanii din Gruia. Nu-i însă sigur că acesta va fi un avantaj. Amintiți-vă ce a pățit Mircea Lucescu. Dupa un chinuit 2-1 acasă, Barcelona a strivit-o pe Dinamo la Kiev, 4-0, cu garnitura secundă! Lupii tineri sunt adesea mai periculoși decât cei cu dinții tociți. Haideți să vedem, haideți să sperăm!”. 

Marius Mărgărit: „Rănită în campionat, decimată de absențe, CFR pare iar victimă sigură cu AS Roma. Dar fotbalul e o carte de povești cu miracole, unele scrise chiar de ardeleni, iar `inima și spiritul", cum spunea Dan Petrescu, pot sfida imposibilul.”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
1_0_1_0
1_0_1_0  •  27 Noiembrie 2020, 09:18

Câtă aroganță pe buzărin ăsta. Aere de mare cunoscător și cel puțin mare fotbalist, egalul lui Messi. Încă nu i-a trecut nodul din gât de la ultimul meci al campioanei cu clona craiovei. Încă suferă...

archibald
archibald  •  27 Noiembrie 2020, 07:12

Anul asta CFR-ul NU MAI ARE NIMIC! Nici macar iluzii!

joze_maurinio
joze_maurinio  •  26 Noiembrie 2020, 22:14

Acelasi plafonat si nepriceput Nea Ovidiu: "Amintiți-vă ce a pățit Mircea Lucescu!". Ce treaba are una cu alta? E acelasi lucru ca si cum ai vorbi de meciul CFR-ului si dupa aia vorbesti de iahnia de fasole sau de niste mititei la gratar. Acelasi nea Ovidiu care nu a fost in stare sa scrie doua randuri despre Maradona, dar si-a publicat un articol de acum cativa ani in care Nea Ovidiu ne vorbea despre ....Nea Ovidiu si despre Ienei, la o conferinta de presa inaintea meciului cu Argentina lui... Maradona, dar articolul era, ca intotdeauna despre ...Nea Ovidiu, pitzipoanca originala, care ne posta pre-feisbuk si instagram pe unde a fost el. Dupa care au venit alde pampalaii de ziaristi Horia Ivanovski, Dorin Chiotzearila sau Greguar Ecrivan.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează