INEDIT    •   UCRAINA SANCŢIONATĂ?

Germania ar putea organiza CE 2012 alături de Polonia

Luni, 21 Iulie 2008

Germania este favorită să fie desemnată una dintre gazdele Campionatului European din 2012, în locul Ucrainei, în timp ce Polonia îşi va păstra statutul de ţară organizatoare, potrivit ediţiei online de luni a Daily Telegraph.Inspectorii forului european au vizitat Ucraina acum două săptămâni şi pregătesc un raport în legătură că modul în care se fac pregătirile, iar acesta va fi prezentat înainte de şedinţa Comitetului Executiv din luna septembrie. Sursa citată menţionează că UEFA a decis deja ca Ucraina să nu mai organizeze meciuri din cauza problemelor politice din ţară, dar şi a întârzierilor la construirea stadioanelor şi a infrastructurii.

Reprezentanţii UEFA au discutat săptămâna trecută cu cei din partea Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), iar Germania ar putea găzdui un anumit număr de partide alături de Polonia în oraşe precum Berlin sau Leipzig. Surse din cadrul UEFA au precizat pentru publicaţia engleză că alegerile prezidenţiale, care vor avea loc anul viitor în Ucraina, au avut un impact puternic asupra pregătirilor pentru EURO 2012, iar situaţia s-a complicat din cauza implicării mai multor "oligarhi controversaţi" în comitetul de organizare din cadrul Federaţiei de Fotbal din Ucraina, lucru pe care UEFA nu îl acceptă.

Preşedintele Federaţiei Ucrainene, Gregori Surkis, are interdicţie de a intra în Statele Unite de acum patru ani, când a fost acuzat de corupţie, iar autorităţile susţin că acţiunile acestuia "au sau au avut un impact serios asupra intereselor naţionale ale Statelor Unite", potrivit Ambasadei americane din Kiev.Vicepreşedintele forului ucrainean este Igor Kolomoisky, unul dintre cei mai bogaţi oameni din ţară. El a finanţat construirea stadionului lui Dnepr.

Sursa: NewsIn

Comentarii (1 ) Adaugă comentariu

 •  21 Iulie 2008, 14:48

inseamna ca romania nu o sa poate sa organizeze nici in o suta de ani cu miticu si sandelu la conduce:-j

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase