INTERNATIONAL  »  INEDIT  »  FIFA

Regula 6 autohtoni + 5 stranieri, în dezbatere. Ce părere ai?

Articol de GSP - Publicat marti, 15 aprilie 2008 00:00

Una dintre temele principale care se află pe agenda Congresului Fifa de luna viitoare de la Sydney este data precisă la care echipele de club vor fi obligate să adopte „Regula 6+5”. Această regulă va obliga echipele de club să joaca cu minim şase jucători autohtoni în primul „11”.


La Congresul de la Sydney nu doar că vom discuta „Regula 6+5” ca sistem ci vom fixa şi o dată exactă, la care ea va fi obligatorie. În acest moment întîmpinăm încă o opoziţie din partea Comisiei Europene de la Brussel, pe motiv că această regulă încalcă drepturile jucătorilor de libera alegere a locului de muncă. Nu vrem să începem nicio ceartă cu organizaţii politice însă nu există nicio regulă care obligă folosirea a 11 jucători străini într-o echipă.

Vom încerca să introducem „Regula 6+5” treptat. Din sezonul 2009-2010 vom obliga cluburile să joace cu minim 4 jucători autohtoni, apoi cu 5 şi în final cu 6, astfel încît pînă la Campionatul Mondial din 2014, sistemul să funcţioneze. Nu este moral şi nu mai există nicio balanţă în competiţiile internaţionale dacă cluburile mari îşi cumpără 25 de jucători de top şi le iau cluburilor mici jucătorii“, a spus Blatter.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (75)
 •  21 Aprilie 2008, 12:17

Mai, tot ca rapid si dinamo au facut blat cu CFR. Dar cu urziceniul sau cu care au mai jucat ele prost tot blat au facut? Conform regulii astea si CFR-u a facut blat cu Steaua, ca doar a pierdut, nu?

 •  15 Aprilie 2008, 21:22

sunt invidiosi cei care nu au bani pentru jucatori straini

 •  15 Aprilie 2008, 18:41

maxim 3 stranieri daca vrem sa avem footbal de calitate si la nationala.

Vezi toate comentariile (75)
Comentează