INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SEVILLA '86

VIDEO + FOTO A murit Marcos Alonso, fotbalistul care a ratat penalty-ul decisiv la Sevilla '86

Marcos Alonso a murit azi, la 63 de ani. A jucat în finala Cupei Campionilor din 1986, Steaua - Barcelona 2-0 după loviturile de departajare, și e fotbalistul care a ratat ultimul penalty. +8   FOTO
Marcos Alonso a murit azi, la 63 de ani. A jucat în finala Cupei Campionilor din 1986, Steaua - Barcelona 2-0 după loviturile de departajare, și e fotbalistul care a ratat ultimul penalty.

Articol de - Publicat joi, 09 februarie 2023 12:45 / Actualizat joi, 09 februarie 2023 13:05

Marcos Alonso a murit azi, la 63 de ani. A fost titular în finala Cupei Campionilor 1986, Steaua - Barcelona 2-0 după loviturile de departajare, și e fotbalistul care a ratat ultimul penalty la Sevilla.

Marcos Alonso Pena, tatăl fundașului de la Barcelona cu același nume, a decedat joi „după o lungă suferință”, informează Mundo Deportivo.

Alonso este nimeni altul decât ultimul executant al loviturilor de pedeapsă de la Sevilla. Integralist în cel mai important meci din istoria fotbalului românesc, Alonso a șutat în stânga lui Duckadam, iar portarul român i-a ghicit intenția.

Helmuth a apărat 4/4 penalty-uri pe Ramon Sanchez Pizjuan.

VIDEO. Penalty-urile de la Steaua - Barcelona 2-0

Marcos Alonso este al 5-lea fotbalist care încetează din viață dintre cei care au jucat în finala de la Sevilla '86, după Javier Urruticoechea (decedat în 2001), Angel Pedraza (2011), Lucian Bălan (2015) și Ilie Bărbulescu (2020).

Cine a fost Marcos Alonso

Marcos Alonso în tricoul Barcelonei. Foto: fcbarcelona.com
Marcos Alonso în tricoul Barcelonei. Foto: Imago Images
Echipa Barcelonei din 1986: Rândul de sus (de la stânga la dreapta): Andoni Zubizarreta, Gerardo Miranda, Gary Lineker, Jose Moratalla, Julio Alberto, Bernardo Miguel Migueli; Rândul de jos: Jose Francisco Carrasco, Munoz Victor, Mark Hughes, Roberto Fernandez și Marcos Alonso. Foto: Imago Images
Echipa Stelei din sezonul 1985/1986. Foto: Arhiva GSP
În finala Cupei Campionilor din 1986, ultimul executant al Barcelonei a fost Marcos Alonso. Duckadam a apărat. Foto: Imago Images
+4 FOTO
  • Marcos Alonso a jucat la Barcelona între 1982 și 1987, iar la Atletico Madrid între anii 1987-1989, acestea fiind cele mai importante cluburi din cariera lui. 
     
  • În rest, a mai evoluat pentru Rayo Cantabria, Racing și CD Logrones, toate din Spania. 
     
  • Fostul mijlocaș ofensiv cu 22 de selecții și un gol în naționala Spaniei a câștigat de-a lungul carierei 5 trofee, un titlu, o Cupă, o Supercupă și două Cupe ale Ligii, toate cu Barcelona.
     
  • În intervalul 1995 - 2008, Alonso a fost antrenor, pregătindu-le pe Rayo Vallecano, Racing, Sevilla, Atletico Madrid, Real Zaragoza, Real Valladolid, Malaga și Granada. Doar la Racing a rezistat mai mult de un sezon, 1996-1998, având o medie de 1,20 puncte câștigate / meci. 

FC Barcelona dorește să-și exprime cele mai profunde condoleanțe pentru trecerea în neființă a fostului fotbalist de la Barcelona și tatăl unui jucător de la prima echipă, Marcos Alonso Peña. Odihnească-se în pace!

- Comunicat FC Barcelona

Caseta meciului Steaua - Barcelona 2-0 (după penalty-uri)

  • Au marcat la penalty-uri: Lăcătuș și Balint
  • Au ratat: Boloni și Majearu / Alexanco, Pedraza, Pichi Alonso și Marcos Alonso 

Steaua: Duckadam - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu - L. Bălan (72 Iordănescu), Boloni - Lăcătuș, Balint, Majearu - Pițurcă (112 Radu II). 
Antrenor: Emeric Ienei

Barcelona: Urruticoechea - Miranda, Bianquetti, Alexanco, Julio Alberto - Pedraza, Schuster (85 Moratalla), Victor Munoz, M. Alonso - Carrasco, Archibald (111 P. Alonso)
Antrenor Terry Venables

Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan (Sevilla)
Spectatori: 70.000
Arbitru: Michel Vautrot (Franța)

Îl sfidează pe Becali! » Cer control doping pentru FCSB, la două zile după informațiile publicate de GSP
FCSB
Îl sfidează pe Becali! » Cer control doping pentru FCSB, la două zile după informațiile publicate de GSP
Caz șocant! » Directorul CSȘ Dinamo, acuzat că a agresat sexual o minoră pe care o antrena: „Pretextul era efectuarea unui masaj de refacere
AGRESIUNE SEXUALĂ
Caz șocant! » Directorul CSȘ Dinamo, acuzat că a agresat sexual o minoră pe care o antrena: „Pretextul era efectuarea unui masaj de refacere"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
paul111
paul111  •  16 Februarie 2023, 11:15
Postat de skylines pe 10 Februarie 2023, 07:24

Emblema de la profilul tău spune totul despre tine.Prostia este precum universul,adică infinită.

Vezi tu, comentariile sunt mediate si se pun stelute daca faci pe cineva prost sau *** etc...Dar daca zic ca ai mintea inceata, trasa prin inel, sau spun ca circumvolutiunile tale ESTE " aranjate " la satar sau ca esti sarac cu duhu, care duh, ca tuesti un duh al...mediat...atunci poate scap si primesti ce ai de primit ! In fapt medierea este total incorecta, pentru ca daca ai da pe cineva in judecata ca te-a facut " sarac " , acel cineva ar putea dovedi in orice instanta ca tu chiar esti..."sarac"... ca noaptea !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

skylines
skylines  •  10 Februarie 2023, 07:24
Postat de balderis pe 09 Februarie 2023, 13:31

Un meci despre care toată lumea știa că e un meci aranjat de Vardinoianis, în cantul unor datorii către statul român ! Cel puțin trei dintr cele 4 de 11m care s-au tras, le apăram și eu , din fotoliu !

Emblema de la profilul tău spune totul despre tine.Prostia este precum universul,adică infinită.

Averroes
Averroes  •  09 Februarie 2023, 21:13
Postat de balderis pe 09 Februarie 2023, 13:31

Un meci despre care toată lumea știa că e un meci aranjat de Vardinoianis, în cantul unor datorii către statul român ! Cel puțin trei dintr cele 4 de 11m care s-au tras, le apăram și eu , din fotoliu !

Asta merita salvat pentru posteritate :) Sa vada urmasii nostri cat creier avea un *** in mileniul al treilea dupa Hristos

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează